دولت آمریکا به دنبال تغییر در سبک زندگی و افکار جوانان عراقی

اثرگذاری و دخالت در امور یک مملکت با گماشتن افراد و مسئولان وابسته، یکی از روش‌های موثر جریان استکبار برای تحقق خواسته‌ها و امیال خود در نقاط مختلف دنیا است. در کنار لشکرکشی و مداخله‌ی مستقیم نظامی، رواج تفکرِ وابستگی و مقابله با استقلال از طریق مهره‌های نفوذی و تربیت‌شده، یکی از موثرترین ابزارها برای تأمین منافع و رسیدن به ثروت ملت‌ها به حساب می‌آید.

سرزمین عراق یکی از نمونه‌های مشهودی است که هر دو روش استعمارگرانه‌ی مزبور در آن پیاده و عملیاتی شده است! هجده سال پس از دخالت نظامی آمریکا به بهانه‌ی وجود سلاح کشتار جمعی در عراق -که دروغ‌بودن آن بر همگان آشکار شد- اکنون شاهد تحرکات گسترده‌ای در جهت تربیت نیروهای عراقی برای حرکت در مسیر اهداف شیطان بزرگ هستیم.

دانشگاه آمریکایی به وسعت یک شهر در عراق

افتتاح پردیس دانشگاه آمریکایی موسوم به «امریکن» در بغداد اگرچه با تبلیغات وسیع و فریبنده‌ای مثل تلاش برای بالابردن سطح آموزش عالی در عراق، همراه شده است اما واقعیت ماجرا این است که آمریکا پس از شکست در رسیدن به اهداف شوم خود از طریق حمله‌ی نظامی، سیاست جنگ نرم را در پیش گرفته است و این مقصد را با ابزار مختلفی، دنبال می‌کند.

این دانشگاه که در محوطه‌ای بسیار بزرگ و با بکارگیری فضای سبز و دریاچه‌های مصنوعی راه‌اندازی شده است شامل ۱۴ دانشکده از دانشگاه امریکن است. این دانشگاه به اندازه‌ای بزرگ است که رئیس آمریکایی آن یعنی مایکل مولنیکس می‌گوید: «بیشتر حس می‌کنم شهردار یک شهر بزرگ هستم تا رئیس یک دانشگاه.»

با این وجود، مخالفت رئیس سازمان نظارت و ارزیابی علمی عراق با راه‌اندازی این دانشگاه، منجر به برکناری او از سوی نخست‌وزیر، مصطفی الکاظمی در دی ماه سال جاری شد! «جواد الموسوی» -رئیس انجمن صنفی پزشکان عراق- در انتقاد از اقدام نخست‌وزیر این کشور گفت: «این حقایق، مقابل چشمان مردم عراق رخ می‌دهد و تمامی پزشکان و اساتید دانشگاه‌ها و اهالی فرهنگ باید از آن آگاه بوده و برای مقابله با چنین اقدامات غیر قانونی خود را سازماندهی کنند».

اهانت به عراق به سبک آمریکایی

این مسئول عراقی همچنین تصریح کرد: «انجمن صنفی پزشکان دست بسته نخواهد ماند و این موضوع را از طریق قانونی و پارلمان پیگیری می‌کند». به گفته وی چنین اقداماتی توهین به عراق و تضعیف آموزش عالی در این کشور است.

متأسفانه باید گفت این اقدام آمریکا برای دخالت در امور آموزشی عراق که با هدف‌های بلندمدت و خطرناکی انجام می‌شود، تنها اقدام در این زمینه نیست و کاخ سفید برای تأمین منافع نامشروع خود، دست به کارهای دیگری هم زده است.

پرورش نوجوانان بر اساس فرهنگ آمریکایی

یکی دیگر از پروژه‌های ایالات متحده که هدفش تربیت نیرو برای آینده‌ی عراق است در چارچوب طرحی به نام «IYLEP» انجام می‌گیرد که با هدف پرورش قشر جوان و نوجوان عراقی بر اساس فرهنگ غربی و آمریکایی و تغییر رهبران آینده‌ی عراق، فعالیت می‌کند.

بر اساس داده‌های موجود در پایگاه رسمی سفارت آمریکا در بغداد، این طرح، شامل نوجوانان عراقی دارای استعدادهای خاص در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و علمی است و جوانان سطوح دانشگاهی را دربر می‌گیرد و نخستین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی از آن رونمایی و فعالیت آن آغاز شده است.

شرکت در این طرح، با ثبت‌نام اینترنتی در پایگاه معرفی شده توسط وزارت خارجه‌ی آمریکا آغاز و نوجوانان و جوانان دارای استعداد عراقی را شامل می‌شود و همه‌ی هزینه‌های آن را نیز دولت آمریکا پرداخت می ‌کند!

به هر صورت، آن چه که باید مورد توجه دلسوزان عراقی و فرهیختگان این کشور قرار بگیرد این است که اولا عوامل تسهیل و ترویج طرح‌های آمریکایی در کشور خود را شناسایی کنند و امکان حضور آنان در مناصب قدرت را با حضور آگاهانه در انتخابات، سلب نمایند و ثانیا نسبت به انجام چنین طرح‌های خطرناکی، موضع فعال و عالمانه داشته باشند تا خدای ناکرده جوانان عراقی به دست سرویس‌های معلوم‌الحال آمریکایی، دچار انحراف عقیدتی و اخلاقی نشوند و به عناصری برای تخریب فرهنگ عراق تبدیل نشوند.