محمدعلی الحوثی ، عضو شورای سیاسی عالی یمن ، طرح ارائه شده از طرف عربستان را با عنوان ابتکارات صلح،مورد انتقاد قرار داد و آن را ابتدایی و غیرواقعی توصیف کرد.
الحوثی در حساب کاربری توییتر خود در این باره نوشت: «طرح ابتکار صلح ارائه شده از سوی ما برای مردم یمن بود نه در نتیجه گفتوگوهای اولیه با عربستان که در برخی مواقع بین آوار ناکامیها و برخی اوقات توقعات غیرواقعی و بالای خود دست و پا میزند.»
او در ادامه توییت خودتصریح کرد: «آنچه در مارب یا به خاطر کشور ارائه شد، ناشی از احساس ضرورت بر توقف تجاوزات و رفع محاصره با در نظر گرفتن منافع ملت و دانستن اینکه جنگ یمن برای عربستان ویرانگر است، بود.»
این سخنان پس از آن بیان میشود که احمد عوض بن مبارک، وزیر امور خارجه دولت منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن، مدعی شد جنبش انصارالله حاضر به پذیرفتن تلاشها برای صلح در این کشور نیست.
این مقام دولت مستعفی به تلاشهای دولت متبوعش برای تحقق صلح و برقراری امنیت و ثبات پرداخت و ادعا کرد که انصارالله با لجبازی و تجاوزگری به تلاشها برای صلح پاسخ میدهند.
عربستان سعودی طی ۶ سال گذشته، با آغاز جنگی علیه ملت یمن، هزاران یمنی را به شهادت رسانده، میلیونها انسان را از خانههای خود آواره کرده، موجب قحطی و گرسنگی در بعضی مناطق این کشور شده، بیشتر زیرساختهای یمن را منهدم کرده و جنایتهای جنگی متعددی را مرتکب شده است.
در این خصوص، حدود ۶۰ سازمان حقوقی غیر دولتی از جمله سازمان «عفو بین الملل» و «هیومن رایتس واچ» از سازمان ملل متحد خواستند تا به سرعت تخقیقاتی بینالمللی را درمورد جنایتهای احتمالی که در جنگ یمن صورت گرفته، انجام شود.
مارتین گریفیتس، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد نیز در ماه سپتامبر گفت: «اقتصاد کشور یمن به اعماق فروپاشی رسیده است و موج سوم کرونا ممکن است سیستم درمانی کشور را که هماکنون هم بسیار شکننده است، از کار بیندازد؛ به علاوه اینکه میلیونها نفر فقط یک قدم با قحطی فاصله دارند.»
وجود شواهدی مبنی بر دست داشتن آمریکا در جنگ یمن موجب آن شد که در سال ۲۰۱۹، کنگره با تصویب اولین قطعنامه اختیارات جنگی خود از هر دو مجلس کنگره، دونالد ترامپ را برای پایان دادن به این حمایت تحت فشار قرار داد اما این کار بی نتیجه بود و حمایت واشنگتن از ائتلاف سعودی در دولت بایدن همچنان ادامه دارد .