دیدهبان حقوق بشر در گزارشی نوشت: 300 روز از تعطیلی مدارس دخترانه در افغانستان گذشته و این موضوع تاثیر عمیقی بر روان دختران، خانواده و آینده افغانستان داشته است.
سارا فرهت، محقق دیدهبان حقوق بشر در این رابطه گفت: «میلیون ها دختر در افغانستان روزانه فرصت آموزش و رویاهای خود را از دست می دهند و جهان باید اقدامات بیشتری را در این راستا انجام دهد.»
به نوشته دیدهبان حقوق بشر، طالبان یکماه پس از به قدرت رسیدن در افغانستان اجازه بازگشایی مدارس پسرانه در تمام مقاطع را صادر کرد، اما از آن روز تاکنون مدارس مقاطع راهنمایی و دبیرستان دخترانه تعطیل است.
طبق این گزارش، اگرچه در برخی از ولایتهای افغانستان با فشار جوامع محلی ، مدارس دخترانه در تمام مقاطع بازگشایی شده، اما در سرتاسر افغانستان همچنان تعطیلی مدارس دخترانه ادامه دارد.
این در حالی است که روز گذشته وزارت آموزش و پرورش طالبان اعلام کرد که روز پنجشنبه هفته جاری فرمان رهبر طالبان درباره مدارس دخترانه را اعلام میکند.
مقام طالبان پس از انتشار این خبر در رسانههای جمعی این موضوع را تکذیب کردند.
طالبان حدود 300 روز میشود که دختران را از رفتن به مدارس بازداشته و با آنکه این تصمیم واکنشهای تند جهانی را به همراه داشته است و اما تصمیم طالبان مبنی بر مسدود ماندن مدارس به روی دختران همچنان پا برجاست.
طالبان برای چندمین بار است، که وعده بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان را میدهد و با گذشت ماهها هنوز بر تعهد خود در قبال دختران افغانستان عملی نکرده است.
ناظران بینالمللی با اشاره به دوره قبلی حکومت طالبان مبنی بر وعدههایی درباره وضعیت زنان و دختران در این کشور عمیقا ابراز نگرانی کردهاند.
پیش از این مقامات گروه طالبان به جامعه جهانی تعهد داده بود، که با آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان ( اول فروردین) مدارس دخترانه را باز خواهند کرد.
حکومت سرپرست در افغانستان پس از روی کار آمدن اعلام کرد که مدارس دخترانه با مکانیسم و شیوه جدیدی بازگشایی میشوند اما علیرغم گذشت بیش از 11 ماه همچنان دختران از رفتن به مدارس در این کشور محروم هستند.