یک مقام آمریکایی به روزنامه «واشنگتن پست» گفت: «احمقانه است که فکر کنیم NSO اطلاعات حساس امنیت ملی را با دولت اسرائیل به اشتراک نمیگذارد». این مقام آمریکایی افزود: «این بدان معنا نیست که آنها جبههای برای آژانسهای امنیتی اسرائیلی هستند اما دولتهایی در سرتاسر جهان اینطور فرض میکنند که NSO با اسرائیل همکاری دارد».
اظهارات این مقام آمریکایی در واکنش به ادعای سخنگوی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی صورت گرفت که گفته است «اسرائیل به اطلاعات جمعآوری شده توسط مشتریان NSO دسترسی ندارد».
بر اساس نتایج تحقیق هفده سازمان رسانهای که روز یکشنبه منتشر شد، جاسوسافزار یک شرکت صهیونیستی برای هک موفق ۳۷ گوشی هوشمند متعلق به خبرنگاران، مقامهای دولتی و فعالان حقوق بشر از سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
واشنگتن پست یکی از رسانههای شرکتکننده در تحقیق مذکور بوده که گزارش داده جاسوسافزار «پگاسوس» دارای مجوز شرکت گروه اناساو مستقر در فلسطین اشغالی همچنین برای هدف قرار دادن گوشیهای همراه متعلق به دو زن از نزدیکان «جمال خاشقچی» ستوننویس این روزنامه که به دست عوامل سعودی به قتل رسید، قبل و بعد از قتل وی مورد استفاده قرار گرفته است.
به دنبال افشاگری رسانههای غربی درباره جاسوس افزار صهیونیستی پگاسوس و فروش این نرم افزار به برخی کشورهای خودکامه برای انجام فعالیتهای جاسوسی از جمله امارات متحده عربی و عربستان سعودی، روزنامه«گاردین» که مدتها به افشاگری درباره NSO پرداخته است، فاش کرد که دولت تل آویو برای فروش این نرم افزار به حکومت سعودی مجوز صادر کرده است.
برخی رسانه ها نیز گزارش داده اند «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز از قربانیان این جاسوس افزار اسرائیلی بوده است. هرچند که گفته میشود سازمانهای اطلاعاتی فرانسه به ماکرون در این زمینه هشدار داده بودند اما رئیس جمهور فرانسه این هشدارها را جدی نگرفته است.
«اورسولا فون در لین» رئیس کمیسیون اروپا روز دوشنبه به انتشار این خبر جاسوسی واکنش نشان داد و گفت: «این مسئله باید مورد تأیید قرار گیرد اما اگر چنین باشد کاملاً غیر قابل قبول است».
این مقام ارشد اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن هرگونه حمله سایبری به تلفنهای همراه خبرنگاران و فعالان گفت: «آزادی رسانهها یکی از ارزشهای اصلی اتحادیه اروپا است».
در همین رابطه، شرکت پیامرسان «واتس اپ» که شکایتی را علیه شرکت صهیونیستی «NSO» تنظیم کرده است، جزئیات جدیدی از هک شدن کاربرانش توسط این شرکت جاسوسی منتشر کرد.
واتس اپ جزئیات جدیدی را به پرونده شکایتش از شرکت NSO ضمیمه کرده است که در آن به هک شدن حدود ۱۴۰۰ کاربر این پیامرسان اشاره شده است. مقامات ارشد دولتها، روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر از جمله هدفهای این شرکت جاسوسی صهیونیستی بودهاند.
بر همین اساس، واتس اپ معتقد است NSO از طریق مهندسی معکوس، «دسترسی غیرقانونی» به سرورهای این پیامرسان پیدا کرده است. طبق گزارش یکی از مهندسان واتس اپ به دادگاه، نفوذ NSO به سرورهای واتساپ از مرکزی در لس آنجلس صورت گرفته است.
پیشتر گاردین نوشته بود «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی تلاش کرده بود با کمک جاسوسافزار پگاسوس، به تلفن همراه «جف بزوس» میلیاردر آمریکایی و مالک روزنامه واشنگتن پست دسترسی پیدا کند.