این دستاورد حاصل تقریبا دو سال کار روی این ویروس است.
آزمایشگاه ارتش آمریکا اولین توالی دی ان آی ویروس کووید – ۱۹ را اوایل سال ۲۰۲۰ دریافت کرد.
کارشناسان موسسه تحقیقاتی والتر رید از همان ابتدا تصمیم گرفتند نه تنها در زمینه ساخت واکسنی علیه گونه موجود تمرکز کنند، بلکه قصد داشتتند واکسنی تولید کنند که بر همه گونه های بالقوه تاثیر داشته باشد.
آزمایش های حیوانی واکسن والتر رید یا SpFN اوایل سال جاری با نتایج مثبت به انجام رسید.
مرحله اول آزمایش های انسانی که واکسن را در برابر اومیکرون و گونه های دیگر آزمایش کرد، با نتایج مثبت انجام شد.
برخلاف واکسن های موجود، والتر رید از پروتئینی توپی شکل با ۲۴ وجه برای واکسن خود استفاده کرد که به دانشمندان امکان می دهد اجزای گونه های متعدد ویروس را بر قسمت های مختلف پروتئین بچسبانند.
به گفته کیوان مجرد مدیر بخش بیماری های عفونی والتر رید، آزمایش انسانی این واکسن بیش از حد انتظار زمان برد، زیرا این موسسه به آزمایش واکسن روی افرادی نیاز داشت که یا واکسن نزده بودند یا قبلا به کرونا مبتلا نشده بودند.
در این میان، افزایش نرخ واکسیناسیون و شیوع سریع دلتا و اومیکرون ، این کار را با مشکل مواجه کرد.
مجرد افزود: با وجود اومیکرون، هیچ راهی واقعی برای فرار از این ویروس وجود ندارد. شما نمی توانید از آن اجتناب کنید. بنابراین تصور می کنم به زودی تمام دنیا یا واکسینه و یا به بیماری مبتلا می شوند.
گام بعدی این است که ببینیم واکسن جدید چطور بر بدن افرادی که قبلا واکسن زده اند یا بیمار شده اند، اثر می گذارد.
مجرد گفت که واکسن جدید هنوز باید تحت آزمایش های فاز ۲ و ۳ قرار گیرد. وی همچنین تاکید کرد که تقریبا همه ۲ هزار و ۵۰۰ کارمند والتر رید به نوعی در تولید این واکسن که تقریبا ۲ سال به طول انجامید، نقش داشته اند.
وی افزود: ما تصمیم گرفتیم به جای تمرکز بر پیدایش اولیه سارس، نگاهی به این بازی طولانی بیندازیم و متوجه شویم که ویروس ها جهش می یابند، گونه های مختلفی پدیدار می شوند و ویروس های بعدی که ممکن است به شکل گونه های تازه نمود یابند.
محققان آفریقای جنوبی گونهای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته میشود و دارای جهشهای چندگانه است.
سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را اومیکرون نامگذاری کرده است.
کرونا تاکنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.