«کریم الخیکانی» تحلیلگر سیاسی عراق ، امروز (چهارشنبه - 21 آوریل)، در خصوص تحرکات برخی شخصیتهای سیاسی به سوی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تصریح کرد که این تحرکات تنها برنامهای برای دریافت حمایت مالی در انتخابات فرارو است.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه گفت: عادیسازی روابط میان برخی کشورهای حوزه خلیج [فارس] با رژیم صهیونیستی و تلاش این کشورها برای حمایت از برخی شخصیتها در داخل عراق برای رسیدن به قدرت، یک طرح صهیونیستی است که هدف از آن اجرای پروژه عادیسازی در عراق و لو به صورت غیرمستقیم است.
این تحلیلگر عراقی افزود: برخی از شخصیتهای سیاسی در حال حرکت به سوی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه امارات هستند تا پول لازم برای استفاده در انتخابات آتی و خرید آراء مردم را کسب کنند.
الخیکانی توضیح داد: ائتلافهای جدید طی روزهای آتی آشکار خواهد شد و برخی از طرفهای تحت حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس، برای رسیدن به قدرت در عراق، هدایت آنها را برعهده خواهند داشت. هدف از این حمایتها نیز، اجرای طرح صهیونیستی برای عادیسازی روابط با عراق ولو به صورت غیرعلنی است. به این ترتیب که عراق ظاهرا از کشورهای مخالف عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی باشد اما در رأس قدرت آن افراد باشند که به صورت غیرعلنی موافق این عادیسازی هستند.
این تحلیلگر عراقی پیشتر نیز هشدار داده بود که آمریکا نیز تلاش دارد از شیوههای مختلف در انتخابات زودهنگام دخالت کند و شخصیتهایی را بر روی کار آورد که عراق را به سوی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی سوق دهند.
وی افزود: اکثریت طبقه سیاسی کنونی عراق مخالف عادیسازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی هستند و تنها برخی طرفها به این عادیسازی تمایل دارند. آمریکا تلاش دارد از طریق مزدورانش در روند سیاسی کشور در انتخابات آتی دخالت کند و شخصیتهای جدیدی را که با سیاستهای آن در عراق همراه هستند، بر سر کار آورد تا در نهایت عراق را نیز به سوی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی سوق دهد.
برخی رسانههای وابسته به رژیمهای منطقه و رژیم صهیونیستی حدود دو ماه پیش مدعی شده بودند که بعد از عادیسازی روابط امارات، بحرین، سودان و مغرب با رژیم تلآویو، نوبت عراق است. انتشار این خبر با واکنش دفتر ریاستجمهوری عراق همراه شد و سخنگوی «برهم صالح» در واکنش به این خبر گفت: «رسانهها و صفحاتی [در شبکه های اجتماعی] اظهارات جعلی و منتسب به رئیسجمهور منتشر کردهاند با این مضمون که عراق باهماهنگی فلسطینیان، آماده امضای تفاهمنامه صلح با اسرائیل است».
پیشتر نیز اخباری در خصوص فشارهای دولت آمریکا بر بغداد برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی منتشر شده بود.
از زمان اعلام توافق عادیسازی روابط میان ابوظبی و تلآویو در ۲۳ مرداد گذشته ( ۱۳ آگوست)، اغلب شخصیتهای سیاسی، نمایندگان و احزاب عراقی آن را به شدت محکوم کردند، اما دولت عراق و شخص مصطفی الکاظمی ابتدا در قبال آن موضعی نگرفت تا اینکه نزدیک به ده روز بعد، (۲۲ آگوست - اول شهریور)، الکاظمی در مصاحبه با «واشنگتن پست» در پاسخ به سوالی ناگزیر شد درباره این توافق، اظهارنظر کند. وی گفت: «عادی سازی روابط امارات -اسرائیل تصمیمی است که به امارات مربوط است و نباید در آن دخالت کرد».
پنج روز بعد، «احمد ملا طلال» سخنگوی نخستوزیر عراق، طی کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران سرانجام رسما در قبال این توافق موضعگیری کرد و به سوالی درباره موضع بغداد در قبال توافق عادیسازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی پاسخ داد.
وی گفت: « قانون عراق، عادیسازی روابط با اسرائیل را ممنوع میکند. اما [عادیسازی روابط میان امارات و اسرائیل] یک امر داخلی مربوط به آن کشورها است.»
«فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق درباره امکان و احتمال چرخش عراق به سوی امضای توافق صلح با اسرائیل، مشابه آن چیزی که برای کشورهای امارات و بحرین روی داد، گفت: «عراق با جدیت روند تحولات را پیگیری میکند اما تا به این لحظه همچنان به قطعنامههای نشستهای اتحادیه عراق که یکی از آنها در سال ۲۰۱۲ در بغداد برگزار شد، درباره این مسأله پایبند است.»
حسین در ادامه این اقدام را بسیار «حساس» توصیف کرد و گفت باید به صورت جمعی درباره آن تصمیمگیری شود.