سایتهای شبکههای اجتماعی در عربستان سعودی مملوء از فیلمهای شکایت شهروندان سعودی از فقر و گرسنگی در زمان حکومت «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان و «محمد بن سلمان » ولیعهد سعودی است.
ملت سعودی از فقر، گرسنگی و ناتوانی در پرداخت هزینههای اجاره و هزینه برق و آب شکایت دارند.
یک شهروند سعودی ویدیویی را در شبکههای اجتماعی منتشر کرد و از خفقان و بحران مالی در عربستان سعودی که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است، شکایت کرد. این شهروند سعودی که به عنوان نگهبان کار میکند در این کلیپ میگوید: درآمد کافی ندارد و به دلیل فقر مالی وسیله حمل و نقل نیز ندارد و او حتی قادر به پرداخت کرایه وسیله حمل و نقل به محل کارش نیست.
وی در ادامه تصریح کرد که در عربستان وضعیت بسیار بدی حاکم است و حتی نمیتواند اجاره آپارتمانی را که در آن زندگی میکند، بپردازد و هر لحظه صاحب مسکن ممکن است او و خانوادهاش را جواب کند.این شهروند سعودی در ادامه از تمام کسانی که ویدیو وی را دیدند خواست تا شکایتها و گلههای وی را منتشر کنند تا شاید کسانی بتوانند به او کمک کنند.
ملت سعودی از گسترش فقر و نرخ بیکاری ، سیاست متزلزل رژیم آل سعود، متلاشی شدن سیاست اقتصادی این رژیم و همچنین گسترش فساد در عربستان رنج میبرند.فقر یک پارادوکس آشکار در عربستان کشوری نفتخیز است. اگرچه عربستان در تولید نفت در جهان اولین کشور است اما فقر و بیکاری در میان ملت این کشور بیداد میکند، اما رژیم آل سعود عامدانه از خلال رسانهها نرخ فقر و بیکاری را پنهان میکند.
حضور زنان کمدرآمد در مکه المکرمه 24 درصد ، ریاض 16 درصد و استان شرقی 10 درصد است و بیش از 40 درصد سعودیها مسکن ندارند. 12 میلیون شهروند سعودی برای کاهش فقر در سال 2016 از دولت برنامههای پشتیبانی خواستند که 64 میلیارد در عربستان در دست خانواده آل سعود قرار دارد.
طبق آخرین آمار 4 میلیون از شهروندان سعودی زیر خط فقر زندگی میکنند. 2 میلیون کارمند حقوق مکفی ندارند. 2 میلیون شهروند واجد الشرایط، بیکار هستند. بدهی عمومی عربستان نیز 854 میلیارد دلار برآورد شده است.
تبعیض منطقهای در عربستان حاکم است در حالیکه برخی محلهها غنی و دیگر مناطق این کشور در فقر به سر میبرند و این یک واقعیت تکان دهنده در عربستان است و استانهای مانند «عسیر»، « جیزان» و «نجران» در مقایسه با سایر مناطق از فقر رنج میبرند.
همچنین بر اساس آمار مرکز ملی اطلاعات در خصوص بیکاری ، بیش از یک میلیون سعودی تا پایان سال 2019 جویای کار بودند که حدود 60٪ از افراد جویای کار دارای مدرک دانشگاهی هستند ، در حالی که تعداد بیکاران همچنان در سه ماهه اول سال 2020 افزایش یافت.
با وجود «اصلاحات اقتصادی» که بیش از دو سال پیش آغاز شده و آنگونه که ولیعهد سعودی در خصوص چشمانداز خود تبلیغ میکرد، فرصتهای شغلی یا توسعه سایر صنایع غیر نفتی توفیق چشمگیری ایجاد نشده است.
بر اساس گزارش فعالان در توئیتر، مقامات سعودی نرخ واقعی بیکاری در عربستان را اعلام نمیکنند. افراد بیکار در عربستان تاکید کردند که مقامات سعودی نتوانستهاند بیکاری را کاهش دهند و به وعدههایی که دادهاند عمل نکردند. این افراد به دنبال مجموعهای از وعدههای مقامات مبنی بر حل بحران بیکاری، خواستار راهحلی برای سنجش مهارتها و شایستگی افراد بیکار شدند.