افتتاح این شمار طرح ها درهفته دولت و دهه فجر دراستان بوشهردرسال های 92تا 94در شرایط خاص اقتصادی حاکم برکشور بیانگر عزم دولت برای برون رفت از وضعیت موجود، ارتقا شاخص های توسعه ای و پاسخگویی به مطالبات مردم است.
اجرای 20پروژه عمرانی شاخص و کلیدی از جمله بزرگراههای برازجان - گناوه ، گناوه - دیلم ، اهرم - برازجان ، دالکی -کنارتخته ، دیر - بوشهر ، کمربندی کنگان، خمیر - لنگه - عسلویه، خروجی دوم بوشهر، ورزشگاه 15هزار نفری شهید مهدوی بوشهر، دهکده های گردشگری ساحلی بوشهر ، بندر حماد دیلم و دهکده گردشگری کنگان - دیر، دانشکده معماری بوشهر، احداث دو آب شیرین کن در شهرهای کنگان و بوشهر، سدهای تنگ ارم و دالکی و جاده گردشگری ساحلی بندر گناوه و ریگ نگاه ویژه دولت به این استان را بیش از پیش ملموس می کند.
مجموعه طرحهای 15 گانه امید شامل احداث 137زمین چمن مصنوعی برای مناطق روستایی با هدف ارتقای سرانه ورزشی از 24به 65 سانتیمتر و احداث 118زمین چمن در محلات شهری ، احداث 441 بوستان امید روستایی و احداث بوستان های شهری با هدف افزایش سرانه از 2.6 به 6متر، احداث 400زمین والیبال در بوستان های شهری و روستایی ، ساماندهی 211 گلزار شهدای دوران دفاع مقدس ، اجرای طرح روستای پاک با هدف جمع آوری بهداشتی پسماند، احداث مخازن آب برای عشایر، ساخت سینماهای روباز روستایی، اجرای طرح سلامت دهان و دندان در همه شهرستان ها، اجرای طرح قلب سالم با هدف پایش، آموزش و ترویج تغییر سبک زندگی بیماران قلبی و عروقی و تجهیز سرمایشی همه مدارس استان بوشهر نگاه مثبت دولتمردان به استان بوشهر را نشان می دهد.
توسعه سیاسی:
برگزاری نشست های هم اندیشی درکلیه بخش های استان با حضور نمایندگان اقشار و اصناف درهر بخش، حمایت قاطع از برگزاری گردهمایی های سیاسی احزاب و گروهها،
حمایت از توسعه فعالیت قانونمند احزاب، فقدان حتی یک شکایت « - حمایت قاطع از آزادی مطبوعات، برگزاری شکوهمند انتخابات 7 اسفند، توجه به اقوام و مذاهب از جمله بکارگیری در مناصب مدیریتی، مدیریت مسایل کارگری و توجه به بانوان در اداره امور اجرایی استان و بکارگیری نیروهای توانمند در این زمینه اهتمام دولت به توسعه فعالیت های سیاسی در استان بوشهر را نشان می دهد.
آموزش و پرورش :
ارتقای جایگاه استان در قبولی مراکز آموزش عالی در کنکور سال 92 رتبه 22 ، سال 93رتبه 19 و سال 94 نیز رتبه 18 با اجرای طرح تقویت بنیه علمی دانش آموزان (ستارگان امید) و سطح بندی و یکسان سازی سرانه فضای آموزشی در سطح استان ظرف 2 سال
حکایت از توجه دولت تدبیر و امید به این بخش مهم و اثر گذار در تربیت نیروی انسانی بعنوان شرط اساسی در دستیابی به توسعه پایدار دارد.
ارتباطات و فناوری اطلاعات:
اقدام های انجام شده : ایجاد مسیر پشتیبان شبکه دیتای استان بوشهر، افزایش 4 برابری ظرفیت اینترنت استان از 1.3 Gbps به 5 Gbps، ارتقاء پهنای باند به 10Gbps، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی جهت اجرای شبکه بزرگراه اطلاعاتی استان بوشهر (باب)، راه اندازی مرکز آپای دانشگاه خلیج فارس با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، ایجاد آمادگی برای برخورداری 361 روستای استان از اینترنت ، راه اندازی و توسعه نسل سوم تلفن همراه در 15 شهر و نسل چهارم، تلفن همراه در 9 شهر و پیش بینی پوشش کلیه شهرها تا خرداد 96، توسعه شبکه های زیرساخت، برنامه ارتقاء ظرفیت شبکه ارتباطی و
فناوری اطلاعات استان تا پایان دولت به بیش از 4/9 برابر باتوسعه 463کیلومتر فیبر نوری کارنامه دولت یازدهم در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر است.
مسکن و شهرسازی:
تکمیل و تحویل 9،258 واحد مسکن مهر در دولت یازدهم نشان می دهد دولت در این بخش نیز توجه ویژه دارد و در سالجاری نیز 5785 واحد مسکن مهر در استان بوشهر افتتاح خواهد شد.
صنعت و معدن
دراستان بوشهر153 معدن و 469 واحد تولیدی فعال وجود دارد که از این شمار 57 واحد در دولت یازدهم فعال شده است و برنامه ریزی جدی برای فعال سازی مابقی واحدها نیز در دستور کار است و طرح ساماندهی اثرات پارس جنوبی بر جامعه میزبان نیز به دستور رئیس جمهوری تدوین شده است.
کاهش 26درصدی جرایم خشن در سال 94 نسبت به 93 و قرار گرفتن جزو 8استان برتر از لحاظ شاخص های امنیتی کشور، کشف 91درصدی جرایم امنیتی و کسب رتبه نخست کشور و کاهش 52درصدی سرقت مسلحانه در سال 94نسبت به سال 93نشان می دهد دولت همزمان با همه امور در این استان توجه خاص دارد.
توجه دولت تدبیر و امید به اقتصاد مقاومتی و سرمایه گذاری دراستان بوشهر
اقدامات:
• مطالعات شناسایی فرصت های سرمایه گذاری استان با جانمایی طرحهای پیشنهادی
• راه اندازی ستاد توسعه سرمایه گذاری استان
• راه اندازی پنجره واحد تجاری در بندر بوشهر
• فعالسازی 57 واحد تولیدی غیرفعال با تثبیت 495 و ایجاد 205 فرصت شغلی
• تسهیل فرآیندهای سرمایه گذاری و تشکیل جلسات هفتگی اقتصاد مقاومتی
• عارضه یابی 350 واحد از کل 728 واحد تولیدی کوچک و متوسط استان
برنامه ها؛هدف گذاری سال 95
• فعال سازی 228 واحد غیرفعال کوچک و متوسط؛ افزایش فرصت شغلی از 1200 به 2400نفر
• حداکثرسازی ظرفیت 25 واحد تولیدی متوسط و بزرگ؛ افزایش فرصت شغلی از 500 به 780نفر
• بهره برداری از 51 طرح دارای پیشرفت بالای 60 درصد؛ ایجاد 1530 فرصت شغلی
• واگذاری حدود 100 پروژه عمرانی نیمه تمام به بخش خصوصی
• فعال سازی صدرا؛ (پیشنهاد واگذاری پروژ ههای جدید توسط وزارت نفت)
• تامین تسهیلات سرمایه درگردش و ثابت به میزان 385 میلیارد تومان برای فعالسازی واحدهای تولیدی
• برگزاری منظم(هفتگی)جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی درمحل طرحها
***برخی طرح های سرمایه گذاری استان بوشهر
1- پرورش ماهی در قفس با ظرفیت 6000تن ، سرمایه گذاری 970میلیارد ریال ، پیشرفت فیزیکی 25 درصد ، اشتغال 400نفر که فاز نخست آن امسال افتتاح خواهد شد.
2- توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین این پروژه با اعتبار 6700میلیارد ریال در سفر دیماه سال 93 هیات دولت به استان بوشهر آغاز شد که هم اینک 17درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با بهره برداری از آن در سال 97 تعداد 1200 فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
3-پتروشیمی متانول کاوه با سرمایه گذاری 28000 میلیارد ریال که 87 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با افتتاح آن در سالجاری زمینه اشتغال 175نفر فراهم می شود.
4- کارخانه سیمان دشتی با ظرفیت 2000تن نیز از دیگر طرح های سرمایه گذاری اقتصاد مقاومتی در استان بوشهر است که با پیشرفت 91درصد و حجم سرمایه گذاری 4000میلیارد ریال و 385فرصت شغلی در بهمن امسال افتتاح خواهد شد.
رئیس جمهوری در دیدار با مردم استان بوشهر نیز اعلام کرد : روزگاری بوده است که بزرگترین بندر تجاری ایران، بندر بوشهر بوده و بوشهر باید به همت شما مردم، به جایگاه دیرین توسعه و تجارتش برگردد. بوشهر سرزمین تولید برق اتمی است. این استان مرکز تولید انرژی ایران عزیز ما می باشد.
دکتر روحانی یادآورشد: ما معتقد هستیم در استا نهایی که توسعه رخ می دهد، باید مردم در زندگی خود توسعه را احساس کنند، با توسعه صنعت گاز و نفت در هر استان آن استان باید توسعه را لمس کند.
گزارش تصمیمات سفر رئیس جمهوری به استان بوشهر
تعداد مصوبات:
11 مصوبه از محل منابع قانون بودجه با اعتبار 6،194،175 میلیون ریال
6 پروژه از محل منابع وزارت نفت مندرج در نامه شماره 471326 - 12/3 مورخ 1393/10/15
وزیر نفت
6 تصمیم ویژه رئیس جمهوری و توافقات جانبی غیر بودجه ای
*** گزارش تصمیمات سفر شامل مصوبات از محل قانون بودجه :
1- تامین فضای پژوهشی و فناوری با پیشرفت 40 درصد
2- و 3- تامین فضای آموزشی و کمک آموزشی، کتابخانه با پیشرفت 49 درصد
4- دانشکده منابع طبیعی دشتستان با پیشرفت 89 درصد
5- احداث بزرگراه برازجان - کنارتخته در محور ارتباطی بوشهر- فارس با پیشرفت 10 درصد
6- بهسازی راه اصلی بندر خمیر - بندر لنگه- عسلویه با پیشرفت 63 درصد
7- بهسازی راه اصلی بوشهر- گناوه- دیلم - هندیجان با پیشرفت 52 درصد
8- احداث مجتمع فرهنگی هنری عسلویه با پیشرفت 30 درصد
9- احداث استادیوم ورزشی 15 هزار نفری شهید مهدوی بوشهر با پیشرفت 70 درصد
10- ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر بوشهر با پیشرفت 72 درصد
11- احداث خروجی دوم بوشهر با پیشرفت 8 درصد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر نیز در تشریح عملکرد سه ساله دولت در این استان گفت: توجه دولت در تامین اعتبار 2 هزارو 642میلیارد تومانی و اجرای برنامه های زیرساختی برخی از شاخص های مهم توسعه ای این استان را ارتقا داده است.
رضا عوض پور درگفت وگو با ایرنا افزود: عملکرد اعتبارات عمرانی استان بوشهر در سال 92شامل نقدینگی اعتبار استانی و ارزش افزوده سه هزارو 940میلیارد ریال و نقدینگی ملی نیز یکهزارو 90میلیارد ریال بود که سرجمع آن پنج هزارو 30میلیارد ریال است.
وی اظهارداشت:درسال 93 نیز درمجموع 9هزارو 960میلیارد ریال با افزایش 98درصدی رشد نقدیندگی عملکرد اعتبارات عمرانی در استان بوشهر رقم خورد که از این مبلغ شش هزارو 760میلیارد ریال مربوط به اعتبار استانی و ارزش افزوده است و مابقی نیز مربوط به ردیف های ملی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر یادآورشد: همچنین با نگاه حمایتی دولت در سال 94 نیز نقدینگی عملکرد عمرانی در این استان یازده هزارو 430میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و ارزش افزوده و ردیف های ملی تامین شد.
وی گفت: این مبلغ نسبت به سال اول عملکرد دولت 2.5 برابر و در مقایسه با سال 93 نیز 14.7درصد رشد نشان می دهد.
عوض پور افزود: در سالجاری نیز بودجه ابلاغی استان بوشهر در قالب اعتبارات استانی شامل 2درصد نفت و گاز ، تملک دارایی استانی و ماده 180 در مجموع 5هزارو 340میلیارد است که نسبت به بودجه ابلاغی سال گذشته 23.7درصد رشد دارد.
وی اضافه کرد: پیش بینی می شود با احتساب اعتباراتی که دستگاههای اجرایی از محل ردیف های ملی جذب می کنند و ارزش افزوده و آلایندگی حداقل اعتبارات عمرانی استان بوشهر به 14هزار میلیارد ریال افزایش یابد که میزان نقدینگی آن پایان سال مالی مشخص خواهد شد.
*افتتاح 2323طرح عمرانی هدیه دولت به مردم استان بوشهر
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر گفت: مجموع طرح های افتتاح شده شامل هفته دولت و دهه فجر در این استان در سال 92 تعداد 428پروژه با اعتبار 3هزارو 490میلیارد ریال بود.
عوض پور افزود:در سال 93 نیز تعداد پروژه های افتتاح شده در استان بوشهر با 125درصد رشد به 964پروژه رسید و اعتبار هزینه شده برای این شمار طرح نیز با 44درصد رشد به 5هزارو 30میلیارد ریال افزایش یافت.
وی اضافه کرد: طرح هایی که در سال 93دراستان بوشهر در قالب هفته دولت و دهه فجر به بهره برداری رسید از نظر شمار پروژه 125درصد و اعتبار نیز 44درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول اظهارداشت: در سال 94نیز تعداد 931پروژه در استان بوشهر با اعتبار 9هزارو 260میلیارد ریال افتتاح شد که در مقایسه با سال اول عملکرد دولت 2.1برابر و از نظر اعتبار نیز 2.6برابر شده است.
*جایگاه استان بوشهر در تامین درآمدهای ملی
عوض پور گفت: درآمدهای مالیاتی استان بوشهر در سال اول عملکرد دولت 7هزارو 790میلیارد ریال بود که این رقم با رشد 1.5 برابری در سال 93 به 12هزار میلیارد ریال رسید .
وی افزود: در سال 94 نیز 21هزار میلیارد ریال عملکرد استان بوشهر در زمینه درآمدهای مالیاتی رقم خورد که نسبت به سال 93 میزان 1.7 برابر و نسبت به سال اول علمکرد دولت 2.8 برابر شده است.
وی با بیان اینکه پارسال استان بوشهر جزو شش استان کشور در مازاد درآمدهای مالیاتی شناخته شد افزود: امسال نیز 21هزارو 200 میلیارد ریال درآمد از محل مالیات برای استان بوشهر پیش بینی شده است.
*نرخ تک رقمی بیکاری
عوض پور ادامه داد :در ابتدای فعالیت دولت یازدهم نرخ بیکاری در استان بوشهر 11.6 درصد بود که با ایجاد فرصت های شغلی جدید این نرخ به 9.7درصد رسیده است.
این مقام مسئول گفت: نرخ اشتغال ابتدای دولت تدبیر و امید در استان بوشهر 88.4درصد بود که الان به 90.3درصد رسیده است.
وی افزود: جمعیت شاغل استان بوشهر نیز ابتدای دولت 322هزارو 949 نفر بود که این رقم به 380هزارو 986 نفر رسیده است.
عوض پور تصریح کرد: بیشترین سهم اشتغال استان بوشهر با 59.2درصد مربوط به خدمات است که این شاخص در ابتدای آغاز بکار دولت 57.8درصد بود.
وی گفت:بدلیل خشکسالی طولانی مدت سهم اشتغال استان بوشهردربخش کشاورزی درسه سال اخیر از17درصد به 13.3درصد کاهش یافته است این درحالی است که سهم اشتغال بخش صنعت در این مدت از 25.2درصد به 27.5درصد رسیده است.
وی بااشاره به اینکه برغم شرایط ویژه اقتصادی کشور دولت موفق به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی شده است گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در استان بوشهر در ابتدای فعالیت دولت نیز 35.1درصد بود که درحال حاضر این شاخص به 36.3درصد رسیده است.
وی افزود:باتوجه به سیاست های تعاملی و تسهیل در امور فعالان اقتصادی حجم صادرات غیر نفتی استان بوشهر از 6.9میلیارد دلار در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به 13.6میلیارد دلار در پایان سال گذشته رسید که 96.3درصد رشد نشان می دهد.
عوض پور یادآورشد: همچنین در مدت یادشده درآمد گمرکات استان بوشهر نیز از 1300میلیارد تومان به 2هزارو 25 میلیارد تومان رسیده که 52درصد رشد داشته است.
وی گفت: تحقق این مهم بیانگر رونق اقتصادی و بهبود شاخص های اقتصادی در استان بوشهر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر افزود:همجواری با 5کشور حوزه خلیج فارس ، وجود 4منطقه ویژه اقتصادی و 13شهر و 7ناحیه صنعتی به همراه 11 بندرتجاری در استان بوشهر باعث شده شمار زیادی از جمعیت این استان در بخش بازرگانی فعالیت داشته باشند.
وی گفت:ابتدای فعالیت دولت یازدهم سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای 70هکتار بود که هم اینک به 110هکتار رسیده است که این امر افزون بر افزایش راندمان تولید باعث صرفه جویی در مصرف آب بعنوان یک سرمایه ملی بخصوص در وضعیت خشکسالی پیوسته استان شده است.
عوض پور ادامه داد: تولید محصولات زراعی استان بوشهر در سال آغاز بکار دولت یازدهم 98.8 هزار تن بود که این رقم در سال 94 به 112هزار تن رسیداین درحالی است که در دو سال اخیر شرایط خشکسالی در این استان تشدید شده است.
وی گفت: برای نخستین بار در تاریخ استان بوشهر پارسال میزان تولید و خرید گندم به 130هزار تن رسید که بیش از سه برابر نسبت به تولید سال زراعی 92-93 رشد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر افزود: در سال 94 رکورد صادرات محصولات کشاورزی با 337هزار تن در این استان رقم خورد که در مقایسه با 160هزار تن صادرات سال 93 مقدار 2.1برابر افزایش داشته است.
وی بااشاره به اینکه تولید 70درصد میگوی پرورشی کشور مربوط به استان بوشهر است گفت:برخورداری از 937کیلومتر ساحل که 53درصد طول سواحل خلیج فارس را شامل می شود و همچنین ساحلی بودن 8شهرستان از مجموع 10شهرستان استان بوشهر باعث شده تا بخش صید و صیادی و آبزی پروری بعنوان یک قابلیت مهم در شاخص های توسعه ای این استان قلمداد شود.
وی گفت: در همین راستا حجم تولید میگوی پرورشی استان بوشهر از 7هزار تن در سال 92 با رشد 114درصدی به 15هزار تن رسیده است.
عوض پور اضافه کرد:درسال های 92تا 94 در مجموع3900 میلیارد تومان در بخش صنعت استان بوشهر با احتساب طرح های پتروشیمی سرمایه گذاری شده است که نسبت به ابتدای فعالیت دولت 52درصد رشد نشان می دهد.
وی گفت: مجموع اشتغال پروانه های بهره برداری صادره بخش های مختلف صنعت و کشاورزی نیز در ابتدای دولت 29182 نفر بود که در پایان سال 94 این رقم با 23درصد رشد به 35851نفر افزایش یافت.