«کارن دانفرید» دستیار وزیر خارجه آمریکا روز جمعه گفت که با مقامهای اوکراینی درباره طرح ادعایی « ولودمیر زلنسکی » رئیس جمهور اوکراین درباره کودتا علیه وی رایزنی کرده است.
وی که در مصاحبهای تلفنی صحبت میکرد، افزود: «ما در حال کار بوده تا اطلاعات بیشتری بدست آوریم. این جایی است که ما در حال حاضر قرار داریم و با شرکای اوکراینی خود تعامل میکنیم».
دستیاور وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره گزینههای موجود برای مقابله با اقدام احتمالی روسیه علیه اوکراین گفت: «همانطور که میتوانید درک کنید، همه گزینهها در (قبال روسیه) روی میز هستند».
«ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی نیز روز جمعه تهدید کرد در صورتی که روسیه از زور علیه اوکراین استفاده کند، با پیامدهای وخیمی مواجه خواهد شد.
استولتنبرگ از روسیه خواست در تصمیم خود برای تعطیلی دفاتر ناتو و اخراج دیپلماتهای این پیمان از مسکو تجدید نظر کند.
وی مدعی شد که روسیه تجهیزات سنگین و نیروهای رزمی زیادی در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرده است.
اخیراً مقامهای اوکراینی و غربی در جدیدترین فضاسازی علیه روسیه، ادعاهایی را در خصوص استقرار غیرمعمول مسکو در مرز با اوکراین و احتمال حمله قریبالوقوع مطرح کردهاند.
پیشتر، رئیس سازمان اطلاعات دفاعی اوکراین در مصاحبه اختصاصی با وبگاه «میلیتری تایمز» مدعی شد روسیه بیش از ۹۲۰۰۰ نظامی اطراف مرزهای اوکراین مستقر کرده و در حال آماده شدن برای حمله به اوکراین تا پایان ژانویه یا اوایل فوریه است.
بودانوف همچنین ادعا کرد حملهای که روسیه تدارک میبیند، بسیار ویرانگرتر از چیزی است که در درگیری سال ۲۰۱۴ آغاز شد و حدود ۱۴۰۰۰ اوکراینی کشته شدند.
«الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع جدید اوکراین نیز در گفتوگو با «واشنگتن پست» گفته بود که مشخص نیست «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه تصمیم به حمله گرفته است یا خیر.
وزیر دفاع آمریکا هم اخیراً به خبرنگاران گفت که ایالات متحده همچنان شاهد «رفتار نگرانکننده از سوی روسیه» است.
آمریکا و ائتلاف ناتو در بهار سال جاری هم اتهامات مشابهی را علیه روسیه مطرح کردند. طرفهای غربی در آن زمان مدعی شده بودند روسیه نزدیک به ۱۰۰ هزار نیروی نظامی و تجهیزات نظامی نظیر تانک و جنگنده را در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرده است.