ورود ۵۰۰ خانواده داعشی به الجدعه عراق

فواد حسین وزیر خارجه عراق روز چهارشنبه در مغرب این خبر را داد. او در نشست وزرای ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در شهر مراکش مغرب درباره اهمیت و ضرورت شکست داعش و کمک های بین المللی به این هدف، سخنرانی کرد و گفت: درمان مساله انسانی خانواده های اردوگاهی الهول سوریه (اردوگاه خانواده های داعشی) و ممانعت از نفوذ داعش به این اردوگاه ها برای انتشار آموزه های تروریستی یا سازماندهی مجدد خود ضروری است.

وزیر عراقی تصریح کرد: ۵۰۰ خانواده عراقی به اردوگاه الجدعه در استان نینوا بازگردانده شدند که عمدتا زن و کودک هستند. 

فواد حسین ادامه داد: عراق کشورهای دیگر را به بر دوش کشیدن مسئولیت خود در قبال شهروندان (داعش های کوچ کرده به سوریه و عراق) فرا می خواند و باید تضمینی باشد که اینها (داعشی ها) در کشورهای خود محاکمه می شوند.

حدود یک ماه پیش، قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق بار دیگر نسبت به خطراتی که اردوگاه الهول در سوریه برای کشورش دارد، هشدار داد.

الاعرجی در کنفرانسی در مرکز «النهرین» با حضور سفرای کشورهای غربی و نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد تصریح کرد که گروهک تروریستی داعش همچنان یک خطر واقعی است.

الاعرجی از جامعه جهانی خواست با  اقدامی جدی و واقعی، اردوگاه الهول را متلاشی کنند و تمام تروریست‌ها [به جای دیگری] انتقال یافته و محاکمه شوند تا این منطقه، به یک منطقه پاک و امن تبدیل شود.

مشاور امنیت ملی عراق بار دیگر تأکید کرد که این موضوع تهدیدی برای امنیت ملی عراق خواهد بود و ما هرگز به این مسأله (ادامه استقرار اردوگاه الهول) راضی نیستیم.

الاعرجی اضافه کرد: هر روزی که از استقرار اردوگاه الهول بگذرد، بر نفرت و کینه افزوده خواهد شد و حمایت مالی از تروریسم شدت خواهد یافت.

ورود ۵۰۰ خانواده داعشی به الجدعه عراق

مشاور امنیت ملی عراق به تلاش مداوم داعشی‌ها برای شکستن زندان‌ها اشاره کرد و گفت که تروریست‌ها نیازمند رهبر هستند و رهبران آنها در زندان به سرمی‌برند، همین موضوع را ما ژانویه گذشته در زندان «غویران» استان «الحسکه» شاهد بودیم که طی آن ده‌ها تروریست به ساختمان این زندان یورش بردند.

براساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۵۶ هزار تن در اردوگاه الهول به سر می‌برند، اردوگاهی که از آن به «بمب ساعتی» یاد می‌شود؛ جایی در شمال شرق سوریه و در ۱۰ کیلومتری مرز عراق.

اداره این اردوگاه را نیروهای دمکراتیک کُرد موسوم به «قسد» بر عهده دارند.

این اردوگاه همچنین حدود ۱۰ هزار نفر از اعضای خارجی داعش را در خود جای داده است.

از دیگر ساکنان این اردوگاه، خانواده آواره‌های سوری و عراقی است که برخی از آنان همچنان با گروهک تروریستی داعش ارتباط دارند.