مقامات هلندی هشدار دادند، در صورتی که اتحادیه اروپا نتواند تا قبل از اول نوامبر، تاسیسات ذخیره سازی را پر کند، تمامی این قاره با خطر مواجه خواهد شد.
راب جتن، وزیر آب و هوا و انرژی هلند هشدار داد، بحران گاز در هر یک از کشورهای اتحادیه اروپا میتواند تاثیرات دومینو واری داشته باشد و به سرعت در سراسر این قاره گسترش یابد.
وی امروز به نشریه پلتیکو گفت: «این خوب است که برخی از کشورهای عضو میتوانند تا اول نوامبر، تاسیسات ذخیره سازی خود را پر کنند، اما اگر سایر کشورها نتوانند به 80 درصد ظرفیت برسند، به ویژه کشورهای بزرگی نظیر آلمان، بنابراین باید بدانید که این یک اثر دومینویی بر کل اروپا خواهد داشت.»
وی خاطرنشان کرد، در صورت توقف عرضه گاز روسیه، هلند در کنار کشورهای همسایه خواهد بود.
در عین حال، جتن تاکید کرد، بهره برداری از میدان گازی «گرونینگن» که زمانی یکی از بزرگترین میادین اروپا و منبع اصلی گاز این قاره برای چندین دهه بوده است، آخرین گزینه خواهد بود.
هلند، هفته گذشته، تمام محدودیتهای نیروگاههای زغال سنگ را با هدف کاهش مصرف گاز طبیعی لغو کرد و در عین حال از کسب و کارها برای صرفهجویی در مصرف انرژی پیش از فصل زمستان درخواست کرد.
این درحالی است که تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز از برنامه خود برای اجرای سیاست اضطراری سهمیهبندی گاز و استفاده دوباره از زغال سنگ به خاطر کمبود عرضه گاز روسیه خبر دادهاند.
طی هفته جاری آلمان، اتریش و هلند اعلام کردند که نیروگاههای زغال سنگ سوز میتواند به آنها برای گذر از زمستان پیش رو در سایه بحران کنونی کمبود گاز کمک کند.
رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان و معاون صدر اعظم این کشور نیز گفته که دولت آلمان تصمیم تلخ استفاده دوباره از زغال سنگ را اتخاذ کرده است.
اتریش هم اعلام کرده در شرایط اضطراری نیروگاههای خود را به وضعیت زغال سنگ سوز در خواهد آورد.