این شبکه خبری آمریکایی نزدیک به حزب دموکرات به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد مقامات ارشد آمریکایی به عربستان سعودی اعلام کردهاند که آمریکا آماده است تا روابط خود را با عربستان از سر گیرد و عملا از مساله قتل جمال خاشقجی ، ستوننویس واشنگتن پست در سال ۲۰۱۸ عبور کند.
در این گزارش آمده است، تصمیم برای از سرگیری روابط یک اقدام دراماتیک برای حفظ چهره جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا است که با وعده طرد عربستان سعودی به دلیل قتل خاشقچی، آغاز به کار کرد.
دولت او همچنین سال گذشته گزارشی منتشر کرد که مستقیماً محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به سازماندهی قتل خاشقچی متهم می کرد.
اما مقامات می گویند بایدن که تحت فشار شدید برای مقابله با روسیه در اوکراین و کاهش قیمت بنزین در این کشور در میان تورم بی سابقه در ۴۰ سال گذشته قرار دارد، نارضایتی اخلاقی خود از عربستان را کنار گذاشته تا روابط گرمتر با این کشور را در بحبوحه تحولات چشمگیر جهانی دنبال کند.
به گزارش سی ان ان، یک مقام ارشد آمریکایی با اشاره به مساله قتل خاشقچی گفت: هر دو طرف تصمیم گرفته اند که به خاطر دستیابی به صلح و ثبات در خاورمیانه، باید از این مساله عبور کنیم. عربستانی ها به سهم خود مساله خاشقچی را تمام شده دانسته و آشکارا موضع خود را به آمریکا اعلام کرده اند.
این منابع درعین حال مدعی شدند که این به معنای بخشش و فراموش کردن نیست. به گفته آنها، بایدن قصد دارد در ماه آینده در مورد قتل خاشقچی به طور مستقیم با ولیعهد عربستان گفتگو کند.
برخی از مقامات در داخل دولت آمریکا هنوز بر این باورند که باید اقدامات بیشتری به منظور پاسخگو کردن عربستان برای این جنایت انجام شود.
این در حالی است که آدام شیف عضو برجسته دمکرات کنگره آمریکا گفته است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور نباید به عربستان سعودی سفر یا با محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار کند.
شیف با اشاره به قتل وحشیانه جمال خاشقچی روزنامهنگار واشنگتن پست در ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه، ولیعهد عربستان را متهم کرد که به روش وحشیانهای، یک شهروند آمریکا را قطعه قطعه کرده است.
ریاض هرگونه مداخله شاهزاده محمد بن سلمان در این حادثه را تکذیب کرده و ارزیابی ۲۰۲۱ نهادهای اطلاعاتی آمریکا را در باره موافقت او با اجرای عملیاتی در استانبول برای بازداشت یا قتل او، رد کرده است.
بایدن روز جمعه احتمال سفر خود را در آینده نزدیک به عربستان سعودی مطرح کرد. هدف اصلی این سفر، درخواست افزایش عرضه نفت به منظور کاهش بهای سوخت در داخل آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات میان دورهای نوامبر کنگره آمریکاست.
شیف افزود: تا زمانی که عربستان سعودی در حوزه رعایت حقوق بشر، تغییر بنیادین ایجاد نکند، نمیخواهم هیچ ارتباطی با شاهزاده بن سلمان داشته باشم.
وی استدلال لزوم دیدار بایدن از عربستان سعودی را به منظور وادار کردن ریاض به افزایش تولید و عرضه نفت خام در جهت کاهش بهای بنزین در آمریکا که مشکلی برای او و هم حزبیهای دمکراتش در آستانه انتخابات میان دورهای کنگره است، رد کرد.