امیدواری وزیر خارجه عمان درباره برقراری آتش‌بس دائم در یمن

«بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان، امروز (جمعه)، پس از پایان دیدار با «تیموتی لندرکینگ» فرستاده آمریکا در امور یمن، گفت‌و‌گوها درباره یمن را «خوب» ارزیابی کرد.

بدر بن حمد البوسعیدی در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «گفت‌و‌گوهایی که با تیموتی لندرکینگ فرستاده آمریکا در امور یمن در مسقط انجام شد، خوب بود».

وزیر امور خارجه عمان در ادامه درباره ارسال «پایدار» کمک‌های بشردوستانه و ملزومات اساسی و همچنین «آتش‌بس دائم» در یمن ابراز امیداوری کرد و افزود: «این مسیر دست‌یابی به یک راه‌حل سیاسی مبتنی بر گفت‌و‌گو و مذاکره است».

این اظهارات در حالی بیان شده است که وزارت امور خارجه عمان، روز گذشته، اعلام کرد که «به منظور ادامه گفت‌و‌گوها درباره تحولات یمن و تداوم تلاش‌های صورت‌گرفته برای پایان دادن به جنگ، برقراری صح و ثبات فراگیر» وزیر امور خارجه این کشور با نماینده آمریکا در امور یمن دیدار کرده است.

از سوی دیگر، «محمد عبدالسلام» رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعاء) و سخنگوی جنبش انصارالله، عصر روز گذشته در صفحه توئیتر خود از دیدار با «مارتین گریفیتس» نماینده سازمان ملل در امور یمن خبر داد.

عبدالسلام خبر داده بود که در این دیدار، در خصوص مسائل بشردوستانه و تسریع نهانی شدن این اقدامات با توجه به وضعیتی که مردم یمن در پی محاصره همه‌جانبه در آن به سر می‌برند، بحث و تبادل نظر شد.

عبدالسلام همچنین گفت که مردم یمن با محاصره «ظالمانه»، ممانعت از ورود کشتی‌های نفتی و بسته بودن فرودگاه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند  و می‌بایست هرچه زودتر رایزنی‌ها در خصوص برقراری یک آتش‌بس دائم و حل و فصل فراگیر سیاسی آغاز شود.

دولت صنعاء اعلام کرده است که پیش از هرگونه توافقی ابتدا باید محاصره یمن برداشته شود و این امر نباید به عنوان یک اهرم‌فشار در مذاکرات مورد استفاده ائتلاف سعودی قرار گیرد.

با این حال «تیم لیندرکینگ» نماینده دولت آمریکا در امور یمن، روز چهارشنبه، به شبکه «الجزیره» گفت که اگر دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعاء) با طرح واشنگتن برای آتش‌بس موافقت نکند، هیچ کمک غذایی وارد یمن نخواهد شد.

او مدعی شده بود که دولت آمریکا پیشنهاد «معقول» و «عادلانه‌ای» برای توقف جنگ در یمن ارائه کرده و دولت سعودی و دولت مستعفی منصور هادی نیز از آن حمایت کرده‌اند؛ اما دولت نجات ملی (مستقر در یمن) هنوز موافقت خود را اعلام نکرده است.

طبق طرح آمریکا، دولت صنعاء باید عملیات نظامی در مأرب و حملات به خاک عربستان سعودی را متوقف کند و در ازای آن کشتی‌های سوختی بتوانند در سواحل یمن پهلو بگیرند و پروازها در فرودگاهها نیز تحت شرایطی از سر گرفته شود؛ اما در این طرح هیچ اشاره‌ای به توقف حملات ائتلاف سعودی به یمن نشده است.

در این میان دولت نجات ملی یمن نیز با این طرح مخالفت کرده و گفته است که این طرح سعی دارد از مسأله حقوق طبیعی مردم یمن برای دست‌یابی به غذا و سوخت به عنوان یک امتیاز بهره ببرد و صنعاء هرگز حاضر نیست که موضوعات انسانی در توافقات گنجانده شود.