با ادامه حملات سایبری علیه مراکز و سرورهای امنیتی و غیرنظامی اسرائیل که در برهه اخیر شدت گرفته است و اعتراف اسرائیل به وقوع این حملات نمادی از یکی از ضعفهای جامعه اسرائیل محسوب میشود و زنگ خطر را برای صهیونیستها به صدا در آورده است.
تال لیو رام، کارشناس نظامی اسرائیلی در مقالهای که در روزنامه معاریو منتشر شد با اشاره به حمله سایبری علیه سیستمهای رایانه ای و شبکه اطلاعات بیمارستان های اسرائیل تاکید کرد مدت مدیدی برای بهبود شرایط بیمارستان هالیل یاوی بعد از وقوع حمله سایبری مورد نیاز است.
وی افزود: این بیمارستان ضربه بزرگ سایبری را متحمل شده است به نحوی که این نگرانی وجود دارد از این پس کلا بدون دستگاه رایانه و بدون سیستم دادههای اطلاعاتی به کار خود ادامه داده وبه عصر حجر بازگردد.
این حادثه چراغ خطر را در رابطه با رخنه به سامانههای حیاتی اسرائیل روشن کرده است.
به نوشته این کارشناس در مورد حمله به بیمارستان شاید بتوان به انگیزههای اقتصادی فکر کرد و کمی مسئله دشمنی و خصومت را کنار گذاشت و در مورد تلاش برای ضربه زدن به اسرائیل حرفی به میان نیاورد.
گرچه حتی در این رابطه هم شرایط چندان واضح نیست، در برخی از اوقات گروههای متخاصم بین انگیزههایایدئولوژیک و قومیتی از یک سو و منافع اقتصادی از سوی دیگر هم آوایی ایجاد میکنند، بخصوص که اگر سخن از کشورهایی همچون کره شمالی یا ایران به میان باشد، ایرانی که پیش از این موفق شده بود شرکتهای بیمهای اسرائیل را مورد تهاجم قرار دهد.
به اعتراف این کارشناس معروف اسرائیلی طی سالهای گذشته حملات مختلفی از سوی هکرهای ایرانی با هدف ضربه زدن به سامانههای امنیتی یا ورود به سرورهای حیاتی اسرائیل صورت گرفته است در حالی که در بخش دیگری از حملات الکترونیکی انتشار متعمدانه اطلاعات و انتقال فنآوریها و روشهای پیشرفتهای که پیش از این در قبضه نهادهای دولتی بودند، هم به آن اضافه شد.
این مسئله زمانی مهمتر میشود که بدانیم شرکتهای خصوصی اسرائیلی از تحمل بار سنگین مقابله با افشای اطلاعاتی عاجزاند،گرچه بخش دولتیهم از این امر مستثنی نیست و معیارهای حفاظت از اطلاعات با حجم تهدیدها سنخیتی ندارد، امری که در بیمارستان هیلیل یاوی کاملا قابل مشاهده بود.