خبرگزاری پرنسا لاتینا در گزارشی با عنوان "ارسال خطرناک تسلیحات از آمریکا به اوکراین " نوشت: بر اساس ارزیابی نشریه تحلیلی آمریکایی "اینترسپت"، تسلیحات ارسال شده توسط آمریکا و ناتو به اوکراین ممکن است در اختیار برتریطلبان سفیدپوست یا تروریستها قرار گیرد.
در حالی که کاخ سفید و ناتو از طریق یک کمپین تبلیغاتی و رسانه ای به درگیری در اوکراین دامن می زنند، تعداد کمی به محل نگهداری تسلیحاتی که به آن کشور ارسال می شود نگاه میکنند.
این گزارش با اشاره به تصویب بودجه ۵۰۰ میلیون دلاری آمریکا برای تامین سلاح اوکراین در ماه گذشته نوشت: رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا و سناتور ارشد حزب دموکرات نتوانست بگوید که آیا لایحه ای که او برای اعطای ۵۰۰ میلیون دلار به اوکراین برای خرید تسلیحات اختصاص داده و اعمال آنچه که او "مادر همه تحریم ها" علیه روسیه میخواند، میتواند سرنوشت تسلیحات را کنترل کند یا خیر.
این نشریه هشدار داد کسانی که گفته میشود حامی دفاع از ملت اوکراین هستند، در حال بررسی راهی برای ارسال صدها میلیون دلار هستند تا اوکراینیها بتوانند سلاحهای جدید بخرند، اما اطمینانی وجود ندارد که آنها نهایتا به دست های خطرناک نئونازیهای شناخته شده این کشور نرسند.
در این گزارش آمده است که هیچ نشانهای برای اجتناب و اطلاع از اینکه آیا محمولههای آمریکا برای برتری طلبان سفیدپوست مانند گردان آزوف ارسال میشود، وجود ندارد.
به نوشته پرنسا لاتینا، آزوف واحدی از گارد ملی اوکراین است که با حزب ناسیونالیست- افراطی، راست افراطی اوکراین و "جنبش آزوف" مرتبط است. اعضای کنگره آمریکا قصد دارند این گروه را در فهرست گروههای تروریستی خارجی قرار دهند.
در ادامه این گزارش آمده است: "الیسا اسلاتکین" نماینده دموکرات کنگره آمریکا سال گذشته از آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه خواست تا گردان آزوف را یک گروه تروریستی بداند و گفت "این گروه برای استخدام اعضای جدید از اینترنت استفاده میکند و سپس با سوق آنها به سمت افراطیگرایی، از رادیکال کردن آنها برای تداوم خشونت استفاده میکند".
منندز پیرامون این موضوع در پاسخ به اینترسپت گفت "این سطحی از جزئیات است که من در مورد آن مطمئن نیستم". به نوشته اینترسپت، این سناتور قدرتمندترین سیاستگذار خارجی دموکراتهای سنا است و به نظر میرسد موضع او نشاندهنده حال و هوای حاکم در واشنگتن باشد.
در این گزارش تاکید شده است که پیگیری منندز برای تحریمهای اجباری روسیه و کمک مالی تسلیحاتی به اوکراین با موضع جنگطلبانه سیاست خارجی که منجر به جنگ و منافع برای حوزه نظامی-صنعتی آمریکا میشود، مطابقت دارد.
در همین راستا، ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات ایالت کنتیکت، عضو کمیته نیروهای مسلح سنا و کمیته امنیت و همکاری در اروپا گفت که ایالات متحده "مطمئناً باید نحوه استفاده از تسلیحات را زیر نظر داشته باشد و بررسی کند".
دموکراتهای سنا و جمهوریخواهان در حالی درباره استراتژی آینده اروپای شرقی بحث میکنند که اوکراین پیشتر موشکهای ضدهوایی استینگر را از لیتوانی دریافت کرده است. به نوشته این نشریه، اینها سلاح های کوچک و سبکی هستند که واشنگتن، مجاهدین را در جریان جنگ دهه ۱۹۸۰ در افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی مسلح کرد.