در همین راستا یک قانونگذار محافظهکار انگیسی اقدام به ثبت نامه درخواست رای عدم اعتماد علیه بوریس جانسون کرده و یک سیاستمدار دیگر این کشور نیز در راستای هموار ساختن مسیر برای برکنار کردن جانسون از سمت دستیاری وزیر کشور انگلیس استعفا داد.
باب نیل، رئیس کمیته قضایی پارلمان انگلیس گفت که یک گزارش رسمی درباره این مهمانیهای جنجالی برگزار شده از سوی جانسون که روز چهارشنبه منتشر شد، نشاندهنده وجود الگویی از "رفتار غیر قابل قبول" در طی چندین ماه در طول بحران کروناویروس در انگلیس بوده است و گفت که توضیحات جانسون در این مورد را معتبر نمیداند.
نیل در بیانیهای گفت: اعتماد مهمترین متاع در سیاست است، اما این رویدادها نه تنها اعتماد به دفتر نخستوزیر، بلکه به خود فرآیند سیاسی را تضعیف کرده است. برای بازسازی این اعتماد و حرکت به جلو، تغییر در رهبری لازم است.
جانسون پس از انتشار این گزارش گفت که مسئولیت این رویدادها را بر عهده گرفته اما استعفا نمیکند.
پل هولمز، یکی دیگر از قانونگذاران محافظهکار انگلیس نیز اوایل روز جمعه گفت که از سمتش در دولت به عنوان یک دستیار خصوصی پارلمانی وزارت کشور انگلیس استعفا میدهد تا تمرکزش را بر نمایندگی کردن از سوی رایدهندگان حوزه انتخابیه خود متمرکز کند.
هولمز در بیانیهای گفت: "برای من واضح است که بیاعتمادی عمیقی هم به دولت و هم به حزب محافظهکار در اثر این رویدادها ایجاد شده است. برای من ناراحتکننده است که از سمت شما و به سبب فرهنگی سمی که ظاهرا به داخل دفتر نخست وزیری نفوذ کرده، کار ما خدشهدار شده است.
دیگر قانونگذاران محافظهکار انگلیسی هم در روزهای اخیر گفتهاند که نامههایی را با هدف طرح درخواست برگزاری رای اعتماد به جانسون به رئیس کمیته ۱۹۲۲ حزب متبوعشان ارسال کردهاند؛ چنانچه حد نصاب ۵۴ نامه از این نوع مطرح شود، این فرآیند رای اعتماد مربوط به جانسون کلید زده میشود.
نامهها محرمانه هستند، بنابراین فقط رئیس کمیته ۱۹۲۲ میداند که واقعاً چند نامه ارسال شده است. با این حال، هولمز به رویترز تأیید کرد که نامهای با هدف طرح استعفای جانسون ننوشته است.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس روز پنجشنبه به دنبال انتشار گزارشی درباره رسوایی گردهماییهای برگزارشده در دفترش طی دوران شیوع ویروس کرونا از محافظان و نظافتچیهای ساختمان شماره ۱۰ دفتر نخست وزیری عذرخواهی کرد.
در نتیجه تحقیق اداری درباره «پارتی گیت» آمده که در گردهماییهای برگزار شده در دفتر نخستوزیر انگلیس به کارکنان این نهاد بیاحترامی شده است. سو گری، مقام عالیرتبه دولتی که مامور بررسی این گردهماییها شده در گزارش خود نوشته است که در یکی از این مجالس نظافتچیها مجبور به تمیز کردن استفراغ دستکم یکی از مهمانان شدند.
در بخش دیگری از گزارش سو گری آمده است که در یکی از این گردهماییها که با «مصرف بیرویه مشروب الکلی» همراه بود بین دو نفر از مهمانان مشاجره رخ داد.
در این گزارش از «موارد متعدد بیاحترامی به محافظان و نظافتچیهای» دفتر نخستوزیری در جریان گردهماییهای دوران شیوع کرونا انتقاد شده است.
نخستوزیر بریتانیا که طی ماههای گذشته به دلیل رسوایی گردهماییهای دفترش تحت فشار زیادی برای کنارهگیری از مقامش بود تاکید کرده است که قصد استعفاء ندارد.
بوریس جانسون روز پنجشنبه گفت که «مسئولیت کامل» آنچه را که روی داده است میپذیرد اما از مقامش کنار نمیرود.
رسوایی «پارتیگیت» باعث شده است که ۱۹ نماینده محافظهکار مجلس عوام به طور علنی خواستار کنارهگیری بوریس جانسون بشوند. با این حال موقعیت نخستوزیر بریتانیا در صورت درخواست ۵۴ نماینده حزب حاکم برای برگزاری انتخابات درون حزبی برای رهبری حزب در معرض خطر قرار میگیرد.
این در حالی است که بسیاری از نمایندگان محافظهکار مجلس عوام بر این باور هستند که تغییر رهبر حزب (و در نتیجه نخستوزیر) در موقعیت کنونی به دلیل جنگ اوکراین به صلاح نیست.
بیبیسی گزارش داده که نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که ۵۹ درصد مردم آن کشور خواهان استعفای بوریس جانسون هستند.
از سوی دیگر، ۷۴ درصد مردم بریتانیا هم معتقدند که وی مقررات کرونایی را نقض کرده است.
در همین حال، بوریس جانسون؛ نخستوزیر انگلستان در پاسخ به درخواستهای مکرر رهبران احزاب و شماری از نمایندگان مجلس برای استعفا پس از گزارش جدید درباره موارد نقض قوانین قرنطینه گفته که «نگاه من به آینده است و وظایفم را ادامه خواهم داد».