تشدید انزوای اسرائیل با دو کارت قرمز طی کمتر از یک هفته

روز سه شنبه 1 فوریه 2022 (12بهمن1400) سازمان « عفو بین‌الملل » طی گزارشی رژیم صهیونیستی را یک نظام نژاد پرستانه (آپارتاید) معرفی کرد و 5 روز پس از آن، روز یکشنبه 6 فوریه 2022 (17 بهمن 1400) اتحادیه آفریقا با رد کردن عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به عنوان ناظر، حکم به اخراج این رژیم از این اتحادیه داد. این دو اقدام جدی، یکی از سوی یک نهاد بین‌المللی و دیگری از طرف یک سازمان منطقه‌ای صادر شدند که این دو اقدام انزوای رژیم صهیونیستی را به شدت افزایش داده و صهیونیست‌ها را با بحران جدیدی مواجه کردند.

 گزارش سازمان «عفو بین الملل» 

سازمان عفو بین الملل در گزارشی با اشاره به وضعیتی که رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی به وجود آورده، با استناد به اسناد بین‌المللی در تعریف آپارتاید (نژاد پرستی)، ساختار و نظام این رژیم را یک ساختار نژاد پرستانه می‌خواند که جهان باید با آن مقابله کند.

در این گزارش با ارائه تعریفی که در قوانین بین‌المللی آمده است با اشاره به مصادیقی که در سرزمین اشغالی در حال وقوع است، استدلال می‌کند که این مصادیق همان مصادیق تعریف بین‌المللی از نژاد پرستی هستند و نتیجه اینکه رژیم صهیونیستی یک ساختار نژادپرستانه است.

مصادیقی که گزارش «عفو بین الملل» به آن اشاره دارد عبارتند از:

هیمنه یافتن بر فلسطینیان با سرکوب آنها

تکه تکه کردن زمین‌های فلسطینیان و تفکیک حقوقی

به کارگیری حاکمیت نظامی برای حاکمیت بر فلسطینیان و غصب مالکیت آنها

محروم ساختن فلسطینی‌ها از قومیت، اقامت و زندگی خانوادگی

مانع تراشی برای زندگی خانوادگی

ممانعت از نقل و انتقال و رفت و آمد

ممانعت از مشارکت فلسطینی‌ها در عرصه سیاسی

سلب مالکیت فلسطینی‌ها از زمین‌ها و دارایی‌هایشان

سیاست‌ها و برنامه‌های تبعیض آمیز علیه فلسطینیان

جلوگیری از رشد انسانی فلسطینی‌ها

جنایت علیه انسانیت

بازداشت‌های اداری و شکنجه و تعاملات غیرانسانی

قتل غیرقانونی و مجروحیت‌های شدید

محروم کردن از حقوق و آزادی‌های بنیادین

ملاحظات امنیتی با هدف سرکوب و هیمنه همه جانبه

این گزارش با بیان موارد فوق اشاره می‌کند که براساس مستندات و مصادیق فوق رژیم صهیونیستی یک نظام آپارتاید (نژاد پرستانه) است که حیات و زندگی فلسطینیان را به نفع صهیونیست‌های مهاجر به فلسطین، به خطر انداخته است. لذا اولاً مقامات رژیم صهیونیستی باید مسئولیت این نژادپرستی را بپذیرند. ثانیاً، سازمان ملل باید کمیته‌ای را برای رسیدگی به مصادیق نامبرده تشکیل دهد و سوم، کشورهایی که با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند به ویژه کشورهایی که روابط وسیع دارند همچون ایالات متحده باید در این روابط تجدید نظر کرده، رژیم صهیونیستی را برای پایان دادن به این اقدامات تحت فشار قرار دهند.

در مورد گزارش سازمان «عفو بین الملل»، رژیم صهیونیستی با بردن لایحه‌ای به کنست خود، شعبه این سازمان در سرزمین های اشغالی را از معافیت‌های مالیاتی محروم کرد و اعلام کرد اجازه نخواهد داد این شعبه و اعضای آن در هیچ یک از فعالیت‌های اقتصادی و مناقصه‌های داخل سرزمین اشغالی شرکت کنند. ضمن آنکه اقدامات حقوقی دیگری را نیز در کشورهای دیگر در دستور کار قرار دادند تا این سازمان را تحت فشار قرار دهند.

 اتحادیه آفریقا 

کارت قرمز دومی که صهیونیست‌ها دریافت کردند از سوی اتحادیه آفریقا بود. رژیم صهیونیستی از سال 2001 به دنبال عضویت در اتحادیه آفریقا بوده است. این درخواست براساس اهداف توسعه طلبانه و طرح‌هایی که صهیونیست‌ها از آن زمان تهیه کرده بودند ارائه شد اما این درخواست تاکنون مورد تأیید قرار نگرفت.

در نشست سی و پنجم اتحادیه آفریقا که طی اولین روزهای هفته در «آدیس آبابا» اتیوپی برگزار شد، حکم خود خوانده، «موسی فکی»، وزیر امور خارجه چاد و رئیس دوره گذشته این اتحادیه- که در جولای 2021 اعلام کرده بود درخواست عضویت رژیم صهیونیستی را به عنوان رئیس مورد موافقت قرار داده است و این رژیم از این پس به عنوان «عضو ناظر» در اتحادیه آفریقا حضور خواهد داشت- مورد خدشه قرار گرفت. به همین دلیل این عضویت از بیانیه پایانی حذف شد.

الجزایر، نیجریه و آفریقای جنوبی با اعتراض به این اقدام «موسی فکی»، آن را غیرقانونی خوانده، خواستار رأی گیری برای تصویب این عضویت شدند. در پی این اعتراض- که با افزایش اعتراض‌ها به این حکم همراه بود و شامل 21 عضو اتحادیه آفریقا شد- در گام نخست، عضویت خود خوانده رژیم صهیونیستی توسط عامل این رژیم، «موسی فکی» به تعلیق درآمد و  مقرر شد کمیته‌ای متشکل از 7 رئیس جمهور از اعضای اتحادیه آفریقا، پس از بررسی مسئله در خصوص آن تصمیم گیری کنند.

ماکی سال، رئیس کنونی اتحادیه آفریقا، «عبدالمجید تبون»، رئیس جمهور الجزایر، «سرل رامافوزا»، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، «پل کاگامی»، رئیس جمهور رواندا، «فلیکس چسکیدی»، رئیس جمهور کنگو دموکراتیک، «محمود بوهاری»، رئیس جمهور نیجریه و «پل پی»، رئیس جمهور کامرون، اعضای این کمیته‌اند که قرار است در خصوص درخواست رژیم صهیونیستی، تصمیم گیری کنند.

تشدید انزوای اسرائیل با دو کارت قرمز طی کمتر از یک هفته

 موضعگیری شدید و نژادپرستانه و فرار روبه جلوی رژیم صهیونیستی

در مورد حکم اتحادیه آفریقا، صهیونیست‌ها فرار رو به جلو را در دستور کار قرار دادند و مدعی شدند، حضور رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به نفع همه اعضای این اتحادیه است.

این دو اقدام نشان از آن دارند که جهان در حال آگاهی کامل از جنایات رژیم صهیونیستی و یکپارچه شدن در اقدام علیه این رژیم است. این نشان از بیداری عمومی علیه جریانی دارد که جهان و بشریت را با خطر مواجه ساخته و برای تمامی جهانیان طرح‌های خطرناکی را طراحی می‌کند.