«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه امروز (پنجشنبه) گفت که نکات مهم مورد نظر مسکو در پاسخ مکتوب آمریکا به تضمینهای امنیتی روسیه، درنظر گرفته نشده است.
پسکوف طی نشست خبری در کرملین در پاسخ به سوالی درباره پاسخ آمریکا به تضمین های امنیتی روسیه تاکید کرد: «نمیتوان گفت که ملاحظات و نگرانیهای ما در نظر گرفته شده است».
به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در اینباره توضیح داد: «ببینید، دیروز شما بیانیه وزیر امور خارجه آمریکا و آقای استولتنبرگ [دبیرکل ناتو] را شنیدید، جایی که آنها به صراحت در مورد رد نگرانیهای اصلی ابراز شده توسط فدراسیون روسیه صحبت کردند... البته من همچنان از هرگونه ارزیابی مفهومی خودداری میکنم».
سخنگوی کرملین ادامه داد: «از این مطلب که البته همکاران ما دیروز گفتند، بسیار روشن میشود که با توجه به (پیشنهادات) اصلی که در آن پیشنویسی که ما به طرفهای مقابل تحویل دادیم، نمیتوان گفت که ملاحظات ما در نظر گرفته شدند یا اینکه چه نوع آمادگی برای در نظر گرفتن نگرانیهای ما وجود دارد».
بر اساس این گزارش، پسکوف با بیان اینکه طرف غربی خواستار رسانهای نشدن پاسخها به تضمینهای امنیتی روسیه شده، اظهار داشت: «میدانید که نظر همکاران ما، یعنی در واشنگتن و بروکسل، این است که پاسخ نامهها نباید منتشر شود، محتوای این اورا البته واقعاً ارزش (گفتن) ندارد، زیرا همه چیز از قبل برای همه شناخته شده است».
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که واشنگتن بنا به درخواست روسیه، به پیشنهادات این کشور در زمینه تضمین امنیتی در شرق اروپا پاسخ مکتوب ارائه کرده است.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با استقبال از پاسخ مکتوب آمریکا به پیشنهادهای امنیتی روسیه، گفت مسیر دیپلماتیک بهترین راهکار برای اوکراین بوده و امیدوار است مسکو نیز این مسیر را بپذیرد.
پسکوف در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه روابط روسیه با غرب، در حال حاضر پرتنش است، گفت البته این وضعیت نشانهای از باقیماندن ذهنیت و فضای جنگ سرد است.
به نوشته ریانووستی، این مقام روس در اینباره گفت: «میدانید، این بیشتر یک سوال برای دانشمندان علوم سیاسی است. این واقعیت است که پس از سال ۲۰۱۴، کودتایی در اوکراین با همدستی تعدادی از کشورهایی که تعهدات مخالف را پذیرفتند و این تعهدات را امضا کردند، رخ داد که منجر به اتفاقات جبران ناپذیری شد و منجر به این واقعیت شد که مطابق با تمام هنجارهای قانون اوکراین و حقوق بینالملل، کریمه تصمیم گرفت بخشی از فدراسیون روسیه شود، البته روندهایی آغاز شد که منجر به مقداری تنش شد، که از بسیاری جهات در حال حاضر شبیه به جنگ سرد است».
پسکوف همچنین خبر داد که «ولادیمیر پوتین» و «جو بایدن» روسای جمهور روسیه و آمریکا، در شرایطی که دو کشور همچنان در سطح کاری تماس دارند، تصمیم خواهند گرفت که چه زمانی نیاز به گفتگو دارند.
بر این اساس، وی توضیح داد: «مطمئناً تماسهای خاصی در سطح کاری وجود خواهد داشت. سپس خود رؤسای جمهور تصمیم خواهند گرفت که آیا نیاز به گفتگو دارند یا خیر، و در صورت لزوم، چه زمانی انجام شود».
به نوشته ریانووستی، سخنگوی ریاستجمهوری روسیه در پاسخ به سوالی درباره اشارههای طرف آمریکایی درباره اخراج احتمالی «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در مسکو، گفت مسکو این مسئله را تهدیدی جدی میداند.