به فاصله کوتاهی از سخنرانی چند روز قبل سید « حسن نصرالله » دبیرکل حزبالله درباره پیشرفت مقاومت در زمینه پهپادها بود که روز جمعه 18 فوریه، نفوذ یک پهپاد از جنوب لبنان به 70 کیلومتری فلسطین اشغالی با یک پرواز 40 دقیقهای در این منطقه، صهیونیستها را شوکه کرد.
نیروی هوایی و ارتش رژیم صهیونیستی از همه امکانات موجود، از بالگردها و هواپیماهای جنگی گرفته تا سامانه گنبد آهنین برای رهگیری این پهپاد استفاده کردند اما در رهگیری آن ناکام ماندند. همین امر موجب شد تا رسانهها و کارشناسان اسرائیلی انتقاد تندی از ارتش و نیروی هوایی آن داشته باشند.
پشت پرده ائتلاف نظامی اسرائیل با کشورهای عربی برای مقابله با پهپادها
با وجود گذشت نزدیک به یک هفته از این اتفاق، اما بازتاب آن علاوه بر محافل سیاسی و نظامی و همچنین کارشناسان رژیم صهیونیستی، در میان رژیمهای عربی حوزه خلیج فارس نیز ادامه دارد. درواقع شیخ نشینان خلیج فارس که تصور میکنند رژیم صهیونیستی میتواند از امنیت آنها محافظت کند و به همین دلیل نیز در صدد تقویت ائتلاف نظامی خود با این رژیم هستند، همه اتفاقات اخیر در سطح معادلات بازدارندگی منطقه- از عملیاتهای انصارالله یمن در عمق امارات گرفته تا نفوذ پهپاد حزبالله به آسمان فلسطین اشغالی را رصد میکنند.
برای درک بهتر این مطلب به چند نکته اشاره میکنیم:
- فراخوان امارات متحده عربی برای همکاری ارتشهای کشورهای هم پیمان آن با هدف تشکیل ائتلافی که در برابر خطر پهپادها از آنها محافظت کند. این درخواست امارات به فاصله کوتاهی از عملیاتهای جنبش انصارالله در عمق این کشور صورت گرفت.
در این زمینه امارات چند روز قبل کنفرانسی برای مقابله با پهپادهای یمن با حضور نمایندگانی از آمریکا، فرانسه و انگلیس برگزار کرد. ابوظبی در این کنفرانس نسبت به افزایش استفاده از پهپادها به ویژه توسط نیروهای انصارالله یمن هشدار داد و مدعی شد که برای مقابله با این پهپادها، باید اقدام یکپارچه بینالمللی صورت گیرد. در این کنفرانس، نمایندگانی از ارتشهای کشورهای عربی و غربی از جمله آمریکا، فرانسه و انگلیس حضور داشتند. هدف از این کنفرانس، «بررسی توسعه و ارتقای هواپیماهای بدون سرنشین و نحوه مقابله با خطرات آن» بود.
- اخیرا شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منابع امنیتی این رژیم فاش کرد که اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و امارات یک ائتلاف چهار جانبه برای مقابله با تهدید پهپادها تشکیل دادهاند.
اطلاعات رسیده به شبکه 12 اسرائیل حکایت از آن دارد که تلآویو به این نتیجه رسیده است همان موشکها و پهپادهایی که ابوظبی و ریاض را مورد هدف قرار میدهند، اسرائیل را هم تهدید میکنند و یمنیها نیز ظرفیت انجام چنین عملیاتهایی را دارند.
براساس طرح ارائه شده توسط مسئولان امنیتی رژیم صهیونیستی قرار است سامانههای هشداری در کشورهای عربی هم پیمان این رژیم مستقر شده و ورود پهپاد به حریم هوایی را به بقیه اعضا هشدار دهند تا از این طریق بتوان به شکل بهتری به مقابله با این خطر بپردازند.
پهپادهای مقاومت؛ دردسر تازه اشغالگران و متحدان آمریکا در منطقه
با توجه به این موارد کاملاً روشن است که این پهپادهای ارزان قیمت و البته با قدرت عملیاتی بالا که هزینه آنها بیش از 1000 دلار نمیشود، تبدیل به یک چالش و دردسر بزرگ برای رژیم صهیونیستی و آمریکا و متحدان آن در منطقه عربی شده است. به ویژه اینکه رادارهای پیشرفته آمریکایی که در اختیار متحدان آن است قدرت شناسایی این پهپادها را ندارند؛ همانطور که پهپاد حزب الله توانست به آسمان فلسطین اشغالی نفوذ کرده و بعد از انجام ماموریت خود به سلامت به پایگاهش در لبنان برگردد.
شاید مهمتر از مسئله نفوذ پهپاد حزبالله به آسمان فلسطین اشغالی، این موضوع باشد که سامانه گنبد آهنین و جنگندهها و موشکها و بالگردهای ارتش رژیم صهیونیستی که به اعتراف سخنگویان این ارتش هزینه آنها به میلیونها دلار میرسد نتوانستند این پهپاد را ساقط کنند.
بعد از افشای ناکارآمدی گنبد آهنین در رهگیری پهپادهای مقاومت، اگر رژیم صهیونیستی یا کشورهای عربی همپیمان آمریکا در حوزه خلیج فارس بخواهند از سامانههای «پاتریوت» و «ثاد» که جدیدترین سامانههای آمریکایی هستند برای رهگیری پهپادها استفاده کنند هزینه شلیک موشک از این سامانهها یک تا پنج میلیون دلار است که اللبته مشخص نیست در رهگیری پهپادها موفق باشند یا نه.
بنابراین اگر در نظر بگیریم که حزب الله همانطور که مراکز امنیتی و پژوهشی رژیم صهیونیستی ارزیابی میکنند بیش از 2000 پهپاد در اختیار داشته باشد، حجم نگرانیهای رژیم صهیونیستی تشدید خواهد شد. این نگرانی صهیونیستها زمانی افزایش مییابد که اکنون مشکل آنها صرفا محدود به قدرت پهپادی مقاومت است و در اینجا درباره زرادخانه موشکهای بالستیک و موشکهای نقطهزن حزب الله صحبت نمیکنیم.
شیخنشینان خلیج فارس، بزرگترین بازنده ائتلاف با اسرائیل
بدین ترتیب اگر اخبار رسانههای رژیم صهیونیستی درباره ائتلاف چهارجانبه اسرائیل و امارات و عربستان و بحرین صحت داشته باشد، وضعیت کشورهای حوزه خلیج فارس مانند کسانی است که از گرمای سوزان خورشید به سمت آتش فرار میکنند؛ چرا که حضور رژیم اشغالگر صهیونیستی در چنین ائتلافی تنها با هدف محافظت از امنیت خود در برابر تهدیدات مقاومت است و کشورهای حوزه خلیج فارس را به عنوان ابزاری برای دفع این خطرها در نظر میگیرد.
درواقع شیخنشینان خلیج فارس تصور میکنند که رژیم صهیونیستی میتواند از آنها در برابر تهدیدات خارجی محافظت کند؛ درحالی که میبینیم اسرائیل با سامانه گنبد آهنین و چند جنگنده و بالگرد آپاچی حتی یک پهپاد حزب الله را نتوانست رهگیری و ساقط کند؛ پس چگونه میخواهد کمکرسان کشورهای عربی در این زمینه باشد.
صهیونیستها بارها اعلام کردهاند که اراضی اشغالی فلسطین در معرض تهدیدات چند جانبه قرار داشته و از هر سو محاصره شده است؛ به این صورت که در هرگونه درگیری آینده، رژیم صهیونیستی مجبور است از یک سو با گروههای مقاومت در داخل فلسطین بجنگد و از سوی دیگر برای در امان ماندن از موشکها و پهپادهایی که از سمت لبنان و یمن و عراق شلیک میشوند تلاش کند. البته خود صهیونیستها اعتراف میکنند که همه این تهدیدات بدون در نظر گرفتن تهدید پهپادهای ایرانی است که تعداد آنها دهها هزار فروند تخمین زده میشود و همانطور که کارشناسان غربی میگویند جزء پیشرفتهترین پهپادهای جهان است.
در واقع شاخصها حاکی از آن است که دیگر دوره جنگندههای پیشرفته آمریکایی که در اختیار ارتش رژیم صهیونیستی قرار داشت و در جنگ علیه کشورها و ارتشهای عربی استفاده میشد و طی چند ساعت میتوانست آنها را شکست دهد، به لطف پهپادهای مدرن و موشکهای ساخته شده توسط مقاومت -چه در داخل فلسطین -چه یمن -چه لبنان و -چه دیگر کشورهای عضو محور مقاومت، به پایان رسیده است.
اما یکی از بارزترین نتایج نفوذ پهپاد حزبالله به آسمان اراضی اشغالی، در کنار افشای ضعف آشکار نیروی هوایی رژیم صهیونیستی، این است که هدف واقعی اسرائیل از همگرایی با رژیمهای عربی را فاش کرد. برای فهم بهتر این نکته لازم است به قراردادهای نظامی و امنیتی که اخیرا میان شیخنشینان خلیج فارس با تلآویو امضا شده نگاهی بیاندازیم.
در وهله نخست بعد از عملیاتهایی که جنبش انصارالله تحت عنوان «طوفان یمن» در داخل خاک امارات انجام داد، صهیونیستها در عین حال که برای فروش سامانه دست چندم گنبد آهنین به ابوظبی بازارگرمی میکنند در صدد نفوذ به ساختار نظامی و اطلاعاتی امارات هستند.
در مورد بحرین نیز همانطور که کارشناسان اعلام میکنند شواهد نشان میدهد که رژیم آل خلیفه کاملا تحت سلطه اشغالگران قرار گرفته و مردم بحرین نگران تبدیل شدن این کشور به فلسطین اشغالی دوم هستند. بعد از انعقاد قراردادهای نظامی متعدد میان منامه و تلآویو در جریان سفر اخیر «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به بحرین که طی آن آل خلیفه، این کشور را رسما به عنوان پایگاه نظامی در اختیار اشغالگران قرار داده، استقرار دائمی یک افسر صهیونیست در بحرین، نقشه اصلی اسرائیل در رابطه با کشورهای حوزه خلیج فارس را فاش میکند.
اسرائیل و استراتژی انتقال جنگ به زمین متحدان
به فاصله کمی از این اتفاقات میبینیم که صهیونیستها بعد از افزایش خطر پهپادها، از یک ائتلاف چهارجانبه با کشورهای عربی صحبت میکنند؛ به این صورت که جبهه داخلی و اموال شیخنشینان خلیج فارس ابزاری برای محافظت از اسرائیل باشد.
در حال حاضر صهیونیستها با تهدیدات متعددی از داخل و خارج مواجه هستند که خطر بزرگی برای جبهه داخلی این رژیم محسوب میشود. جنگ 12 روزهای که اسرائیل و گروههای فلسطینی در مه سال گذشته داشتند نشان داد که جبهه داخلی اسرائیل تا چه اندازه آسیب پذیر است و همچنین قدرت نظامی این رژیم در سایه پیشرفت چشمگیر گروههای مقاومت به ویژه در زمینه موشکی و پهپادی، دیگر کارآیی سابق را ندارد.
به طور کلی شرایط منطقه به گونهای است که صهیونیستها وقوع یک جنگ منطقهای را در آینده دور یا نزدیک اجتناب ناپذیر میدانند؛ جنگی که اگر در میان شرایط فعلی اسرائیل رخ دهد میتواند مقدمهای برای پایان دادن به موجودیت این رژیم باشد. واقعیت آن است که اسرائیل دیگر قدرت انتقال جنگ به زمین حریف را ندارد و در هرگونه رویارویی آینده باید منتظر شلیک هزاران موشکی که عمق فلسطین اشغالی را هدف قرار میدهند باشد.
بر همین اساس رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا استراتژی «انتقال جنگ به زمین متحدان» را جایگزین استراتژی انتقال جنگ به خاک دشمن کند. در واقع اسرائیل به دنبال آن است که کشورهای حوزه خلیج فارس را تبدیل به یک منطقه نظامی برای خود در هر جنگ آینده با گروههای مقاومت کند و به این ترتیب مواضع داخلی و موجودیت خود را به خطر نیاندازد.
با توجه به این موارد به نظر میرسد رژیمهای عربی که هویت و ملت خود و آرمان فلسطین را فدای سازش با اشغالگران کردهاند نمیدانند چه کلاه بزرگی بر سرشان رفته و چه آینده نامعلومی در انتظارشان است.