نشریه آمریکایی فارن پالسی در گزارشی نوشت: خالد بن سلمان ، شاهزاده سعودی و پسر ملک سلمان، پادشاه عربستان و برادر محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور چهارشنبه گذشته در سفر به واشنگتن با مقامات بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا دیدار کرد؛ سفری که کاخ سفید ترجیح میداد درباره آن صحبتی نکند.
مقامات آمریکایی یا سعودی سفر خالد بن سلمان را به طور علنی اعلام نکردند و این عالیرتبهترین سفر یک مقام سعودی به آمریکا از زمانی بود که دولت جو بایدن، رئیس جمهور این کشور ارزیابی اطلاعاتی پیرامون کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه نگار واشنگتن پست را به دست عوامل سعودی در استانبول از طبقه بندی (محرمانه) خارج کرده بود.
وی روز سه شنبه با لی لوید آستین، وزیر دفاع، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی این کشور دیدار کرد.
اینکه نماینده (خالد معاون وزیر دفاع عربستان است) یک کشور شریک آمریکا در منطقه با مقامات این کشور دیدار کند چیز غیرمعمولی نیست. با وجود این، این سفر بی سر و صدا نشان از احتیاط دولت بایدن در تعامل با دولتی دارد که بایدن در زمان نامزدی خود برای ریاست جمهوری وعده داده بود با آن به خاطر نقض حقوق بشر که مهمترین آنها به کشته شدن جمال خاشقجی منتقد آل سعود مربوط میشود به عنوان کشوری " منفور " برخورد کند.
خالد بن سلمان در سال ۲۰۱۸ سفیر عربستان سعودی در واشنگتن بود و در سن ۲۹ سالگی جوانترین فرد برای تصدی این سمت بود.
وی اندکی پس از کشته شدن جمال خاشقجی در مصاحبههای علنی خود بارها نقش عربستان را در این زمینه رد کرد، اما بعدها یک گزارش اطلاعاتی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، حکایت از آن داشت که خالد شخصا با خاشقجی تماس گرفته است تا به وی درباره امنیت جانی اش پیش از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اطمینان دهد – ارزیابی که دولت عربستان آن را رد میکند.
هنگامیکه بایدن توقف فروش سلاح را به عربستان اعلام کرد از همان ابتدا به وعده خود مبنی بر اینکه واشنگتن هرگز بار دیگر اصول خود را برای خرید نفت یا فروش سلاح مورد بررسی قرار نخواهد داد جامعه عمل پوشاند؛ تصمیمی که احتمالا به تعلیق فروش تسلیحات تهاجمی هوا به زمین منتهی خواهد شد.
علاوه بر مناسبات دوجانبه، مقامات آمریکا به مسئله جنگ در یمن نیز پرداختند؛ کشوری که در آن طرحهای صلح میان ائتلاف عربستان سعودی و انصارالله یمن هنوز پیشرفتی نداشته است.