تحقیق عمومی درباره موضوع مبتلا شدن حدود 30 هزار نفر در انگلیس به بیماری های ایدز و هپاتیت بر اثر تزریق خون آلوده طی سال های 1970 تا 1980 بار دیگر به جریان افتاد.
براساس گزارش الجزیره، با ارائه مدارک بیشتر درباره این پرونده از سوی «سر جان میجر» نخست وزیر سابق انگلیس به دادگاه، بررسی این موضوع بار دیگر به جریان افتاد.
وی پیش از در پاسخ به پرسشی درباره اطلاعات دولتش درباره ماجرای خون های آلوده اظهار کرده بود آنها افراد بدشانسی بودند که به بیماری مبتلا شدند. وی سپس به دلیل این اظهاراتش مجبور به عذرخواهی از قربانیان شد و وی در نهایت مدارک بیشتری به دادگاه ارائه داد تا بار دیگر پرونده به جریان بیافتد.
براساس این گزارش، طی سال های 1970 تا 1980 انگلیس با بحران کمبود خون و دیگر فرآورده های خونی مواجه شده بود و به همین دلیل از کلیه افراد متقاضی برای اهدای خون از جمله زندانیانی که با دریافت پول حاضر به اهدا شده بودند، خون گرفته شد و پیش از انجام هر گونه آزمایش بر روی خون های دریافتی، خون ها به بیماران نیازمند تزریق شده و در نتیجه حدود 30 هزار نفر به بیماری مختلف خونی از جمله ایدز و هپاتیت مبتلا شدهاند. در آن سال ها وزارت بهداشت انگلیس اقدام به واردات خون از آمریکا نیز کرده بود.
تحقیقات اولیه در سال 2017 توسط ترزا می نخست وزیر سابق انگلیس آغاز و پروژه جمع آوری مدارک در این باره نیز از اوایل 2019 و توسط تیمی از بازرسان و وکلای حرفه ای کلید خورد. آنها مدارک مختلفی از جمله گفتگو با قربانیان و خانواده های قربانیانی که بر اثر بیماری ناشی از دریافت خون آلوده جان خود را از دست دادهاند، و نیز گفتگو با مقامات ارشد سابق دولتی در شهرهای لندن، ادینبورگ، لیدز، کاردیف و بلفست، را منتشر کردند.
قربانیان و خانواده های آنان دولت را متهم به کوتاهی در این باره کرده و خواستار پاسخگویی مقامات مربوطه و برگزاری دادگاه جنایی برای رسیدگی به این موضوع پس از انتشار گزارش نهایی در سال 2023 هستند.
این در حالی است که هزاران نفر دیگر از کشورهای ژاپن، کانادا و آمریکا نیز در دهه 70 میلادی بر اثر تزریق خون آلوده، دچار بیماری شدهاند.