کاخها و قلعه های ملکه الیزابت که در تسخیر ارواح قرار دارند

مسأله اعتقاد به روح و حضور ارواح گذشتگان از مسائلی است که از دیرباز در جوامع و فرهنگ‌های مختلف وجود داشته و درباره آن صحبت‌های مختلفی صورت گرفته است.

یکی از جوامع اروپایی که اعتقاد به روح و مسائل متافیزیکی در آن به نسبت دیگر جوامع بیشتر به چشم می‌خورد، کشور انگلیس است. در یک نظرسنجی که از سوی مؤسسه مطالعاتی «یوگاو» (YouGov) انگلیس انجام و نتایج آن در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۴ در پایگاه این مؤسسه منتشر شد، تقریبا از هر ۳ انگلیسی، یک نفر به وجود روح اعتقاد دارد.

15022653_110

در این نظرسنجی ۳۹ درصد اعلام کردند یک خانه می‌تواند در تسخیر ارواح قرار گیرد، ۳۴ درصد اعلام کردند در حقیقت به وجود روح اعتقاد دارند، ۲۸ درصد اعلام کردند که وجود یک موجود ماوراء طبیعی را حس کرده اند و ۹ درصد از افراد نیز مدعی شدند که با مردگان در ارتباط بوده اند.

15022652_171

اما شاید ندانید این اعتقاد به حضور ارواح در یک مکان خاص و یا تسخیر شدن یک مکان از سوی ارواح تنها متعلق به عامه مردم نیست؛ بلکه این امر حتی تا سطح خاندان سلطنتی انگلیس و اقامتگاه‌های آن‌ها نیز می‌رسد.

هفته نامه آمریکای پیپل (People) در گزارشی به تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۲۱ با عنوان «ارواح سلطنتی! کدامیک از کاخ‌های ملکه الیزابت در تسخیر ارواح قرار دارد؟» به ادعا‌ها در خصوص حضور برخی ارواح شاهان درگذشته پیشین در کاخ‌های ملکه الیزابت دوم پرداخت.

نشریه پیپل

در این گزارش با اشاره به قدمت این کاخ‌ها آمده است: با قرن‌ها تاریخ در پشت دیوارهایشان، شگفت نیست که ملکه الیزابت کاخ‌ها و قلعه هایش را با ساکنانی از جنس ارواح شریک باشد.

در این گزارش سپس با اشاره به قلعه اشرافی ویندسور (Windsor Castle) آمده است: قلعه ویندسور در سال‌های اخیر به خاطر میزبانی عروسی‌های سلطنتی در صدر اخبار قرار گرفته است؛ اما این مکان ممکن است تماشاگرانی نیز داشته باشد که نام آن‌ها در فهرست انحصاری میهمانان نیز وجود نداشته است.

در ادامه این گزارش با اشاره به قلعه ویندسور آمده: این اقامتگاه سلطنتی گفته شده است در تسخیر ارواحی از جمله روح پادشاه «هنری هشتم» (Henry VIII) [که از آوریل ۱۵۰۹ تا زمان مرگش در سال ۱۵۴۷ بر انگلستان حکومت کرد] و نیز پادشاه جورج سوم (George III) [که درسال‌های ۱۷۶۰ تا ۱۸۲۰ بر انگلستان حکومت می‌کرد]قرار دارد؛ همچنان که گفته می‌شود روح یک نیروی گارد جوان که به خود شلیک کرده بود، در مکان این قلعه حضور دارد.

تصویری از هنری هشتم

تصویری از پادشاه هنری هشتم

پادشاه هنری هشتم در حالی که وضعیت سلامتی او به شدت ضعیف شده بود، در سن ۵۵ سالگی در کاخ وایت هال لندن درگذشت و جورج سوم نیز در اواخر عمر دچار مریضی شده بود و بینایی خود را از دست داده بود و سرانجام در ۲۹ ژانویه ۱۸۲۰ پس از حکومتی تقریبا ۶۰ ساله در قلعه ویندسور درگذشت.

پادشاه جورج سوم

تصویری از پادشاه جورج سوم

این نشریه سپس با اشاره به «کاخ باکینگهام» که اقامتگاه خانواده سلطنتی انگلیس به شمار می‌رود، می‌نویسد: این اقامتگاه سلطنتی از سال ۱۷۰۳ محل اقامت خانواده سلطنتی بوده است (هرچند از سال ۱۸۳۷ به عنوان اقامتگاه رسمی حاکمان انگلیس انتخاب شد). با این حال برخی از ارواح به دوران پیش از این تاریخ تعلق دارند. گفته می‌شود تراس پشتی این کاخ، جایی که یک صومعه در آن قرار داشت، در تسخیر ارواح قرار دارد.

همچنین روح «سرگرد گوین» منشی خصوصی پادشاه ادوارد هفتم نیز گفته می‌شود در این کاخ حضور دارد.

از سوی دیگر، در گزارشی که در پایگاه «House Beautiful» به تاریخ ۳۰ اکتبر ۲۰۲۰ منتشر شد، به برخی ادعا‌ها در زمینه حضور ارواح در کاخ‌ها و املاک خاندان سلطنتی انگلیس پرداخته شد.

ارواح در کاخ ملکه

در این گزارش که با عنوان «قلعه ویندسور، اقامتگاه ساندریگهام و دیگر املاک سلطنتی که ادعا می‌شود در تسخیر ارواح قرار دارند» منتشر شده، آمده است: زمانی که به کاخ‌های سلطنتی فکر می‌کنید، برخی از باشکوه‌ترین اقامتگاه‌های جهان را تصور می‌کنید. اما برخی از این املاک قدیمی، شاهد قتل‌ها و دوره‌های جنون آمیز فراوانی بوده اند و طبق آنچه که اداره گردشگری انگلیس (Visit Britain) اعلام کرده پنج اقامتگاه سلطنتی ادعا شده است که در تسخیر ارواح قرار دارند:

قلعه ویندسور

قلعه ویندسور، در شهرستان برکشر انگلستان قرار دارد. تا ۲۵ روح گزارش شده است که در قلعه ویندسور حضور دارند. به طور مشخص، «ملکه الیزابت دوم» (ملکه کنونی انگلیس) و خواهرش مارگارت مدعی شده اند روح الیزابت اول را دیده اند. ادعا شده روح الیزابت اول معمولا در کتابخانه قرار دارد و تمایل دارد تا در اتاق چرخ بزند.

قلعه ویندسور

همچنین ادعا شده روح جورج سوم در اتاق زیرین کتابخانه قلعه ویندسور –جایی که وی مدت‌های مدید دوران دیوانگی اش را در آنجا محبوس بود- دیده شده است؛ همچنانکه گفته شده روح هنری هشتم نیز قلعه را پر کرده است.

کاخ باکینگهام

کاخ باکینگهام که محلی کار رسمی و اقامتگاه ملکه الیزابت در لندن به شمار می‌رود، گفته شده توسط یک راهب زنجیر شده قهوه‌ای پوش، تسخیر شده است. گفته می‌شود این راهب سال‌ها پیش و زمانی که یک صومعه در آنجا قرار داشت، در سلول مجازات درگذشته بود. همچنین گفته شده روح «سرگرد گوین» منشی خصوصی پادشاه ادوارد هفتم در دفتر طبقه اول دیده شده است؛ دفتری که وی پس از جدایی از همسرش، با شلیک یک گلوله به سر خود در آنجا به زندگی اش پایان داد.

کاخ باکینگهام

دژ بالمورال در اسکاتلند

قلعه بالمورال یکی از اقامتگاه‌های اصلی خانواده سلطنتی انگلیس در اسکاتلند است. گفته شده است روح «جان براون» خدمتکار ملکه ویکتوریا در اطراف قلعه بالمورال دیده شده است.

دژ بالمورال

کاخ هولی رود

کاخ هولی‌رود اقامتگاه اصلی خانواده سلطنتی بریتانیا در اسکاتلند است. این کاخ در ادینبرو، پایتخت اسکاتلند قرار دارد. این کاخ محل قتل فردی است که در سال ۱۵۶۶ کشته شد. گفته شده «ماری» ملکه اسکاتلند با مردی به نام «دیوید ریزیو» ارتباط داشته است. زمانی که همسرش «لرد دارنلی» (Lord Darnley) مسأله را متوجه می‌شود، دستور می‌دهد تا «دیوید ریزیو» را به قتل برسانند. این قتل در سالن غذاخوری رخ داد. بعد‌ها «لرد دارنلی» بر اثر انفجاری در خانه اش کشته شد و شایعه شد که انفجار از سوی «ماری» ملکه اسکاتلند ترتیب داده شده بود تا انتقام ریزیو گرفته شود.

کاخ هولی رود

کاخ ساندرینگهام

کاخ ساندرینگهام از اقامتگاه‌های خانواده سلطنتی انگلیس است. هیچ روح خاصی در این کاخ شناسایی نشده است؛ اما با این حال، اتفاق‌های عجیبی در این مکان گزارش شده است. شاهزاده چارلز در دهه ۸۰ میلادی از وزش‌های ناگهانی باد‌های سرد به شکلی که غیر قابل توجیه بودند، سخن می‌گفت. همچنین در گزارش‌های دیگری آمده است که دیده شده برخی از کتاب‌ها از قفسه‌های کتابخانه به پرواز درآمده اند و یا دیده شده کارت‌های تبریک کریسمس اطراف اتاق پرواز می‌کردند و یا برخی از چراغ‌ها به خودی خود خاموش و روشن می‌شدند.

کاخ ساندرینگهام

این در حالی است که از دیگر کاخ‌های سلطنتی انگلیس که گفته شده ارواح در آنجا حضور دارند می‌توان به «کاخ همپتون کورت»، «کاخ کنزیگتون»، «برج لندن»، «آنمر هال» و «کاخ سنت جیمز» اشاره کرد.

همچنین چند سال پیش اتفاق عجیبی در همین ارتباط رخ داد که در رسانه‌های انگلیس از جمله «دیلی میل»، «روزنامه سان»، «دیلی اکسپرس» و دیگر رسانه‌های انگلیس بازتاب یافت.

ماجرا از این قرار بود که زنی ۴۰ ساله به نام «ماری رایان» که مادر دو فرزند بود، مدعی شد بود زمانی که برای بازدید از «برج لندن» در سفری یک روزه به همراه فرزندانش به این مکان رفته بود، در آنجا یک سلاح نظرش را جلب می‌کند و از آن با دوربین خود عکس می‌گیرد؛ اما زمانی که به خانه اش در «لیورپول» بازمی گردد، متوجه تصویری شبح آلود در پس زمینه تصویر می‌شود؛ تصویری که وی مدعی شد ممکن است روح «ادوارد پنجم» بوده باشد و گره از راز یک مرگی بیش از ۵۰۰ ساله را کشف کند.

تصویر روح

تصویر روح

ماجرای ادوارد پنجم و برادر کوچکترش به پاییز سال ۱۴۸۳ باز می‌گردد؛ آخرین باری که این دو نفر زنده مشاهده شده بودند. اما بعد از آن کسی نمی‌داند بر سر این دو نفر چه آمد. هیچ کس نمی‌داند دقیقا چه بر سر این دو شاهزاده انگلیسی آمد؛ آیا به قتل رسیدند و یا مردند؟ حتی بقایای آن‌ها نیز کشف نشد؛ هرچند تئوری‌هایی در این زمینه وجود دارد.

ادوازد پنجم و برادرش

تصویر ادوارد پنجم و برادرش

یکی از قوی‌ترین نظریه‌ها در خصوص ناپدید شدن آن‌ها این است که ادوارد پنجم که ۱۲ سال داشت، به همراه برادر ۹ ساله اش پس از مرگ پدرش (ادوارد چهارم) در سال ۱۴۸۳ به برج لندن فرستاده شدند. قرار بود تا پیش از تاجگذاری ادوارد پنجم، این دو برادر در این برج اسکان داده شوند و عمویشان ریچارد نیز از آن‌ها مراقبت کند. اما این دو به ناگاه ناپدید شدند و عمویشان ریچارد تاج و تخت را تصاحب کرد و با عنوان «ریچارد سوم» تاجگذاری کرد.

هرچند مشخص نیست بر سر این دو شاهزاده چه آمد؛ اما تئوری رایج این است که عمویشان ریچارد آن‌ها را به قتل رساند تا ادعای مالکیت خود را بر تاج و تخت تضمین کند.