دولت ایالات متحده آمریکا و استرالیا در بیانیههایی جداگانه تحولات اخیر در میانمار شامل بازداشت «آنگ سان سوچی» رهبر غیررسمی این کشور و مقامات بلندپایه حزب حاکم میانمار و همچنین کنترل قدرت توسط ارتش را محکوم کردند.
«جین پساکی» سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: «ایالات متحده با هرگونه تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات اخیر میانمار یا ممانعت از روند انتقال دموکراتیک در این کشور مخالف است و در صورتیکه گامهای برداشته شده جبران نشوند، علیه عاملان این تحولات دست به اقدام خواهد زد».
از سوی دیگر، «ماریسه پاین» وزیر خارجه استرالیا نیز با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این بازداشتها در بیانیهای اعلام کرد: «ما از ارتش [میانمار] میخواهیم تا به حاکمیت قانون احترام بگذارد، مناقشهها را از طریق سازوکارهای قانونی حل و فصل کند و فوراً تمام رهبران غیرنظامی و افرادی را که به طور غیرقانونی بازداشت کرده است، آزاد نماید».
ارتش میانمار بامداد دوشنبه «آنگ سان سوچی» رهبر غیر رسمی این کشور را به همراه شماری از مقامات بلندپایه حزب «اتحادیه ملی برای دموکراسی» بازداشت کرد.
در پی این بازداشتها، ارتش میانمار که پیش از این با ادعای بروز تقلب انتخاباتی گسترده در انتخابات پیشین خواستار تحقیق در این باره شده بود، با بازداشت این مقامات غیرنظامی قدرت را در میانمار در دست گرفت و در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.
در یک سخنرانی ویدئویی که از شبکه تلویزیونی وابسته به ارتش میانمار پخش شد، اعلام گردید که قدرت به «مین آنگ هلاینگ» فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور منتقل شده است.
علاوه بر بازداشت رهبر حزب حاکم میانمار سیاستمداران ایالات و مناطق و همچنین فعالان سیاسی سرشناس این کشور نیز بازداشت شدهاند، شبکههای مخابراتی (تلفن همراه و ثابت) با اختلال مواجه شده و برنامههای رسانه رسمی میانمار نیز قطع شدهاند.