کاربران توئیتری در عربستان سعودی «جو بایدن » رئیسجمهور آمریکا را به سخره گرفتند و ویدئویی را منتشر کردند در آن نشان میدهد که جو بایدن پس از پایان کنفرانس مطبوعاتیاش « با هوا دست میدهد».
تمسخر جدید «بایدن» در حالی رخ داد که آخرین قسمت از نارضایتی رسانههای سعودی علیه واشنگتن پس از تنشهای اعلام نشده بین دو کشور بر سر میزان تولید نفت بود.
یک از کاربران در توئیتر نوشت: امروز بایدن سخنرانی خود را تمام کرد، سپس برگشت تا سعی کند با هوا دست بدهد. رئیس جمهور گیج به نظر می رسید.
یکی دیگر از کاربران سعودی در همین زمینه نوشت: بایدن با هوا دست می دهد و قبل از آن ادعا میکرد که به عنوان استاد در دانشگاه پنسلوانیا فعالیت میکند، هرچند که هرگز تحصیلات دانشگاهی نداشته است.
روز پنجشنبه جو بایدن در جریان سخنرانی با مردم آمریکا در مورد بحران مداوم زنجیره تامین بار دیگر حواس پرتی خود را نشان داد و وقتی او برگشت و دستش را دراز کرد انگار که می خواهد با کسی دست بدهد در حالی که کسی غیر از او روی صحنه نبود. رییس جمهور 79 ساله ایالات متحده پیش از این صحنه خنده دار مدعی شد که مدتی در دانشگاه پنسلوانیا به عنوان استاد تمام مشغول به کار بوده، علیرغم اینکه هرگز حتی یک ساعت نیز در این دانشگاه تدریس نکرده است، گافی دیگر که باعث شده بار دیگر بسیاری سلامت شناختی بایدن را به چالش بکشند.
اخیرا نیز شبکه امبیسی عربستان، رئیس جمهور آمریکا و «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا را بهسخره گرفت. در این برنامه گافهای کلامی و حواسپرتی بایدن برجسته شده است.
در بخشی از این برنامه کمدی نیز چرتزدنهای گاه و بیگاه بایدن بهباد تمسخر گرفته شده است.
این کلیپ تنها در توییتر حداقل هفت میلیون بار دیده شده است که باعث واکنشهای مختلف کاربران شبکههای اجتماعی در دو کشور را به دنبال داشت.
رسانههای آمریکایی میگویند این تمسخر در سایه تنش میان روابط ریاض و واشنگتن بهدلیل امتناع عربستان از افزایش نرخ تولید نفت برای پوشش کمبود ناشی از تحریمهای اعمالشده علیه روسیه صورت میگیرد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال اخیراً بهنقل از یک مقام وزارت امور خارجه عربستان سعودی نوشته بود که رئیس جمهور آمریکا میتواند در ماه رمضان به عربستان سفر کند اما نباید انتظار استقبال با تشریفات بالا را داشته باشد.
این روزنامه افزوده بود: اگر «بایدن» بخواهد سردی روابط با عربستان را از بین ببرد ، طبق اعتقاد مقامات سعودی، وی باید هرچه سریعتر به ریاض سفر کند.
این مقام وزارت امور خارجه عربستان در عین حال اظهار داشت: رئیس جمهور آمریکا میتواند در ماه رمضان به عربستان سفر کند اما نباید انتظار داشته باشد که مراسم تشریفات استقبال از وی همانند سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق که در تابستان 2017 میلادی انجام شد، باشد زیرا بهدلیل روزهداری امکان برگزاری چنین تشریفاتی وجود ندارد.
واشنگتن اصرار دارد که عربستان بدون توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که روسیه نیز عضو آن است، تولید خود را افزایش ندهد.
اخیرا «بایدن» رئیس جمهور آمریکا با هدف آرام کردن قیمت نفت خام تصمیم گرفت که برای مدت 6 ماه روزانه یکمیلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک کشورش برداشت شود.
عربستان و امارات به درخواستهای مکرر آمریکا برای پمپاژ نفت خام بیشتر به بازارهای جهانی بهمنظور کاهش قیمتهای نفت خام که در نتیجه حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است، پاسخ ندادهاند.