در شرایطی که رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری همچنان به سرکوب فلسطینیان و ارتکاب انواع جنایتها علیه آنها ادامه میدهد، سران رژیم اشغالگر نگرانند که درگیریها در مجاورت مسجد الاقصی به وقوع انتفاضه سوم فلسطینیان منجر شود.
در این بین سوال مهمی که در محافل امنیتی و سیاسی تلآویو مطرح میگردد این است که آیا ارتش اسرائیل آمادگی جنگ در چندین جبهه به طور همزمان را دارد؟ به ویژه این که هر لحظه ممکن است اتفاقی مشابه نبرد شمشیر قدس در سال گذشته بیفتد و حتی سرزمینهای اشغالی 1948 نیز به شکل مستقیم وارد این جنگ شوند.
این سوال توسط «گرشون هکوهین» افسر ذخیره در ارتش رژیم صهیونیستی پاسخ داده شد. وی در این زمینه اظهار داشت که هرچند نیروها در نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل به خوبی آموزش دیده و آماده هستند اما شمار نیروهای ارتش برای مقابله با تهدیدات بزرگ محدود است. در این زمینه باید سخنان «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق اسرائیل را به یاد بیاوریم که گفته بود جنگ ژوئن 1967 آخرین جنگی بود که اسرائیل در آن پیروز شد و عربها در این جنگ عقب نشینی کردند.
این ژنرال صهیونیست در گفتگو با رادیو شمال رژیم صهیونیستی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اسرائیل برای جنگ آینده آماده است اظهار داشت، خدا نکند که چنین اتفاقی بیفتد. ارتش برای این که اسرائیلیها نترسند مسئولیتی در این زمینه دارد و باید به آن پایبند باشد. اما ما با چندین مشکل اساسی روبرو هستیم که توجه به آنها ضروری است. «ایهود اولمرت» نخستوزیر اسبق اسرائیل پیش از این مقالهای منتشر کرده و در آن نوشته بود که دیگر تهدیدی برای اسرائیل وجود ندارد و ارتش باید کوچک شود. اما واقعیت آن است که ارتش اسرائیل امروز به اندازه کافی کوچک شده است.
وی ادامه داد، اگر به عملیاتهای قبلی نگاه کنیم میبینیم که اگر جبهه شمالی مورد حمله قرار بگیرد با مشکل اساسی مواجه میشویم؛ چرا که آرایش نیروها در این جبهه کافی نیست. در جبهه غزه نیز ما مشکلات زیادی داریم و اگر جنگ در بیش از یک جبهه باشد با چالشهای بیشتری مواجه میشویم. بنابراین ارتش اسرائیل باید به 3 یا 4 تیم افزایش یابد و نیروهای ذخیره در همه مناطق تقویت گردد؛ چرا که همه شهرها توسط صدها هزار عرب مسلح محاصره شدهاند.
این افسرذخیره ارتش رژیم صهیونیستی همچنین پیشتر در مصاحبه با شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود، من معتقدم که «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله اطلاعات کامل از ما دارد و نقاط ضعف ما را خوب میداند.
«رون بن یشای» تحلیلگر امور نظامی در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نیز در این زمینه اعلام کرد، افزایش تدارکات نظامی اسرائیل به معنای آن نیست که ارتش آماده ورود به جنگ است؛ همانطور که گروههای فلسطینی پیش از این به دنبال تشدید اوضاع و ورود به جنگ نبودند. اما در صورتی که یک جنگ فراگیر اتفاق بیفتد اسرائیل در میان یک نبرد موجودیتی قرار میگیرد.
«یوسی بلوم هالوی» دیگر کارشناس صهیونیست در روزنامه معاریو هم در توصیف جنگ آتی رژیم صهیونیستی سناریو وحشتناکی را برای اسرائیل ترسیم و در این رابطه نوشت: اینکه ما به سامانه پدافند هوایی دل بستهایم کافی نیست، موشکها از همه جا، از سوریه و غزه بر سر ما فرود خواهند آمد، پهپادها از یمن و عراق به پرواز در آمده، حملات زمینی از شمال انجام و فلسطینیان اراضی 1948 در داخل سلاح به دست میگیرند، نظامیان ارتش اسرائیل با موشکهای ویرانگری مواجه میشوند و این بخشی از جنگ چند بعدی است که انتظار ما را میکشد.