مرکل در کنفرانس خبری در نورداین-وستفالن در این خصوص تصریح کرد: «بر سر راهکاری جهت تخلیه افرادی که برای نیروهای آلمان کار کردهاند و تامین امنیت آنها، تنها باید طالبان گفتگو کرد.»
صدراعظم آلمان سپس یادآور شد: «در حال حاضر ما باید با آنها گفتگو کنیم؛ باید بویژه تلاش کنیم تا افرادی که برای سازمانهای آلمانی فعال در بخش توسعه کار کردهاند و احساس خطر و تهدید میکنند را از افغانستان خارج کنیم.»
وی فازود: ما همچنین می خواهیم که سازمان های بشردوستانه بین المللی ، که آلمان به طور فعال از آنها حمایت می کند ، بتوانند در جهت بهبود اوضاع در این کشور تلاش کنند. صدراعظم عملیات از سر گرفته شده فرودگاه کابل را در درجه اول سیگنال خوبی از نظر تجهیزات پزشکی و تأمین دارو دانست.
عملیات گسترده تخلیه هوایی نظامیان کشورهای غربی و کارکنان محلی که در قالب ماموریت ناتو در افغانستان فعالیت میکردند روز چهاردهم اوت، یک روز پیش از تصرف کابل بدست نیروهای طالبان آغاز و روز ۳۰ اوت بدون خارج ساختن کلیه افرادی که ضمن احساس عدم امنیت خواستار خروج از این کشور بودند به پایان رسید.
شبه نظامیان طالبان 20 سال پس از برکناری از قدرت توسط ائتلافی نظامی به رهبری ایالات متحده این بار در پی خروج نظامیان آمریکایی که زمینهساز پیشرویهای شگفتانگیز و سوال برانگیز آنها در خاک افغانستان شد، کنترل این کشور را بار دیگر در دست گرفتند.
سخنگویان طالبان پس از تصرف کابل تاکید کردند که رویکرد جدیدی را نسبت به 20 سال گذشته اتخاذ کرده و خواهان تعامل با جهان بر اساس احترام و عدم مداخله در روابط داخلی هستند؛ ادعایی که جامعه بینالمللی باید منتظر اثبات آن در عمل پس از تشکیل دولت آینده در افغانستان باشد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی ارشد طالبان در گفتگو با هفتهنامه آلمانی «ولت ام سونتاگ» گفت که خواهان روابط دیپلماتیک مستحکم و رسمی با آلمان هستند.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان پیشتر تاکید کرده بود که کشورش هنوز اولویتی برای به رسمیت شناختن طالبان قائل نیست اما اعتقاد دارد که گفتگو و همکاری با این گروه که کنترل افغانستان را در دست گرفتهاند میتواند دستاورهای مثبتی به همراه داشته باشد.
مجاهد گفت: "ما روابط دیپلماتیک قوی و رسمی با آلمان می خواهیم، آلمان "کمک های خوبی" در افغانستان کرده است. متأسفانه ، آنها به آمریکایی ها پیوستند، اما اکنون این بخشیده شدند.
این روزنامه می افزاید که طالبان انتظار کمک های مالی و بشردوستانه از آلمان و همچنین حمایت در بخش های بهداشت ، کشاورزی و آموزش را دارند.