بازتاب عملیاتهای شهادتطلبانه فلسطینیان همچنان در محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی دیده میشود؛ تا جایی که وضعیت آنها را به حالت «هیستریک» رسانده و ارتش اسرائیل یگانهای کماندو خود را در خیابانها مستقر کرده است و این امری بیسابقه برای صهیونیستهاست.
این مسئله بی تردید نشان دهنده گسترش میزان وحشت اسرائیلیها در میان هشدار درباره وقوع انتفاضه سوم است که در ادامه انتفاضههای قبلی که از سال 1967 اراضی اشغالی شاهد آن بوده، انجام خواهد شد.
از سوی دیگر برخی محافل و مقامات صهیونیست به ویژه «نفتالی بنت» نخست وزیر این رژیم که خواستار اجرای «عملیاتهای موجشکن» هستند نمیتوانند تضمین کنند که در حملات بعدی تعداد بیشتری از اسرائیلیها کشته نخواهند شد. این مسئله موجب میشود تا تاریخ درگیریهای صهیونیستها با فلسطینیان در حافظه همه اسرائیلیها نقش ببندد؛ جایی که آنها پیش از این با سازمان آزادیبخش و جنبش فتح و جبهه مردمی فلسطین میجنگیدند و امروز در برابر حماس و جهاد اسلامی قرار دارند، در حالی که همه رزمندگان این جنبشها مسلح هستند و میتوانند عملیاتهای انتقام جویانه انجام دهند.
اما عملیاتهای استشهادی مستمر فلسطینیان در یک ماه گذشته که نمونه آخر آن عملیات شهید «رعد حازم» در قلب تلآویو بود موجب شد تا وحشت و ترس، صهیونیستها را در سراسر فلسطین اشغالی احاطه کرده و اسرائیلیها متوجه شوند که دیگر در هیچ کجای فلسطین امنیت ندارند.
در همین راستا «ران آدلیست» نویسنده صهیونیست در روزنامه اسرائیلی معاریو با انتشار مقالهای اعلام کرد، عملیات اخیر فلسطینیان اسرائیل را بر آن داشت تا در همه مناطق سربازان و پلیسها را برای مقابله با افراد مسلحی که در خیابانها پرسه میزنند مستقر کند و اسرائیل این افراد را از خلال مختصات جغرافیایی که توسط سیستم موقعیت یاب جهانی (جی پی اس ) هدایت میشود تعقیب میکند.
وی افزود، تکنیکهای حملات فلسطینیها در حال تغییر بوده اما هدف همه آنها واحد است: یعنی در تنگنا قرار دادن اسرائیلیها و نتیجه این میشود که فلسطینیها تا ابد محکوم به انتفاضه هستند. در این شرایط کابینه اسرائیل تلاش میکند تا اوضاع را آرام نگه دارد و به همه اسرائیلیها اجازه استفاده از سلاح داده و نیروهای کوماندو اجازه دارند که در خیابانهای تلآویو تردد کنند. این بدان معناست که حکومت اسرائیل به مرز جنون رسیده است؛ زیرا منطقی نیست که یک «کشور» همه روزهای هفته را در حالت آماده باش بماند.
درحالی که اسرائیلیها نظاره گر تکاپوی نهادهای مربوطه در این رژیم برای توقف موج عملیاتهای استشهادی فلسطینیان هستند بسیاری از طرفهای صهیونیستی اعتراف میکنند که تنها راه بازگشت اسرائیلیها به زندگی عادی تلاش برای مهار جنگ همزمان در 5 جبهه است که منبع آن از کرانه باختری، نوار غزه،لبنان، سوریه و ایران میباشد. در غیر این صورت امنیت شخصی اسرائیلیها در معرض خطر خواهد بود و همین مسئله حکومت اسرائیل را ملزم به کاهش تعداد جنگها و محدود کردن نقاط درگیری در مرزهای مختلف میکند.
در عین حال دیگر طرفهای اسرائیلی معتقدند که باید درگیری امنیتی با فلسطینیان ادامه داشته باشد؛ چراکه فلسطینیان به دنبال شریک نیستند آنها یا همه چیز را میخواهند یا همه چیز. بنابراین هیچ راه حلی جز روش خشونتآمیز وجود ندارد؛ هرچند که همه اسرائیلیها مجبورند بهای این تقابل را بپردازند و خونهای زیادی جاری خواهد شد به ویژه همزمان با گسترش تحریکات بیشتر علیه فلسطینیان در اراضی 1948.
کارشناسان معتقدند که یکی از اشتباهات بزرگ رژیم صهیونیستی در مرحله فعلی این است که تصور میکند حماس در هیچ شرایطی وارد هیچ گونه درگیری نمیشود؛ یعنی همان اشتباه محاسباتی که صهیونیستها در جنگ مه سال گذشته مرتکب شدند و این بیانگر ارزیابی غلط اسرائیلیها درباره فلسطینیهای نوار غزه است.