سرانجام انتخابات آمریکا برگزار شد اما هنوز مشخص نیست که کدام یک از نامزدها خواهد توانست به کاخ سفید راه پیدا کند. وضعیت انتخابات فعلی، از دورههای گذشته پیچیدهتر است.
پایگاه خبری «میدل ایست آنلاین» عربی به قلم «سهیر ابو عقصة داود» یکی از تحلیلگران سیاسی جهان عرب به تحلیل این انتخابات و تأثیر آن بر خاورمیانه پرداخت و نوشت، این انتخابات در وضعیتی برگزار میشود که آمریکا در داخل و خارج خود سرشار از مشکلات اقتصادی، امنیتی و بهداشتی است و با حضور ترامپ ، اهمیت خاصی پیدا کرده است؛ شخصی که با سیاستهای خود، همپیمانان سنتی آمریکا در اروپا به ویژه آلمان، فرانسه و کانادا را نادیده گرفته است، ولی بیش از هر رئیس جمهور دیگر آمریکایی، «اخلاص» خود را به رژیم صهیونیستی نشان داده است.
میدلایست با بیان اینکه «هیچ دلیلی وجود ندارد که نشان بدهد این اعتقاد درست باشد که بایدن برای منطقه [خاورمیانه] بهتر از ترامپ است. [اگر خلاف این فکر میکنید] نگاهی بیندازید به ویرانیای که باراک اوباما پشت سر خود [در خاورمیانه] به جا گذاشت»، ادامه داد، تعداد کسانی که دوست دارند، ترامپ بازنده شود، بسیار بیشتر از طرفهایی است که خواستار پیروزی وی در انتخابات هستند. هر چند که ترامپ، سیاستهای خصمانهای علیه مهاجران و مسلمانان اتخاذ کرد، ولی [اکثر] کشورهای عربی به سمت وی رفتند تا روابط آنان را با رژیم صهیونیستی عادی کند.
این پایگاه با این ادعا که این اقدام کشورهای عربی به خاطر «افزایش نفوذ ایران در منطقه» بوده است، گزارش داد، هر چند باید توافق هستهای، این اطمینان را به رقبای ایران در منطقه میداد که تهران، سلاح هستهای نخواهد ساخت، ولی رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مدعی بودند که ایران با این توافق، میخواهد از انزوای سیاسی و اقتصادی خارج شود و هرگز از برنامه هستهای خود دست بر نخواهد داشت.
به گزارش این پایگاه، خروج از توافق هستهای، یکی از مهمترین شعارهای ترامپ در تبلیغات انتخاباتی وی در سال ۲۰۱۶ بود. موضوع انتقال سفارت آمریکا هم موضوع دیگری بود که به این شعارها عمل کرد، ولی سؤال این است که در صورت روی کار آمدن بایدن، چه تغییری در این دو مسئله ایجاد خواهد شد. در پاسخ باید گفت: هیچ؛ زیرا بایدن همپیمان قدیمی اسرائیل است و سفارت آمریکا نیز به تلآویو باز نخواهد گشت.
بنا بر این گزارش، ایران هم هیچ امیدی به بایدن ندارد؛ زیرا میداند که بایدن به توافق هستهای بازنـخواهد گشت، یا اینکه سعی خواهد کرد، نسخه اصلاحی آن را ارائه کند؛ مسئلهای که ایران مطلقاً با آن مخالف است. به هر حال، سیاست خارجی و خاورمیانه، از اولویتهای ترامپ و بایدن نیست و به نظر میرسد که هر یک از این دو نامزد، تلاش خواهند کرد از مداخله نظامی خارجی آمریکا بکاهند.
میدل ایست آنلاین ادامه داد، در دوران باراک اوباما که نه تنها در سیاست خارجی خود در قبال سوریه و منطقه شکست سنگینی خورد، بلکه سیاستهایش باعث وخامت وضعیت این منطقه شد، آمریکا ضعیفتر شد. اگر جرج بوش، یکی از عوامل اصلی اشغال و نابودی عراق بود، ولی اوباما که جایزه نوبل صلح نیز گرفت، عامل اصلی نابودی خاورمیانه و تبدیل آن به مرکز تفکیریها بود.
به گزارش این پایگاه، ترامپ به خاورمیانه بازگشته و معادلاتی را دوستان و دشمنان آمریکا تحمیل کرده است. برای او، دوست و دشمن فرقی ندارد، و اگر انتخاب شود، بعید نیست که روابط مستحکمی با چین برقرار کند و به توافق جدیدی با ایران دست یابد؛ کشوری که یک قدرت بزرگ است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
در پایان این گزارش آمده است، عربهایی که از آمریکا و ترامپ متنفر هستند، نباید گرفتار این توهم شوند که بایدن همپیمان آنان خواهد شد. به سبب ضعف عربها، خاورمیانه، قربانی کشمکشها بین قدرتهای منطقهای و بینالمللی خواهد شد. با وجود همه مداخلات تاریخی در منطقه و تشکیل رژیم صهیونیستی، باید خودِ عربها را مهمترین مقصر وضعیت خاورمیانه دانست. اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، نه تنها مسئله فلسطین، بلکه همه مسائل عادلانه این منطقه، از بین خواهد رفت.