ساعاتی پس از لغو حق سقط جنین توسط دادگاه عالی آمریکا ، یک مرکز مراقبت های بارداری در منطقه لانگ مونت در ایالت کلرادو به آتش کشیده شد.
فاکس نیوز گزارش داد در ساعات ابتدایی صبح روز گذشته ساختمان این مرکز دچار حریق شد و دود سیاه و غلیظی سراسر منطقه را فرا گرفت.
مقامات اظهار کردند بر روی دیوارها و کف بخش جنوبی این مرکز شعارهایی در مخالفت با لغو قانون سقط جنین نوشته شده است. شعارهایی مانند «محدود کردن بدن ما را لغو کنید» و «اگر سقط جنین امن نیست، شما هم نیستید» که نشان دهنده مخالفت معترضان به لغو قانون سقط جنین در این کشور است.
پلیس و اف بی آی تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده و از ساکنان محلی خواستهاند تا در صورت داشتن هر گونه اطلاعات در این زمینه، با پلیس تماس بگیرند. تاکنون هیچ فرد یا افرادی در این رابطه دستگیر نشدهاند.
"دیوان عالی آمریکا" روز جمعه حکمی را صادر کرد که بر اساس آن حکم تاریخی پرونده مشهور به "Roe v. Wade" (رو علیه وید) در سال 1973 میلادی که حق زنان برای سقط جنین را به رسمیت میشناخت، لغو کرد.
شبکه خبری "ایبیسی" در این باره نوشت, این حکم دیوان عالی که با همراهی 6 قاضی محافظهکار دیوان عالی صادر شد، قانون "میسیسیپی" مورد حمایت جمهوری خواهان را تأیید کرد که سقط جنین را پس از هفته پانزدهم ممنوع میکند. به این ترتیب و با خروج سقط جنین از حقوق مورد حمایت قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، هر ایالتی حق اعمال محدودیت دلخواه بر سقط جنین را دارد.
بنا بر اعلام قضات مدافع لغو این حکم، رای صادر شده در پرونده سال 1973 که اجازه میداد سقط جنین بین هفتههای 24 تا 28 بارداری هم انجام شود، اشتباه بوده زیرا در قانون اساسی ایالات متحده هیچ اشاره روشنی به حقوق سقط جنین نشده است.
در پرونده تاریخی «رو در مقابل وید» در سال 1973، دیوان عالی با هفت رای موافق در برابر دو رای مخالف اعلام کرد که حق یک زن برای خاتمه بارداری مورد حمایت قانون اساسی ایالات متحده است. این حکم به زنان آمریکایی حق مطلق سقط جنین در سه ماهه اول بارداری را میداد، اما اعمال محدودیتهایی را در سه ماهه دوم و ممنوعیت در سه ماهه سوم بارداری را مجاز میدانست.
این تصمیم اعتراضات و محکومیتهایی را در سراسر کشور آمریکا برانگیخته است. "الکساندریا اوکاسیو"، نماینده کنگره، اندکی پس از اعلام این تصمیم به معترضان در خارج از دادگاه عالی پیوست. گروهی از دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا به بالای پلههای کنگره رفتند و بلافاصله در شبکههای اجتماعی به دلیل «بی فایده بودن» مورد انتقاد قرار گرفتند.
هزاران تظاهرکننده در شهرهای بزرگ در سراسر ایالات متحده از نیویورک تا لس آنجلس در واکنش به تصمیم دادگاه عالی تظاهرات برگزار کردند. در بسیاری از نقاط نیز مردم پس از خروج از محل کار خود، با شعار دادن، راهپیمایی و حمل تابلوها، تجمع کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پلیس به هزاران معترض حقوق سقط جنین در ساختمان کنگره آریزونا، جایی که قانونگذاران در حال اتمام جلسه 2022 خود بودند، گاز اشک آور پرتاب کردند. ماموران پس از تلاش معترضان برای شکستن شیشه ساختمان سنا و پس از تخریب برخی بناهای تاریخی، اقدام به پرتاب گاز اشک آور به سمت معترضین کردند.
رسانههای آمریکایی ویدئویی را از استقرار نیروهای ضد شورش در مقابل ساختمان دیوان عالی فدرال منتشر کردند.