منابع خبری گزارش دادهاند یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا قصد دارد تمرکزش را از ادعای «مبارزه با تروریسم» به سمت مقابله با تهدیدهای ناشی از قدرتهای جهانی مانند چین و روسیه تغییر دهد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا در حال انجام تغییراتی عمده برای ارتقاء رهبری و توسعه توانمندیهای تکاوری خود جهت مقابله با تهدیدهای چین و روسیه است.
طرح جدید قرار است ترکیب تیمهای یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا را به گونهای تغییر دهد که آنها را کشندهتر و پیشرفتهتر کند.
«هاگ هوارد»، از فرماندهان ارشد یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا در مصاحبهای اختصاصی با آسوشیتدپرس گفت که نیروهای او تا به حال روی عملیاتهای مبارزه با تروریسم متمرکز بودهاند اما اکنون باید مأموریتهایشان را متحول کنند.
او تصریح کرد بسیاری از نیروهای آمریکا طی دو دهه گذشته در بیانینهای عراق و کوههای افغانستان در حال مبارزه بودهاند و اکنون باید به دریا برگردند.
آسوشیتدپرس نوشته این تصمیم نشاندهنده راهبرد گستردهتر پنتاگون برای اولویت دادن به چین و روسیه در محاسبات نظامی آمریکا است.
مقامهای پنتاگون معتقدند دو دهه جنگ با شبهنظامیان باعث تحلیل رفتن منابع آمریکا شده و موجب شده آنها در برابر مسکو و پکن تضعیف شوند.
هوارد مدعی شد مبارزه با تروریسم به یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا امکان داده مهارتهایش در زمینه تشکیل شبکههای اطلاعاتی را بهبود ببخشد.
دولت «جو بایدن» چندی پیش طرح خود برای دریافت بودجه را جمعه تقدیم کنگره کرد.در این طرح از «تهدید چین» به عنوان چالش اول وزارت دفاع آمریکا نام برده شده است. بایدن، خواستار افزایش بودجه وزارت دفاع آمریکا به ۷۱۵ میلیارد دلار شده و اعلام کرده بخشی از این بودجه برای مهار چین و روسیه هزینه خواهد شد.
مهار چین و روسیه، نوسازی برنامه هستهای، ارتقاء وضعیت جوی و مقابله با تهدیدهای نوظهور بیولوژیکی اهداف وزارت دفاع آمریکا اعلام شدهاند.
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده بخشی از برنامه پنتاگون برای مقابله با روسیه و چین ساخت سلاحهای هایپرسونیک و تقویت ناوگان دریایی این کشور با زیردریاییهای مجهز به موشکهای بالیستیک را شامل میشود.
دولت آمریکا در ماههای گذشته به خصوص تمرکزش را روی مقابله با چین متمرکز کرده. روابط میان واشنگتن و پکن طی سالهای گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانهها در دو کشور مخدوش شده است.
مسئله تایوان یکی از مسائلی است که اخیراً به تنش در روابط دو کشور منجر شده است. پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان به تنشها دامن زده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمیشناسند.
ماه گذشته ایالات متحده آمریکا در گزارشی از چین به عنوان یگانه رقیبی یاد کرد که قادر است قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و فناوری خودش را برای به چالش کشیدن نظم بینالمللی موجود به کار بگیرد.
اواخر دسامبر سال گذشته میلادی دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا دهها شرکت چین را به عنوان شرکتهای دارای ارتباط با بخش نظامی این کشور معرفی کرد.
چین با تأکید بر اینکه به دنبال دخالت در امور داخلی هیچ کشوری نیست بارها از واشنگتن خواسته سیاستهای تحریمی را کنار گذاشته و به گفتوگو برای حل و فصل تنشها رو بیاورد.