تشدید اسلام ستیزی در فرانسه

فرانسه در روزهای اخیر روزهای نه چندان هیجان آمیز میان دور نخست و دوم انتخابات ریاست جمهوری را از سر می‌گذراند.

در این میان موضع «امانوئل مکرون» و «مارین لوپن»، نامزدهای برنده دور نخست رقابت ریاست جمهوری فرانسه در مورد مسلمانان نیز تاثیرات مهمی بر جامعه مسلمان و روند رقابت‌ها داشته است.

انتخابات فرانسه حتی سبب تشدید خشونت پلیس علیه جوامع سیاه پوست نیز شده است.

در ویدئوی اخیرا منتشر شده از خشونت علیه مسلمانان، یک مرد در شهر «مون پلیه» به یک زن مسلمان تعرض کرده و اظهارات توهین آمیزی علیه اسلام بیان کرد؛ این مرد همچنین به حجاب زن مسلمان تعرض کرد.

بررسی اخبار و رویدادها در این زمینه نشان می‌دهد که اسلام هراسی از زمان آغاز رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه تشدید شده است؛ زیرا گذشته از اقدام‌ها و سیاست‌های اسلام هراسانه «مکرون» در قالب توجیه‌هایی مانند باصطلاح مبارزه با تروریسم و تصویب قانون جدایی طلبی در تابستان ۲۰۲۱، دیدگاه‌های راست افراطی که نماینده آن «لوپن» است، در گفتمان عمومی فرانسه در زمینه‌های جامعه مسلمانان، مهاجرت و امنیت نفوذ کرده است.

وضعیت کلی مسلمانان در فرانسه

در واقع، هویت فرانسوی در میانه ادعای دولت‌های فرانسه مبنی بر تقویت قانون سکولار، جامعه مسلمان ،را حذف کرده است.

این در حالی است که فرانسه بزرگ‌ترین جمعیت مسلمان را در اروپای غربی دارد و ۵.۷ میلیون مسلمان در این کشور زندگی می‌کنند.

تشدید اسلام ستیزی در فرانسه

جالب است بدانید که قانونی در فرانسه از قرن نوزدهم، وجود آمار دقیق از مسلمانان را ممنوع کرد.

مسلمانان فرانسه به شکل ناعادلانه‌ای هدف تبعیض قرار می‌گیرند.

تبعیض، خشونت نژادی و سیاست‌های ارتجاعی علیه مسلمانان به ویژه مسلمانان دارای تحصیلات عالی، افزایش یافته است؛ ده‌ها مسجد در فرانسه تعطیل شده اند؛ سازمان جمعی علیه اسلام هراسی در فرانسه (CCIF) تعطیل شد؛ موسسه‌های خیریه مسلمانان ناچار به توقف فعالیت خود شدند؛ شمار زیادی از مسلمانان نیز ناچار شدند فرانسه را ترک کنند و مسلمانان دارای نشانه‌های مذهبی اغلب دسترسی به بازار کار فرانسه ندارند.

در یک نظرسنجی دستکم ۶۹ درصد از مسلمانانی که فرانسه را ترک کردند، تبعیض و نژادپرستی را سبب این اقدام خود خواندند و ۶۳ درصد اعلام کردند که برای زندگی دینی مسالمت آمیزتر فرانسه را ترک کردند.

مشارکت کنندگان در پاسخ به این پرسش که آیا آن‌ها به فرانسه بازخواهند گشت یا خیر، تنها ۴.۵۶ درصد پاسخ مثبت دادند و ۴۴.۷ درصد گفتند که هرگز برنخواهند گشت.

چرخش قابل ملاحظه مکرون به سمت مسلمانان

«مکرون» پس از پنج سال حمله به رای دهندگان مسلمان فرانسه، به دلیل نیاز به رای آن‌ها برای حضور مجدد در «الیزه» در تلاش است تا رای دهندگان فرانسه را به دست آورد.

تلاش «مکرون» برای سازماندهی جوامع مسلمان در حالی است که وی تا چندی پیش سرکوب مسلمانان را در دستور کار داشت.

تحلیلگران از اقدام‌های ضد اسلامی «مکرون» به عنوان سیاست استعماری کلاسیک مانند آنچه فرانسه در الجزایر انجام داد، یاد می‌کنند.

همزمان مسلمانان فرانسه می‌گویند که انتخاب میان رئیس جمهور فعلی و «لوپن» مانند «انتخاب میان طاعون و وبا» است.

تاکید لوپن بر موضع اسلام ستیزانه خود

«لوپن»، برخلاف انتخابات ۲۰۱۷ این بار وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات حجاب را به طور کامل ممنوع و مسلمانان دارای حجاب را جریمه کند.

ضمن اینکه قانون جدیدی برای ممنوعیت آن چه «ایدئولوژی‌های اسلامی» خواند معرفی کند.

«مکرون» برای پیروزی بر «لوپن»، نیاز به رای مسلمانانی دارد که در چند سال گذشته به شکل‌های مختلف آن‌ها را مورد توهین قرار داده است.