قرار گرفتن نام سوئد در لیست «شرم»

سخنگوی سازمان ملل در امور تروریسم اعلام کرد سوئد به همراه ۵۶ کشور عضو دیگر به دلیل عدم رعایت قوانین بین‌المللی در لیست «شرم» این نهاد قرار گرفتند.

سازمان ملل از سوئد خواسته است شهروندان خود را که در اردوگاه‌های داخلی در شمال سوریه هستند فورا به خانه‌هایشان بازگرداند.

سخنگوی سازمان ملل با بیان اینکه سوئد نتوانسته است خواسته‌های این سازمان را برآورده کند، خطاب به مقامات این کشور گفت: این لیستی نیست که شما بخواهید در آن باشید. شما باید فعالانه کار کنید تا از این لیست خارج شوید.

او با تاکید بر اینکه فرصت کافی برای انجام این کار وجود دارد، گفت: اگر زنان و کودکان سوئدی در اردوگاه‌های سوریه باقی بمانند، آن‌ها به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی عمل نکرده‌اند. اگر بزرگسالان نیاز به پیگرد قانونی داشته باشند، ظرفیت و تمایل به انجام این کار وجود دارد. با کودکان باید به عنوان قربانی رفتار شده و به آغوش خانواده و جامعه بازگردانده شوند.

او تاکید کرد: این زنان و کودکان در شرایطی زندگی می‌کنند که فقط می‌توان آن را وحشتناک و غیرانسانی توصیف کرد. هر اردوگاه در مجموع حدود ۶۴ هزار زن و کودک را شامل می‌شود که به داعش پیوسته‌اند.

تحقیقات رسانه‌ای نشان می‌دهد که تروریست‌های داعش از سوی سوئد مزایایی را دریافت می‌کردند. این کشور تلاش‌هایی برای بازگرداندن فرزندان خود از اردوگاه‌های سوریه انجام داده است. فرزندی که والدین او تابعیت سوئد را داشته باشد، بدون توجه به اینکه در کجای دنیا متولد شده، به طور خودکار شهروند سوئد نیز محسوب می‌شود. تعداد زیادی از کودکان در اردوگاه‌ها پس از پیوستن مادرانشان به داعش به دنیا آمدند که برخی از این مادران پس از کشته شدن همسرشان مجددا ازدواج کرده‌اند. این امر سبب شده که مقامات سوئدی نتوانند دقیقا تعیین کنند که کدام یک از کودکان تابعیت سوئدی دارند.

در بهار سال ۲۰۱۹، هفت فرزند مایکل اسکرومو معروف به عضوگیر داعش به سوئد برگردانده شدند که بحث‌های زیادی را در میان سیاستمداران و عموم مردم این کشور ایجاد کرد. سرنوشت عروس‌های داعش و فرزندان آن‌ها همچنان در بسیاری از کشور‌های اروپایی مسئله مهمی است تا جایی که حزب پیشرفت نروژ پس از تصمیم برای بازگشتاین افراد به کشور، دولت را ترک کرد.