ایالات متحده دوازده گروه چینی را که در محاسبات کوانتومی و سایر فناوریهای پیشرفته دخیل هستند، در فهرست سیاه صادرات قرار داد و مدعی شد آنها خطر دسترسی ارتش آزادیبخش خلق چین به فناوریهای حیاتی آمریکایی را ایجاد میکنند.
به گزارش روزنامه «فایننشال تایمز»، این اقدام که فروش فناوریها را به شرکتهای موجود در این فهرست برای شرکتهای آمریکایی تقریباً غیرممکن میکند، در مجموع ۲۷ نهاد از جمله ۱۲ مورد در چین و دو شرکت وابسته در ژاپن و سنگاپور را هدف قرار داد. علاوه بر محاسبات کوانتومی، این فهرست شامل شرکتهایی در صنایع نیمه رسانا و هوافضا میشود.
وزارت بازرگانی ایالات متحده گفت که هشت گروه از گروه های چینی به طور خاص برای جلوگیری از دسترسی آنها به فناوری حساس مرتبط با کوانتوم مورد هدف قرار گرفتند و استدلال کرد که آنها میتوانند به ارتش چین کمک کنند تا برنامههای ضد پنهان کاری و ضد زیردریایی را بهبود بخشد و تلاشها برای شکستن رمزگذاری ایالات متحده را تسهیل کند.
به گزارش روزنامه انگلیسی، این اقدامات جدیدترین تلاش دولت بایدن برای سختتر کردن دستیابی به فناوریهای پیشرفته با کاربردهای نظامی برای چین است. ماه گذشته، مقامات اطلاعاتی ایالات متحده به شرکتهای آمریکایی در مورد تلاشهای چین برای دسترسی به فناوری در زمینههایی از جمله محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی هشدار دادند.
علاوه بر گروههای چینی مورد هدف، واشنگتن ۱۳ شرکت پاکستانی را برای فعالیتهای مرتبط با برنامههای موشکی و هستهای هدف قرار داد. موسسه فیزیک و فناوری مسکو را هم به فهرست «کاربر نهایی نظامی» اضافه کرد.
«جینا رایموندو» وزیر بازرگانی ایالات متحده مدعی شد: اقدامات امروز به جلوگیری از انحراف فناوریهای ایالات متحده به سمت پیشرفت نظامی جمهوری خلق چین و روسیه کمک میکند.
امروز همچنین اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی را با ادعای نقض حقوق بشر، علیه چین اعمال کرد. خبرگزاری «رویترز» به نقل از دو دیپلمات اروپایی نوشت این تحریمها چهار فرد و یک نهاد چینی را شامل میشود که متهم به نقض حقوق بشر در استان سینکیانگ چین هستند.
رویترز نوشت، این تحریمها که بهطور رسمی از هفته آینده اجرایی میشوند، توافق سرمایهگذاری سال گذشته میان چین و اتحادیه اروپا را تحت تأثیر قرار میدهد.