جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بدون اشاره به نقشی که غرب در ایجاد شرایط امروز افغانستان داشته است، در صفحه توئیترش نوشت: باید از حیات انسان محافظت شود و لازم است امنیت و نظم مدنی احیا شود. افغان ها مستحق زندگی کردن در امنیت ، عزت و سلامت هستند.
بورل پیشتر همزمان با تشدید درگیری ها در افغانستان خواستار توقف خشونت و اجرای دائمی آتش بس در این کشور شده بود.
بیش از ۶۰ کشور جهان در بیانیهای مشترک اعلام کردند که باید به شهروندان افغان و خارجی که خواستار خروج از افغانستان هستند، اجازه داده شود از این کشور خارج شوند و فرودگاهها و گذرگاههای مرزی باید همچنان باز بمانند.
خبرگزاری رویترز در این زمینه گزارش داد: آمریکا، استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، قطر و انگلیس در این بیانیه عنوان کردند آنهایی که در سراسر افغانستان قدرت و اوضاع را در کنترل و اختیار دارند، باید مسئولیت حفاظت از جان افراد و اموال عمومی و همچنین احیای فوری امنیت و نظم داخلی را برعهده بگیرند.
این در حالی است که کابل در خلاء قدرت نظامی و سیاسی قرار دارد و اوضاع کلی کابل بی سروسامان بوده و هزاران شهروند افغان حتی بدون پاسپورت سرگردان در فروگاه این شهر بسر می برند.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز در توییتر عنوان کرده که واشنگتن با ملحق شدن به جامعه بین المللی تاکید دارد که شهروندان افغان و خارجی در افغانستان که به دنبال خروج از این کشور هستند اجازه داشته باشند از افغانستان خارج شوند و جاده، فرودگاهها و گذرگاههای مرزی باید همچنان باز باشند.
شیلی، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، یونان، هلند، اسپانیا، سوئد، اوکراین نیز خواستار خروج امن اتباع افغان و خارجی از افغانستان هستند..
خروج اشرف غنی از کشور باعث شد خلاء قدرت در کابل حاکم شود و در نتیجه هرج و مرج شهر را فرا گرفت..
شب گذشته هزاران شهروند پایتخت به فرودگاه بین المللی کابل سرازیر شدند تا در صورت امکان حتی بدون داشتن شناسنامه و گذرنامه سوار هواپیما شده و از کشور خارج شوند. اما فرودگاه غیرنظامی کابل بطور عملی فلج است و همه کارمندان مسئولان امنیتی و غیر نظامی این فرودگاه محل کارهای خود را ترک کرده و کسی در سیستم مدیریتی فرودگاه حضور ندارند.