مقامات « بوچئون » یکی از شهرهای پرجمعیت کره جنوبی واقع در حوالی « سئول » پایتخت این کشور در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کردند در ماه ژانویه از پروژه شناسایی و ردیابی افراد مبتلا به ویروس کرونا با به کارگیری هوش مصنوعی رونمایی می کنند.
این سیستم با به کارگیری الگوریتم ها و تکنولوژی های سطح بالای شناسایی چهره و تحلیل فیلم های جمع آوری شده توسط ۱۰ هزار و ۸۲۰ دوربین مدار بسته و ردیابی عبور و مرور افراد مبتلا به ویروس و افراد در تماس با آنها کار می کند.
براساس گزارش ماه مارس « مدرسه حقوق کلمبیا » در شهر نیویورک، دولت ها در سراسر دنیا از جمله چین، روسیه، هند، لهستان، ژاپن و برخی ایالت های آمریکا به استفاده از این تکنولوژی ها و یا گسترش آنها برای ردیابی و شناسایی افراد مبتلا به کرونا روی آورده اند.
مقامات رسمی « بوچئون » گفتند این سیستم برای کمک به گروه های شناسایی در شهری با جمعیتی بالای ۸۰۰ هزار نفر و کارآمدتر و موثرتر بودن روش ها طراحی شده است.
کره جنوبی پیش از این و از آغاز همه گیری ویروس کرونا سیستم شناسایی و ردیابی سختگیرانه ای شامل ردیابی افراد از روی اطلاعات موقعیتی تلفن های همراه، گزارش کارت های اعتباری و شناسایی چهره از روی دوربین های مدار بسته را در میان استفاده از دیگر اطلاعات شخصی در دستور کار قرار داده بود.
برپایه این گزارش، این سیستم چنان طراحی شده است که همزمان می تواند ۱۰ نفر را در بازه زمانی میان ۵ تا ۱۰ دقیقه شناسایی کند که در مقایسه با سیستم دستی و انسانی این شناسایی برای هر فرد حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می کشید.
با این وجود وزارت علوم و فناوری اطلاعات کره جنوبی در گفت و گو با خبرنگاران گفته است، هنوز برنامه ای برای گسترش و اجرای این پروژه به شکل ملی و سراسری در کشور ندارد.
مقامات رسمی « بوچئون » اعلام کردند، مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون وون ( معادل ۱.۳۶ میلیون دلار ) از وزارت علوم و فناوری کشور به علاوه ۵۰۰ میلیون وون از بودجه شهر برای اجرای این پروژه دریافت کردند.
در حالی که این پروژه با اقبال عمومی به عنوان روشی برای شناسایی و ردیابی افراد مبتلا به ویروس کرونا پذیرفته شده است، اما مدافعان حقوق بشر و برخی حقوق دانان نگرانی های خود را درباره تعرض دولت به حریم خصوصی افراد فراتر از ضرورت های همه گیری ویروس کرونا ابراز کردند.
مقامات « بوچئون » نیز خاطرنشان کردند، هیچگونه نگرانی درباره نقض حریم خصوصی افراد در این پروژه وجود ندارد. آنها معتقدند هویت افرادی که سوژه شناسایی نیستند در فیلم ها به شکل شطرنجی در می آید و تنها افراد مبتلا مورد نظر می باشند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های کره جنوبی نیز اعلام کرد استفاده از چنین تکنولوژی قانونی است.