دفتر اروپای سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، پیشبینیها نشان میدهد که این منطقه ۵۳ کشوری ممکن است تا بهار آینده با ۷۰۰ هزار مرگ دیگر در اثر همهگیری کرونا مواجه شود که با این حساب آمار مرگومیر آن در مجموع از دو میلیون نفر فراتر خواهد رفت.
دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت که در کپنهاگ دانمارک است، همچنین به شواهدی رو به رشد مبنی بر کاهش حفاظت در برابر ابتلا و بیماری خفیف ناشی از واکسن اشاره کرد و گفت که یک دُز تقویتکننده باید به عنوان اولویت برای آسیبپذیرترین جمعیتها-از جمله افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف-و همچنین افراد بالای ۶۰ سال و کارکنان بهداشت و درمان داده شود.
پیشتر مقرهای سازمان جهانی بهداشت در ژنو بارها خواستار توقف استفاده از دز تقویتی تا پایان سال شده بودند تا در دسترس مردم کشورهای در حال توسعه که با کمبود شدید واکسنهای کرونا در مقایسه با کشورهای ثروتمند مواجه هستند، قرار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتد پرس»، «هانس کلوگه» مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای در این خصوص گفت: «امروز، وضعیت کرونا در سراسر اروپا و آسیای مرکزی بسیار جدی است. ما با زمستانی چالشبرانگیز روبرو هستیم، اما نباید ناامید باشیم، زیرا همه ما- دولتها، مقامات بهداشتی، افراد - میتوانیم اقدامات قاطعی برای تثبیت این بیماری همهگیر انجام دهیم.
منطقه اروپا، که تا اعماق آسیای مرکزی امتداد دارد، گزارش داد که مرگ و میر ناشی از کرونا در هفته گذشته به حدود ۴۲۰۰ نفر در روز افزایش یافت که دو برابر میزان ثبت شده در پایان سپتامبر است. مجموع تلفات هم در حال حاضر به ۱.۵ میلیون نفر در این منطقه رسیده است.
منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: سه عاملی که این افزایش را باعث شده عبارتند از نوع دلتای بسیار سرایتپذیر کرونا، کاهش اقدامات محدودکننده مانند الزامات استفاده از ماسک و فاصلهگذاری فیزیکی در مکانها، و بخش بزرگی از جمعیت اروپایی که واکسینه نشده باقی ماندهاند.
این بیانیه افزود: میتوانیم انتظار داشته باشیم که با فشار زیاد یا شدید (به دلیل کمبود) تختهای بیمارستانی در ۲۵ کشور، و فشار بالا یا شدید در بخشهای مراقبتهای ویژه (ICU) در ۴۹ کشور از ۵۳ کشور از هماکنون تا اول مارس ۲۰۲۲ مواجه شویم. بر اساس روند فعلی، پیشبینی میشود تا بهار سال آینده تعداد مرگومیرهای گزارششده به بیش از ۲.۲ میلیون نفر برسد.
به گفته این سازمان، این منطقه ممکن است تا اول مارس با مجموع ۲ میلیون مرگ ناشی از همهگیری مواجه شود.
پیشتر سازمان جهانی بهداشت از روند افزایشی ابتلا به کرونا در این قاره و تبدیل شدن دوباره آن به کانون همهگیری خبر داده بود.
بسیاری از دولتهای اروپایی در تلاش برای مقابله با افزایش ابتلا به کرونا در سراسر قاره، محدودیتهای جدیدی را برای ویروس کرونا وضع کردهاند که این کشورها را با موج اعتراضات مواجه کرده است.