مقام بلندپایه امنیتی برکنار شده در عربستان را بیشتر بشناسید

 شب گذشته خبرگزاری رسمی  عربستان سعودی (واس)، اعلام کرد که «سلمان بن عبد العزیز آل سعود» شاه عربستان سعودی، سرلشکر «خالد بن قرار الحربی» مدیر اداره امنیت عمومی را برکنار کرد تا تحت بازجویی قرار گیرد.

اداره امنیت عمومی عربستان سعودی، زیر نظر وزارت کشور قرار دارد که دارای مسئولیت حفظ نظام، مبارزه با تروریسم ، حمایت از مقدسات و تامین سلامت حجاج است.

 در حکم شاه سعودی آمده که یک طرف مسئول، تخلفات متعددی علیه الحربی گزارش کرده که شامل غارت بیت‌الملل و استفاده شخصی از آن، رشوه‌خواری، سوء استفاده از موقعیت و نفوذش است و ۱۸ فرد دیگر نیز از کارمندان بخش‌های خصوصی و دولتی نیز مشمول این اتهامات هستند که همگی شریک جرم الحربی اعلام شده و می‌بایست تحت بازجویی قرار گیرند.

اما این مقام بلندپایه امنیتی سعودی کیست؟ خالد بن قرار الحربی، متولد ۱۹۶۲ در مدینه منوره، فارغ‌التحصیل دبیرستان «احد»در سال ۱۹۷۹ است که برای ادامه تحصیل، وارد دانشکده امنیتی «ملک فهد» در ریاض شد و  از آنجا با درجه ستوانی فارغ التحصیل شد. وی دارای مدرک کارشناسی در رشته علوم امنیتی است که خدمت نظامی و عملی خود را از سال ۱۹۸۲ آغاز کرد.

مقام بلندپایه امنیتی برکنار شده در عربستان را بیشتر بشناسید

به نوشته «روسیا الیوم»، حربی در ادامه، فعالیت حرفه ای خود را در نیروهای ویژه در منطقه مدینه منوره آغاز کرد و در تمام بخشهای این نیرو از جمله فرماندهی گروهان، فرماندهی گردان، فرماندهی مرکز استخدام و آموزش و مدیر عملیات کار کرد تا این‌که به عنوان فرمانده نیروی مدینه در سال ۲۰۰۱ منصوب شد.

در سال ۲۰۰۶، وی به فرماندهی نیروهای ویژه انتقال یافت و در آنجا به عنوان مدیر عملیات و سپس دستیار منصوب شد و در سال ۲۰۱۰ به پست فرماندهی نیروهای ویژه رسید.

الحربی در سال ۲۰۱۶ مقام فرماندهی نیروهای امنیتی حج را بر عهده داشت و در سال ۲۰۱۷ نیز به فرماندهی نیروهای امنیتی عمره و حج منصوب شد.

الحربی در ۲۷ دسامبر ۲۰۱۸ سمت مدیر امنیت عمومی وزارت کشور عربستان را بر عهده گرفت و در این پست باقی ماند تا این‌که شب گذشته با حکم شاه سعودی از پست برکنار شد. 

در پی اعلام برکناری الحربی از سوی شاه سعودی، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با بازنشر این خبر، این برکناری را بیشتر یک تسویه حساب سیاسی در چارچوب سایر تسویه حساب‌ها دانستند.

مقام‌های سعودی در سال‌های اخیر طی چندین نوبت، مخالفانی در این کشور را به علت آنچه آن را مقابله با فساد اعلام کرده‌اند، بازداشت کرده‌اند که آخرین آن به ماه پیش باز می‌گردد. هیأت نظارت و مبارزه با فساد در عربستان سعودی ، آگوست گذشته از بازداشت ۲۰۷ سعودی از جمله شماری از کارمندان وزارت‌خانه‌های دفاع و کشور به اتهام رشوه، سوء‌استفاده از جایگاه شغلی و قدرت و کلاهبرداری خبر داد.

به ادعای هیأت مذکور، این افراد به اتهام رشوه، سوء‌استفاده از جایگاه شغلی و قدرت نفود و کلاهبرداری دستگیر شده‌اند که پس از تکمیل پرونده به دستگاه قضایی ارجاع داده خواهند شد.

«سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان در سیزدهم آبان ماه سال ۱۳۹۶ دستور تشکیل سازمان مبارزه با فساد به ریاست پسرش محمدبن سلمان ولی‌عهد این کشور را صادر کرد و به دنبال آن ده‌ها نفر از شاهزادگان و مسئولان فعلی و پیشین سعودی بازداشت شدند.