یک منبع دیپلماتیک امروز دوشنبه گفته دستگاههای اطلاعاتی غربی در حال برقراری تماس با گروههای تروریستی بینالمللی فعال در سوریه هستند.
این منبع در گفتوگو با وبگاه شبکه خبری اسپوتنیک گفت: «طبق اطلاعات موجود، سرویسهای ویژه کشورهای غربی نه فقط به صورت غیرمستقیم بلکه به صورت غیرمستقیم هم اقدام به تماس با گروههای تروریستی بینالمللی فعال در سوریه میکنند.»
این منبع اضافه کرد سرکرده گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» در مرز ترکیه-سوریه با نمایندههای دستگاههای اطلاعاتی انگلیس، MI۶ دیدار کرده است. او گفت که در این نشست درباره احتمال خروج هیئت تحریر الشام از فهرست سازمانهای تروریستی بحث شد.
منبع مورد استناد اسپوتنیک گفت: «طرف انگلیسی پیشنهاد کرد هیئت تحریر الشام اقدامات مخفیانه علیه کشورهای غربی را متوقف کرده و همکاریهای نزدیک با دستگاههای اطلاعاتی برقرار کنند.»
این در حالی است که فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه به خاورمیانه و آفریقا پیش از این درباره نجام اقدامات تحریک آمیز توسط گروههای تروریستی در سوریه در جریان انتخابات سوریه هشدار داده بود.
«میخائیل بوگدانوف»، قبل از برگزاری انتخابات سوریه در گفتوگو با خبرگزاری «تاس» روسیه گفت: «ممکن است تحریکاتی در روز انتخابات یا قبل و بعد آن انجام شود، البته چون شرایط بسیار دشوار است. متأسفانه ما هنوز به پیروزی کامل بر تروریستها در منطقه و به ویژه در سوریه دست نیافتهایم.»
ژنرال «الکساندر کارپوف» معاون مرکز آشتی ملی روسیه در سوریه هم یکشنبه گذشته گفت که تروریستهای سوری در حال آماده سازی برای انجام یک حمله شیمیایی هستند.
وی گفت: این مرکز اطلاعاتی دریافت کرده که براساس آن، شبه نظامیان «حیات تحریر الشام» قصد دارند با کمک سازمان کلاه سفیدها این طرح را عملی کنند و اخیرا ۶ کانتینر حامی مواد سمی و شیمیایی که احتمالا گاز کلر است را به منطقه جسرالشغور منتقل کردهاند.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه ۶ روز پیش در بیش از ۱۰ هزار شعبه اخذ رای برگزار شد. «بشار اسد» توانست بار دیگر در این انتخابات به پیروزی برسد.
طی سالهای اخیر، گروه کلاه سفیدها با همکاری تروریست ها چند بار برای صحنه سازی حملات شیمیایی تلاش کرده اند که از جمله آن می توان به حملات شیمیایی جعلی شهر «خان شیخون» در ادلب و حمله شیمیایی در غوطه و دوما اشاره کرد.
بعد از حمله شیمیایی ادعایی در «خان شیخون»، ارتش آمریکا بامداد جمعه (۱۸ فروردین ۹۶) به کمک ناوهای مستقر خود در دریای مدیترانه، پایگاه هوایی «الشعیرات» واقع در استان حمص را با دهها موشک هدف قرار داد که بر اثر آن شش سرباز سوری به شهادت رسیدند و تعداد دیگر زخمی شدند.
آمریکا فروردین سال بعد (۹۷) با طرح ادعای مشابه به همراه فرانسه و انگلیس در دومای غوطه شرقی، به برخی از مراکز نظامی و تحقیقاتی سوریه حمله موشکی کردند. این اتهامها در حالی بود که دمشق بعد با نظارت مسکو و واشنگتن توانمندی شیمیایی خود را در سال ۲۰۱۳ داوطلبانه معدوم کرده بود.
سوریه از سال ۲۰۱۱ صحنه درگیریهای مرگبار میان نیروهای ارتش سوریه و گروههای تروریستی و افراطی که در حال نبرد با دولت مرکزی هستند بوده است.
گزارشهای بسیاری از جمله در رسانههای غربی نشان میدهند کشورهای غربی برای براندازی دولت سوریه از این گروهها حمایتهای تسلیحاتی، اطلاعاتی و لوجستیک کردهاند.