لوله به عنوان یکی از مهمترین مقاطع فولادی مورد استفاده در ساخت و ساز و آبادانی نقش بسیار مهمی دارد. از لوله درزدار و بدون درز در صنایع مختلف استفاده می شود. نقش مقاطع مورد استفاده در تعیین قیمت تمام شده سازه بسیار مهم است. تغییرات قیمت سازه ها متاثر از اجزای سازنده آن هاست. تغییر قیمت لوله یکی از عوامل مهم و اثرگذار بر این امر است.
در سال 1399 به دلیل شیوع ویروس کرونا شرایط بازار و تغییرات قیمت مقاطع فولادی تا حدودی غیرقابل پیش بینی شد. (با کلیک روی لبنک در مورد کرونا ویروس و تاثیر آن بر اقتصاد بیشتر بخوانید.) در دو ماه اول سال 99 کشور در قرنطینه کامل بود و بسیاری از مشاغل و کسب و کارها رکود سنگینی را تجربه کردند. این رکود سبب شد هم عرضه و هم تقاضا برای مقاطع فولادی کاهش یابد. با کم شدن تقاضا برای انواع لوله درزدار و بدون درز، ورق، تیراهن و سایر مقاطع، قیمت آن ها نیز کاهش یافت.
تحلیل بازار آهن آلات در فروردین ماه 99 کاهش شدید قیمت لوله درزدار و بدون درز، ورق، میلگرد و سایر مقاطع فولادی را نشان می دهد. قیمت آهن آلات در فروردین 99 در ادامه روند کاهشی قیمت ها در سال 98 روند نزولی داشت. علاوه بر این، شیوع ویروس کرونا و متوقف شدن بسیاری از پروژه ها از عوامل موثر بر این روند بود. اردیبهشت ماه با نوسان در قیمت انواع مقاطع همراه بود. افزایش قیمت شمش در این ماه سبب شد قیمت میلگرد با افزایش 9 درصدی همراه باشد. قیمت لوله و پروفیل نیز پس از طی کردن نوساناتی در طول ماه در نهایت با افزایش قیمت مواجه شد اما قیمت ورق با کاهش یک درصدی همراه بود.
قیمت لوله درزدار و بدون درز، پروفیل، ورق و سایر مقاطع در خرداد ماه تحت تاثیر عوامل مختلف با تغییرات زیادی مواجه شد. در روزهای اول ماه به دلیل کم بودن میزان تقاضا و کاهش قیمت پایه میلگرد در بورس کالا سبب بروز روند کاهش در قیمت فولاد و آهن آلات شد. تحلیل بازار آهن آلات در روزهای پایانی خرداد حاکی از افزایش شدید قیمت ها می باشد که ناشی از افزایش قیمت ناگهانی دلار بود.
در تیر ماه قیمت تمامی مقاطع فولادی روند افزایش داشت. از مهم ترین عوامل موثر بر این امر می توان به افزایش قیمت شمش، افزایش نرخ ارز و کمبود برخی مقاطع اشاره کرد. طبیعی است که با کم بودن برخی مقاطع در بازار قیمت آن ها به شدت افزایش می یابد. به دلیل مهار نشدن ویروس کرونا و دشواری تردد و حمل و نقل، واردات و صادرات مقاطع فولادی همچنین به سختی انجام می شد و همین موضوع باعث شد کمبود بسیاری از مقاطع فولادی از طریق واردات جبران نشود.
مرداد 99 به عنوان یکی از عجیب ترین ایام در بازار فولاد ثبت شد. تحلیل بازار آهن آلات در این ماه کار دشواری بود و بسیاری از فروشنگدان در این ماه ضررهای زیادی را تجربه کردند. شیب کلی قیمت لوله درزدار ، بدون درز، پروفیل، ورق و سایر مقاطع در مرداد نزولی بود. بازاریانی که در اواخر تیرماه و در اوج قیمت اقدام به خرید آهن آلات کرده بودند با کاهش قیمت ها متحمل ضرر شدید شدند و در ابتدا با ممانعت از فروش سعی در کم کردن ضرر خود داشتند اما در ادامه برای جلوگیری از ضرر بیشر اقدام به فروش آهن آلات خود کردند. به صورت کلی در تحلیل بازار آهن آلات در مرداد ماه ثبات و کاهش قیمت مشاهده شد.
در شهریور 99 به دلیل عواملی از جمله افزایش قیمت شمش و افزایش شدید قیمت دلار، قیمت لوله درزدار و مانیسمان ، پروفیل، نبشی، ناودانی، میلگرد و ورق افزایش یافت. این افزایش قیمت در حدی بود که برخی فروشندکان از اعلام قیمت سر باز زده و تمایلی به فروش کالاهای خود نداشتند. قیمت ورق با شوک ناگهانی و سنگینی مواجه شد که تاثیر بسیار زیادی بر مقاطع دیگری که از این کالا تولید می شدند گذاشت. از جمله مقاطع تحت تاثیر می توان به لوله درزدار ، پروفیل و تیرآهن اشاره کرد. کاهش واردات و بستن برخی انبارهای کشور سبب شد که قیمت کالاهای وارداتی از جمله استیل افزایش شدیدی را تجربه کند.
به صورت کلی تحلیل بازار آهن آلات نشان می دهد در 6 ماهه اول سال 99 با روند افزایش شدید در قیمت انواع مقاطع مواجه بوده ایم و این روند افزایشی ادامه دار خواهد بود. همه گیری ویروس کرونا، کاهش فعالیت اصناف مختلف، اعمال تحریم ها، افزایش نرخ ارز و بی ثباتی در وضعیت سیاسی جهان سبب شده پیش بینی قیمت لوله ، ورق و سایر مقاطع طویل در ماه های آتی به امری دشوار و عملا غیرممکن تبدیل شود.
بازرگانی فولاد آیرومارت تامین کننده انواع مقاطع فولادی است. برای اطلاع از تحلیل هفتگی و ماهانه بازار آهن آلات و همچنین اطلاع از قیمت روز مقاطع فولادی می توانید با شماه 45306-021 تماس حاصل فرمائید.