وقتی استان بوشهر را در مرورگرهای اینترنت جستجو می کنید با این مشخصات بالا می آید که "استان بندر بوشهر استانهای جنوبی که در حاشیه خلیج فارس ایران قرار دارد و به علت قرار گرفتن در ساحل استراتژیک خلیج فارس، صادرات و واردات دریایی، صنعت صیادی، وجود ذخایر نفت و گاز (پارس جنوبی و شمالی)، کشاورزی و نخل داری و وجود نیروگاه هستهای از اهمیّت راهبردی و اقتصادی برخوردار است.
با آغاز فصل گرما و نزدیک شدن به ایام تابستان بسیاری از هم استانی هایمان فیلشان هوای دریا به تعبیری هندوستان ما بوشهری ها می کند، نعمت خدادی که درمان بسیاری از امراض است حال نه برای علاج درد برای آب تنی، هرچند لحظه ای ناچیز آرامش خاصی را برای انسان به ارمغان می آورد.
سونامی فرهنگ غربی در سواحل استان بوشهر
پیر و جوان زن و مرد در گرمای تابستان برنامه ای برای استفاده از این لطف الهی در استان دارند اما متاسفانه این تفریح زمانی ناپسند جلوه می کند که فرهنگ برهنگی جزی از واردات استان از نوع سونامی فرهنگ غربی در این فصل، سواحل شهر ما شده است که از فریاد گذشته و به فغان رسیده است.
هر فردی با توجه به فرهنگ زندگی که دارد به یک صورت از اوقات فراغت خود استفاده می کند اما در محیط عمومی اهمیت اوقات فراغت احترام به قوانین و برهم نزدن آرامش دیگران است.
از آنجایی که ساحل دریا به طور عمومی برای همه مردم آزاد است وقتی در کنار ساحل عده ای را می بینی که شرعیات و عرفیات را رعایت نمی کنند و لباس هایی که بیشتر به برهنگی شبیه هستند تا پوشش مناسب و اسلامی برتن دارند و به محض تذکر با زبان لین، با یک ظاهر حق به جانب ضربالمثل قدیمی را به رخت می کشند که «چاردیواری، اختیاری» وآن مکان از دریا را ملک خصوصی خود می دانند.
حال نمی دانی که این چهار دیواری را چگونه معنا کرده است مسلما چهاردیواری تا بوده و نبوده به خانه مسکونی گفته می شده است و تو گمان می بری که ساحل دریا را نیز در انحصار خود در آورده است.
استفاده از لباس های غیر متعارف و غیر اخلاقی با پوشش زننده و بد حجابی در بین زن و مرد به بهانه گرم بودن هوا، هرگز عذر موجه برای آموزه های اخلاقی و دینی ندارد.
مگر نه این است که ما مسلمان هستیم و مخلوق خداوندی که قوانین سعادت را برای ما در کتاب هدایتش آورده است، خداوندی که درکتاب آسمانی اش قرآن سوره الأحزاب آیه 59 از اهمیت و فلسفه حجاب می فرماید: « اى پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوشش هاى خود را بر خود فروتر گیرند این براى آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند [به احتیاط] نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است».
هیچ جای این کتاب نیامده است که اسلام دین اقتضایی باشد که ای خواهر و برادرم به اقتضای مکان تغییر رنگ دهید، در ثانی "پوشش" در جهت حفظ آرامش و زیبایی در نظر گرفته شده است . این در حالیست که برخی ها بی حجابی و عدم رعایت شئونات اسلامی به معنای اختیار عمل داشتن و یا آزادی نوعی، افتخار می دانند.
تعرض به حقوق شهروندی
می توان خاطر نشان شد این پدیده بی حیایی که دیگر عادی جلوه گر شده است مزاحمت جدی برای مردم متدین که قصد دارند تا با خانواده خود از سواحل دریای بوشهر برای تفریح و سرگرمی استفاده کنند به وجود آورده است. بدتر از آن هم اینکه نمی دانند در خواب غفلتی هستند که این خود نشان از عدم برخورداری از سطح پایین فرهنگ رفتاری در محیط جمعی جامعه است.
آیا این مساله تعرض به حقوق شهروندی محسوب نمی شود که متدین جامعه به عنوان نمادی از ارزش های حکومت اسلامی حق استفاده از این نعمت را نداشته باشند؟
غلامعلی حداد عادل در کتاب فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی این چنین می نویسد: لباس انسان پرچم کشور وجود اوست، پرچمی که او بر سر در خانه وجود خود نصب کرده و اعلام میکند که از کدام فرهنگ تبعیت میکند و جامعه غربی با لباسی که برتن دارد با ما سخن می گوید اگر به این سخن گوش دهیم فلسفه و فرهنگ غرب را خواهیم شنید.
در اینجا باید گفت: آقای حدادعادی! ما مردم عادی شنیده ایم اما کسانی که باید بشنوند باید گوش فرا دهند، خیر!
به نظر می رسد که با توجه به شروع فصل گرما در استان بوشهر بایستی کم کم مسئولان را از خواب زمستانی بیدار کرد تا نظارتی بر این موضوع فرهنگی داشته باشند.
فصل گرمای دیگری نیز شروع شده و مشکل و معضل بدحجابی و بی حجابی در سواحل دریا کم کم به چشم می خورد از این رو وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر و...که هرکدام طبق قوانین مختلف مندرج در قانون اساسی و نیز قوانین دیگر، در این رابطه تکالیف مهمی برعهده دارند می توانند در فرهنگ سازی این موضوع راهکار و چاره اندیشی کنند.