مقامات آل سعود مدعی شدند که نرخ بیکاری در عربستان 14 درصد است در حالیکه بسیاری کارشناسان و متخصصان اعلام کردند که این درصد بیکاری اعلام شده در عربستان صحیح نیست.
رژیم آل سعود در حال دور زدن آمار نرخ بیکاری در عربستان است که بیکاری یکی از دلایل افزایش فساد در این کشور ذکر شده است.
ناظران به اتفاق آرا نرخ واقعی بیکاری در عربستان را 34٪ تخمین زدهاند درحالیکه عربستان کشوری سرشار از منابع نفتی است.
فعالان سعودی برخی از اطلاعات مقامات سعودی را در خصوص بیکاری از طریق هشتگ منتشر کردند ، از جمله اینکه 53.5 درصد سعودیهای بیکار دارای مدرک لیسانس هستند.
ناظران 10 دلیل اصلی برای افزایش نرخ بیکاری در عربستان را اعلام کردند:
-شغلها به صف شاهزادگان تعلق میگیرد و شهروندان سعودی از برخی شغلها محروم هستند.
-بودجه کشور به دور از نظارت هدر میرود..
-پروژههایی که برخلاف تمایل و علاقه شهروندان سعودی ساخته میشوند..
-فساد در بالای هرم ، نهادها و وزرای سعودی بیداد میکند.
-پولهای کلانی در کنفرانسهای خارجی و قمار به باد میرود.
-برنامههای دولت ضعیف است و همیشه با شکست مواجه میشود.
-تعلیق خدمات و اخراج کارگران و کارمندان سعودی افزایش یافته است.
- کمپینهای جعلی و کند سعودی برای مشاغل ایجاد شده است.
-عدم توسعه بخشهای مهم دولتی مانند بخشهای صنعتی ، تجاری و خدماتی
-دولت درواقع به تمایلی رفع بیکاری و توجهی به مشکلات جوانان ندارد.
علاوه بر آن در حال حاضر حدود 35 هزار کارمند سعودی دارای گواهینامههای جعلی هستند و کمتر از 2 میلیون شهروند سعودی و 6.5 میلیون خارجی در بخش خصوصی کار میکنند.
بیش از 10 هزار ساختمان دولتی و آموزشی در عربستان اجاره ای هستند.
سیاستهای شکست خورده اقتصادی محمد بن سلمان در سال 2020 پیامدهای منفی بر شهروند سعودی گذاشت به این معنا که شهروندان سعودی در یک سال گذشته در کشوری که غنی از منابع نفتی است، بدترین سالهای زندگی خود را گذراندهاند.
اقدامات و سیاستهای ضعیف دولت سعودی خشم ملت را برانگیخته و صدای شهروندان سعودی که از بیکاری، فقر و مالیات هنگفت و خدمات ضعیف رنج می برند در تمامی رسانهها شنیده میشود، که این امر باعث ترس و هراس دولت سعودی شده است.
-مقامات سعودی مالیات بر ارزش افزوده برای همه کالاها و خدمات در عربستان را تا 15٪ افزایش دادند.
-تنوع در تخلفات در زمینههای مختلفی گسترده شد و ارزش آنها در کلیه خدمات دولتی افزایش یافت.
-کاهش حدود یک میلیون نام از ذینفعان «حساب شهروندی».
-افزایش هزینههای دولتی در کلیه معاملات دولتی و تجاری.
-دو برابر شدن قیمت برق و آب.
-افزایش قیمت بنزین در عربستان کشوری نفتخیز.
-افزایش قیمتهای مواد مصرفی.
-بحران رهبران خارجی در بخش خصوصی در عربستان.
-اخراج صدها هزار کارمند سعودی به بهانه شیوع اپیدمی ویروس کرونا
-بحران بی سابقه مسکن طی سال 2020.
-نرخ بالای بیکاری در میان فارغالتحصیلان و جوانان سعودی.
ناظران اقتصادی معتقدند که مالیتها و اقدامات دولت سعودی در راستای متنوع سازی اقتصاد کشور نیست؛ بلکه طرحی برای متنوع سازی چپاول منابع و جیب شهروندان سعودی است.
مقدمه نافرمانی مدنی در عربستان
پیش از این یک مجله آمریکایی اعلام کرد که مقامات سعودی یک سری اقدامات سختگیرانه دولت را اعلام کردهاند که این اقدامات به مثابه مقدمهای برای شورشهای مدنی در عربستان است.
این مجله آمریکایی پیشبینی کرد که این اقدامات رژیم سعودی را در معرض انقلاب ملت قرار خواهد داد.
وزارت دارایی عربستان ، در ماه مه گذشته برای اولین بار اقدامات دولت سعودی را برای نجات کشور از کسری بودجه دردناک توصیف کرد که این اقدامات افزایش مالیات بر ارزش افزوده از 5٪ به 15٪ بوده است.
دولت سعودی همچنین هزینههای کمک به زندگی شهروندان سعودی را از ژوئن امسال متوقف کرد.
مجله آتلانتیک به بحران تحریم صادرات نفت پس از جنگ 1973 اشاره کرد که در آن زمان ، تصاویر صفهای طولانی در مقابل ایستگاههای سوخت در سراسر ایالات متحده ظاهر شد.
مجله آتلانتیک تاکید کرد که این وضعیت تا قبل از آغاز ولیعهدی محمد بن سلمان ادامه داشت، اما امروزه مالیاتهای سنگینی بر شهروندان سعودی وضع شده است.
سیاستهای اقتصادی بی پروای دولت سعودی، بحران اپیدمی کرونا و تأثیرات آن درافزایش مالیات و نرخ بالای بیکاری جوانان سعودی را خسته کرده است.
اقدامات متزلزل و مدیریت ضعیف مقامات آل سعود با شروع موج ویروس جدید کرونا تاثیری بسیاری بر جوانان سعودی داشته که زندگی و شغل آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
برخی از جوانان سعودی به مشاغل کم درآمدی مانند خدمات پیک موتوری و خدمات « اوبر» یا تحویل مواد غذایی متوسل شدهاند.
مقامات آل سعود از آوریل گذشته اقدامات سختگیرانه در خصوص منع عبور و مرور در سراسر عربستان برای مقابله با ویروس اپیدمی کرونا اعمال کردند. در عربستان یک ساعت منع تردد به صورت شبانهروزی اعمال شد که شهروندان سعودی اجازه نداشتند به بیرون از خانه بروند؛ مگر برای خرید نیازهای اولیه یا برای فوریتهای پزشکی.
در این میان حمایت دولت سعودی از شهروندانش کاهش و مالیات بر ارزش افزوده از پنج درصد در جولای گذشته به 15 درصد افزایش یافت که این اقدام همه را شوکه کرد.
سعودیها چند روز گذشته اعتراضات و شکایت خود را از خلال سیستمهای عامل رسانههای اجتماعی از جمله « توییتر» آغاز کردند تا اعتراضات و دردهایخود را از بیکاری به نمایش بگذارند. به دنبال صدور بیانیه ای از سوی اداره کل آمار عربستان فعالان هشتگ «تجمع بیکاران سعودی » را در عربستان به راه انداختند.
این در حالی است که وزیر کار سعودی نه تنها در این خصوص هیچ اقدامی انجام نمیدهد بلکه قوانین جدیدی ضد شهروندان سعودی به تصویب رسانده است.