به گزارش افکارنیوز به نقل از ایسنا، در بیانیه ۵ آوریل آنتونی بلینکن ، وزیر خارجه آمریکا آمده است: «جهان از جنایاتی که نیروهای روسیه در بوچا و سراسر اوکراین مرتکب شدند، شوکه و وحشتزده شده است. نیروهای اوکراین شجاعانه به دفاع از کشور و آزادی خود ادامه میدهند و ایالات متحده به همراه متحدان و شرکایش در حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین استوار میایستد.»
بلینکن گفت: «من اجازه برداشت فوری کمکهای امنیتی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار برای رفع نیاز فوری اوکراین به سیستمهای ضد تانک اضافی را دادهام. این مجوز ششمین برداشت تسلیحات، تجهیزات و تدارکات از موجودیهای وزارت دفاع برای اوکراین از اوت ۲۰۲۱ است. در کنار ۳۰۰ میلیون دلار کمک اعلامشده از سوی وزارت دفاع در اول آوریل تحت ابتکار کمک امنیتی اوکراین، این کمک اضافی کل تعهدات کمکهای امنیتی ایالات متحده به اوکراین را از ابتدای این دولت به بیش از ۲.۴ میلیارد دلار و بیش از ۱.۷ میلیارد دلار از آغاز حمله وحشیانه روسیه به اوکراین که در ۲۴ فوریه آغاز شد، میرساند.»
در این بیانیه آمده است: «علاوه بر آنچه ما ارائه کردهایم، بیش از ۳۰ کشور برای ارائه کمکهای امنیتی به اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه به ما ملحق شدهاند. ما با هم، هر روز کمکهای امنیتی ارائه میکنیم و در حال تسریع ارسال تسلیحات و تجهیزات دفاعی بیشتری هستیم که اوکراین برای دفاع از خود استفاده میکند. همانطور که ما موضع اوکراین را در میدان نبرد و در میز مذاکره تقویت میکنیم، همچنین با متحدان و شرکای خودمان برای جمعآوری اطلاعات برای مستندسازی تخلفات گزارششده و قرار دادن آنها در اختیار و دسترس نهادهای ذیربط برای پاسخگویی مسببان، کار خواهیم کرد. ایالات متحده با متحدان و شرکایش، به ارائه کمکهای امنیتی در حمایت از دفاع اوکراین و همچنین حمایت اقتصادی و کمکهای بشردوستانه برای جوامعی که با قساوت بیرحمانه روسیه ویران شدهاند، ادامه خواهد داد.»
این اظهارات روز سهشنبه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در شرایطی مطرح شد که فشار تحریمها بر روسیه از زمان حمله به اوکراین در ۲۴ فوریه شدت گرفته است.
با این حال ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه سهشنبه در سخنانی تاکید کرد که تحریم کشورهای غربی منجر به یک بحران جهانی غذا خواهد شد. او گفت که افزایش قیمت انرژی و کمبود کود به این معناست که کشورهای غربی مجبور خواهند شد پول بیشتری برای خرید مایحتاج چاپ کنند که این امر باعث کمبود مواد غذایی در کشورهای فقیرتر میشود.
در همین حال ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا سهشنبه به قانونگذاران کشورش گفت که آمریکا باید اعزام نیروهای نظامی بیشتر به شرق اروپا برای منصرف کردن روسیه از تعدی را مدنظر قرار دهد.
او که برای اولین بار از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین در کنگره شهادت میداد، گفت که نیروهای آمریکایی باید میان پایگاههایی که شرکای ناتو ایجاد کردهاند در گردش باشند، نه این که به طور دائمی مستقر بمانند.
میلی گفت: توصیه من ایجاد پایگاههای دائمی است، اما استقرار دائمی (نیروها) نه، به طوری که همان اثر دائمی با نیروهای چرخشی که میان پایگاههای دائمی در گردش هستند، به دست بیاید. معتقدم که خیلی از همپیمانان اروپایی ما، به خصوص کشورهای بالتیک یا لهستان و رومانی و سایرین - خیلی خیلی مایلند پایگاههای دائمی ایجاد کنند. آنها این پایگاهها را خواهند ساخت و حاضرند هزینه ایجاد آن را بدهند.