روزنامه فیگارو چاپ پاریس در مطلبی با عنوان اینکه «تب ضدفرانسوی جهان عربی-اسلامی را به لرزه درآورده است» نوشت: در روزهای پایانی این هفته تجمعاتی در خاورمیانه برگزار شد و کارزار تحریم محصولات فرانسه در منطقه در اعتراض به اظهارات امانوئل مکرون ، رئیس جمهور فرانسه، در خصوص آزادی کفرگویی آغاز شد. حدود ۲۰۰ عرب ساکن اسرائیل هم شنبه شب مقابل محل اقامت سفیر فرانسه در اسرائیل خشم خود را فریاد زدند.
معترضان در برابر محل اقامت «اریک دانون در یافا» با در دست داشتن پرچمهایی اهانت به پیامبر اسلام (ص) را محکوم کردند. معترضان پیش از آنکه در آرامش پراکنده شوند عکسی از رئیس جمهور فرانسه را آتش زدند.
امین بخاری، یکی از معترضان که رئیس جمهور فرانسه را به اقدام در جهت منافع راست افراطی متهم میکند، گفت پیامبر در اسلام مقدس است و اهانت به او اهانت به همه مردم است. وی افزود: نزد یهودیان باید به حضرت موسی (ع)، نزد مسیحیان به حضرت عیسی (ع) که پیامبر ما هم هست و همچنین به حضرت محمد (ص) پیامبر ما احترام گذاشت.
در خان یونس در جنوب نوار غزه که دو میلیون نفر جمعیت دارد هم تظاهراتی برگزار شد که با به آتش کشیدن تصاویر رئیس جمهور فرانسه همراه بود. در دیر البلح هم شماری از مردم تظاهرات کردند. حماس هم که کنترل منطقه را در اختیار دارد در این زمینه بیانیهای منتشر کرد. در این بیانیه آمده است اهانت به مذاهب و پیامبران به معنای آزادی بیان نیست بلکه حمایت از فرهنگ نفرت است.
در مقابل جهاد اسلامی به عنوان دومین گروه مسلح غزه اعلام کرد اهانت به اسلام و پیامبر (ص) خط قرمزی بود که عبور از آن قابل تحمل نیست.
جنبشهای اعتراضی در لبنان از طرابلس تا صیدا هم گزارش شده است. در طرابلس جوانان در خیابانها تظاهرات کردند و در صیدا جماعت اسلامی جنبشی وابسته به اخوان المسلمین تظاهرات با خودرو برگزار کرد.
در سوریه در دیرالزور شهری در کنترل نیروهای کرد، شبه نظامیان به روی تظاهرکنندگان ضد فرانسوی آتش گشودند. ترکیه، ایران، پاکستان، کویت و اردن هم به بازنشر کاریکاتور موهن اعتراض کردند.
اگرچه ملک عبدالله (پادشاه اردن) در سال ۲۰۱۵ در تظاهرات برای شارلی ابدو در پاریس شرکت کرده بود، این بار سخنگوی دولت اردن نارضایتی امان در برابر انتشار کاریکاتورهای جدید را که به احساسات حدود دو میلیارد مسلمان آسیب وارد کرد و مکانهای مقدس را هدف قرار داد اعلام کرد.
سازمان همکاری اسلامی که از کشورهای مسلمان تشکیل شده است از اظهارات برخی مسئولان فرانسوی که به روابط فرانسه و مسلمانان آسیب وارد میکند، ابراز تاسف کرد.
دانشگاه قطر هفته فرهنگی فرانسه را به تعویق انداخت و شرکتهای گردشگری کویت تبلیغ برای سفر به فرانسه را متوقف کردند. تصاویر منتشر شده از کویت همچنین جمعآوری برخی محصولات فرانسوی از قفسههای فروشگاهها را نشان میدهد.
فیگارو در ادامه نوشت: در شبکههای اجتماعی دعوت به تحریم محصولات فرانسوی از جمعه تشدید شده است. مسئله نگرانکننده دعوت به انتقامجویی است.