نقش دولت بایدن در تشدید بحران کرونا در هند

 اکونومیک تایمز درباره نقش آمریکا در تشدید بحران  کرونا  در هند می نویسد: دولت بایدن به دلیل آزاد نکردن مازاد واکسن کرونا و صادر نکردن آن به هند در شرایطی که این کشور بیشترین بحران بهداشت عمومی را تجربه می کند، از چند جهت از جمله از طرف اعضا و طرفداران حزب دموکرات مورد انتقاد قرار گرفته است.

هند از لحاظ ابتلای روزانه و مرگ و میر ناشی از کرونا، در هفته های اخیر با بحران بی سابقه ای مواجه شده است.

با افزایش شدید آمار روزانه مبتلایان به ویروس کرونا در هند، نخست‌وزیر این کشور اخیرا گفت که «طوفان کرونا کشور را به لرزه درآورده است».

«راجا کریشنامورثی» نماینده آمریکایی-هندی آمریکا، از دولت بایدن خواسته تا با صادرات واکسن های مازاد آسترازنکا به کشورهایی همچون هند که با بحران بی سابقه مواجه هستند موافقت کند.

وی گفت: برای جلوگیری از شیوع این ویروس در سطح بین المللی و محافظت از بهداشت عمومی و اقتصاد بین الملل، ایالات متحده باید این واکسن ها را صادر کند.

آسوشیتدپرس در این زمینه گزارش داد: بایدن که حدود یکصد روز است از ریاست جمهوری وی می گذرد، به درخواست های جهانی برای انتقال واکسن های اضافی از کشورش با احتیاط پاسخ می دهد و حتی برخی ناظران نگرانی از آن دارند که دولت آمریکا دادن واکسن های اضافی خود را مرتبط به اقدامات سیاسی کشورهای درخواست کننده کند.

«تانوی مادان» از موسسه بروکینگز در توئیتی عنوان داشت که دولت بایدن تمام حسن نیتی را که از خود در ماه های گذشته نشان داده بود از دست داد.

رادیو فرانسه نیز در گزارشی اعلام کرد، امتناع بایدن از لغو تحریم های پزشکی مرتبط با تولید واکسن کرونا منجر به فاجعه مرگبار در هند شده است.

در حالی که موج دوم مرگبار کرونا هند را درنوردیده، دولت این کشور برای افزایش تولیدات واکسن کرونا از ایالات متحده درخواست کمک کرد اما دولت بایدن به رغم فشارهای طاقت فرسا بر نظام بهداشتی هند، از لغو تحریم های ملزومات حیاتی پزشکی امتناع کرد.

این رسانه فرانسوی افزود: این درحالی است که چین، رقیب آمریکا امروز کمک های خود را در مقابله با بحران شیوع کرونا به هند ارائه کرده است.

رادیو فرانسه یادآور شد: جمله «اول آمریکا» را نه فقط دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده از آن دم می زد، بلکه جو بایدن، نیز آن را بارها تکرار کرده است؛ این در حالی است رئیس موسسه سرم هند (بزرگترین شرکت تولیدکننده واکسن) دو هفته گذشته از بایدن درخواست لغو تحریم های مواد تشکیل دهنده واکسن کرونا را کرد اما او این درخواست را رد کرد.

این رسانه فرانسوی اعلام کرد: همچنین اتاق های بازرگانی ایالات متحده خواستار ارسال واکسن کرونا به هند شده اما باز هم بایدن این درخواست را رد کرد.

سونال شاه، از اعضای تیم انتخاباتی بایدن، که یک چهره هندی-آمریکایی است، در پیامی در توئیتر با اعلام اینکه پنج نفر از اعضای خانواده خود را در نتیجه کرونا از دست داده، خطاب به دولت آمریکا نوشت: بحران کرونا در هند واقعی است و به زودی به یک بحران انسانی تبدیل خواهد شد. دولت ایالات متحده باید کاری انجام دهد. این وضعیت به سرعت به سایر کشورها سرایت می کند.

رادیو فرانسه: امتناع بایدن از لغو تحریم های پزشکی مرتبط با تولید واکسن کرونا منجر به فاجعه مرگبار در هند شده است

«جف ام اسمیت» از اندیشکده هریتیج گفت که لازم به یادآوری است وقتی نیویورک و سایر مناطق آمریکا در اواخر سال ۲۰۲۰ با یک اورژانس بهداشت عمومی روبرو بودند، دولت هند ممنوعیت صادرات ماده فعال دارویی هیدروکسی کلروکین را حذف کرد و این در حالی بود که با انتقاد شدید در داخل مواجه بود.

آشیش کی جا، کارشناس ارشد بهداشت عمومی آمریکا در واشنگتن پست، نوشت: ویروس کرونای هندی می تواند سیستم بهداشتی این کشور را فروبپاشد. ایالات متحده می تواند به هند کمک کند. زمان آن فرا رسیده است که ایالات متحده به کمک این متحد خود بیاید.

اما «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به انتقادها گفت: ایالات متحده ابتدا باید به نیازهای مردم خود پاسخ دهد.