شورای انتقالی جنوب (تحت حمایت امارات ) تاکید کرد که اگر تصمیمات صادر شده از جانب «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری یمن که بدون توافق قبلی صورت گرفته مورد بررسی قرار نگیرد، این شورا اقدامات مناسبی اتخاذ خواهد کرد.
شورای انتقالی جنوب تاکید کرد که امکان ندارد به تصمیمات منصور هادی عمل کنیم.
این شورا افزود، تصمیمات یکطرفه منصورهادی به معنای یک کودتای خطرناک و تجاوز از بندهای «توافق ریاض» (توافقی که به منظور پایان اختلافات میان مزدوران سعودی و اماراتی در جنوب یمن، نوامبر 2019 در پایتخت عربستان امضا شد) است و ما تلاشهای مستمر برای جلوگیری از تکمیل این توافق را محکوم میکنیم.
منابع خبری اخیرا گفتند که تشکیل دولت خود خوانده عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور فراری و مستعفی یمن باز هم با شکست مواجه شد.
قرار بود این دولت برآمده از «توافق ریاض»، 27 آذر تشکیل شود. این مهلت زمانی جدیدی بود که میانجیهای عربستان سعودی، برای تشکیل این دولت تعیین کرده بودند.
توافق ریاض، توافق عربستان و امارت برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم ماه اکتبر 2019 ( مهر ماه 1398) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت هفت هفته از زمان امضای آن، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با نیروهای صنعاء زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین 12 وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع 24 وزیر کابینه بوده است که هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.