رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا دوشنبه بعد از ظهر به وقت تهران از رویکرد مداخله جویانه دولت آمریکا انتقاد کرد.
«برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا در توییتی در این زمینه نوشت: «مشاور امنیت ملی کاخ سفید (جیک سولیوان) از منظر سیاسی یا اخلاقی حق صحبت کردن علیه کوبا را ندارد. دولت وی، صدها میلیونها دلار برای براندازی در کشور ما اختصاص داده و محاصره اقتصادی برای نسلکشی که عامل اصلی کمبودهای اقتصادی در کوباست را به اجرا میگذارد.»
روز یکشنبه اعتراضهای گستردهای در هشت شهر کوبا از جمله «هاوانا» پایتخت این کشورعلیه سیاستهای دولت برگزار شد و معترضان به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند. در مقابل حامیان دولت نیز در پنج شهر کوبا تجمع کردند.
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در واکنش به این اعتراضها در اقدامی مداخلهجویانه اعلام کرد که ایالات متحده از حق معترضان برای برگزاری تظاهرات حمایت میکنند.
ایالات متحده آمریکا از زمان انقلاب سال ۱۹۵۹ کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» و «ارنستو چگوارا»، محاصره این کشور و اعمال انواع فشارهای اقتصادی و تهدید نظامی را در دستور کار قرار داده است.
توافق دو کشور در دوره «باراک اوباما» رئیس جمهور اسبق آمریکا برای عادی سازی روابط هم به رغم کاستن از شدت خصومت واشنگتن با هاوانا، سبب لغو محاصره کوبا نشد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷، او به توافق دولت اوباما با کوبا پشت کرد و دشمنیهای آمریکا علیه کوبا را شدت بخشید.
«میگل دیاز کانل» رئیسجمهور کوبا نیز روز دوشنبه گفت، برخی از کسانی که در اعتراضات این کشور شرکت میکنند از سوی آمریکا برای ایجاد اغتشاشات پول دریافت میکنند.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز دوشنبه خواستار توقف هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کوبا شد.
زاخارووا با غیرقابل قبول خواندن هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی کوبا گفت: «ما مداخله خارجی در امور داخلی یک کشور مستقل و هرگونه اقدام مخرب دیگری را که موجب بیثباتی اوضاع در کوبا شود، غیرقابل قبول میدانیم.»