پس از توافق ترکیه و عراق برای همکاری بیشتر در مبارزه با گروه های شبه نظامی در منطقه و در حالیکه مردم منطقه چشم انتظار کاهش حملات هوایی ترکیه به شمال عراق را داشتند ، جنگندههای ترکیه ده روستا را در شمال عراق بمباران کردند.
به نوشته وبگاه «احوال» به نقل از خبرگزاری «روداوو»، «عبدالستار» از مسئولان منطقه گفت، بمباران جتهای ترکیه عصر جمعه آغاز شد و تا اوایل بامداد شنبه در منطقه «زاخو» ادامه داشت. این بمباران هرچند که تلفاتی نداشت، اما مردم محلی را وحشت زده کرد.
یک منبع امنیتی در زاخو در این باره گفت، برخی از بمب های ترکیه نزدیک پایگاههای مرزبانان عراقی فرود آمدند، اما خسارت جانی به بار نیاوردند. وی گفت: «این بمباران باعث ترس زیادی بین مردم شد.این بمباران بسیار شدیتر از دفعات قبل بود.»
این در حالی است که نخست وزیر عراق در اولین سفر خود به آنکارا از زمان روی کار آمدن در ماه مه، پنجشنبه گذشته با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دیدار و در مورد عملیات مشترک علیه حزب کارگر کردستان ترکیه (پکک) گفتوگو کرد.
ترکیه در ماه ژوئن حمله هوایی و زمینی مرزی را برای هدف قرار دادن پکک در مناطق مختلف شمال عراق در واکنش به افزایش حملات علیه نیروهای مسلح ترکیه آغاز کرد.
«علی ورهان» عضو حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق گفت که طی روزهای گذشته، ترکیه بر میزان حملات علیه مناطق مختلف اقلیم کردستان افزوده است. وی افزود که طی یک هفته اخیر، ترکیه بیش از بیست بار مناطق مختلف در استان «دهوک» را هدف حمله قرار داده است و طی این حملات مکرر، دستکم سه نفر کشته و دو تن زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم است.
پکک که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی شناخته میشود، بعد از شکستن توافق آتشبس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی را از سر گرفت. این گروه از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانهای را با دولت ترکیه آغاز کرده است. بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، بیش از چهل هزار نفر، که بیشتر از آنها غیرنظامی هستند، در این درگیریهای سی ساله کشته شدند.
ترکیه از ۱۴ ژوئن عملیات گسترده با نام «پنجه عقاب» و از ۱۷ ژوئن عملیات «پنجه ببر» را در شمال عراق، با هدف نابودی عناصر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) آغاز کرد که با اعتراض شدید دولت بغداد و مقامات مسئول عراقی مواجه شد، اما آنکارا بیتوجه به این اعتراضها به نقض حاکمیت عراق، تاکید دارد که به عملیات خود ادامه دهد.