وی با اشاره به اظهارات عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی آشتی ملی افغانستان اعلام کرد که طالبان ارادهای برای دستیابی به صلح ندارد.
غنی توضیح داد: ما هیئت فرستادیم تا مذاکره کند و نشان دهد که ما اراده برای دستیابی به صلح داریم و آماده فداکاری برای آن هستیم، اما آنها (طالبان) هیچ ارادهای برای صلح ندارند و ما باید بر این اساس تصمیم بگیریم.
وی ابراز تأسف کرد که علی رغم آزادی ۵ هزار زندانی طالبان توسط دولت افغانسان در راستای توافق صلح سال گذشته، این گروه تاکنون حاضر به گفت و گوی معنی دار نشده است.
با این حال سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه در مصاحبه با شبکه خبری "سی ان ان" اعلام کرده بود که این گروه به دنبال "راه حل مسالمت آمیز" است و میخواهد "یک دولت اسلامی فراگیر افغانستان" تشکیل دهد.
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا چند هفته پیش اعلام کرد، مأموریت نیروهای کشورش از افغانستان تا ۳۱ آگوست (۹ شهریور) خاتمه مییابد.
بایدن در یک سخنرانی ضمن طرح این ادعا که ارتش آمریکا مأموریت خود در افغانستان را به شکل موثری انجام داده است، گفته بود: فرماندهان نظامی به من توصیه کردهاند که سریعاً از افغانستان خارج شویم.
با اینکه دولت آمریکا پیشتر تاریخ یازدهم سپتامبر را برای تکمیل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اعلام کرده بود، رسانههای آمریکایی گزارش کردند که تاکنون بیش از ۹۰ درصد از سربازان آمریکایی خاک این کشور را ترک کردهاند.
پس از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان (بهمن / اسفندماه ۹۹) و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.
همزمان با خروج نیروهای آمریکایی، شبهنظامیان گروه طالبان نیز به حملات خود افزوده و در هفتههای گذشته مناطق وسیعی را به کنترل خود در آوردهاند.
آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.