رژیم صهیونیستی به بهانه بحران آبی به ویژه در برخی مناطق غرب آسیا به دنبال نفوذ هرچه بیشتر در کشورهای منطقه است و شبکه «آی ۲۴ نیوز اسرائیل » به صورت تلویحی به این موضوع اذعان و اعلام کرد: شماری از شرکتهای اسرائیلی فعال در زمینه فناوری پیشرفته آب به اجرای طرحهایی در برخی نقاط در منطقه مانند مناطق تحت اشغال شبه نظامیان قسد در استان رقه سوریه اقدام کرده اند.
به گزارش روسیا الیوم، این شبکه با توجه به شدت گرفتن بحران آب در خاورمیانه اعلام کرد: برخی شرکتهای اسرائیلی با استفاده از فناوری پیشرفته آبی به اجرای طرحهایی در برخی منطقه اقدام کرده اند.
این گزارش بر فعالیت شرکت اسرائیلی «واترژن» تمرکز کرد که یکی از شرکتهای پیشرفته آب در جهان محسوب میشود. بنیان گذار این شرکت نیز «میخائیل میریلاشفلی» بازرگان یهودی روس تبار است. این شرکت ژنراتورهای ویژهای را تولید کرده است که میتواند هوا را به آب آشامیدنی تبدیل کند.
واترژن برای نصب این ژنراتورها در برخی کشورهای عربی تلاش میکند؛ آن هم در حالی که بین این کشورها و اسرائیل روابط دیپلماتیک یا توافقهای صلح آبراهام وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، این شرکت برخی دستگاهها را برای استخراج آب در شهر خان یونس نصب کرده است. این شرکت مدعی شده نصب این دستگاهها با هماهنگی با طرفهای مسئول فلسطینی و صهیونیستی انجام شده است. غزه از بحران واقعی آب آشامیدنی رنج میبرد. بر اساس گزارشهای سازمان ملل، فقط سه درصد از آبهای غزه با معیارهای بین المللی آب مطابقت دارد.
در این گزارش آمده است: «غزه تنها منطقه عربی نیست که این شرکت در آن فعالیت میکند. تکنولوژی واترژن به استان رقه سوریه جایی که تا پایان دهه گذشته پایتخت گروه داعش بود، رسید. این اقدام با همکاری گروههای کردی قسد انجام شد که بر منطقه شمال سوریه تسلط دارند.»
بر اساس آخرین گزارش صندوق بین المللی پول، از سال ۱۹۹۹ میانگین دمای هوای خاورمیانه تا ۱.۵ درجه سانتیگراد (۲.۷ درجه فارنهایت) افزایش یافته است که بیش از دو برابر میانگین جهانی است. مهمتر از آن، کشورهای این منطقه و مرکز آسیا، نزدیک به نیمی از ۵۰ کشوری را تشکیل میدهند که بیشتر در معرض رویدادهای شدید دمایی (دورههای دمای شدید و رطوبت) قرار دارند. انتظار میرود افزایش دمای بیشتر پیامدهای اقتصادی و زیست محیطی و اجتماعی برای این منطقه رخ دهد.