رپورتاژ آگهی چیست؟

هر کدام از ما معمولاً در دو موقعیت متفاوت در دنیای دیجیتال هستیم؛ یا مخاطب هستیم که همه‌ی ما قطعاً در این جایگاه قرار داشته‌ایم (شما به عنوان خواننده‌ی مقاله، مخاطب این نوشته محسوب می‌شوید)! یا صاحب یک کسب و کار هستیم که اغلب ما این جایگاه را نیز تجربه کرده‌ایم و می‌کنیم.

به عنوان مخاطب دنیای مجازی، شاید شما هم از دست تبلیغات رنگارنگ و گوناگون با جملات مبالغه‌آمیزی که بعضا خنده‌دار به نظر می‌رسند کلافه شده باشید. بی‌توجه از آن‌ها عبور می‌کنید و پسشان می‌زنید. آن‌ها هیچ اطلاعاتی به ما نمی‌دهند و تنها زمانمان را می‌گیرند. بله مخاطب به دنبال یک محتوای ارزشمند است.

اما از آنطرف یک کسب و کار در دنیای دیجیتال دوست دارد شناخته شود، تبلیغات کند و از محصولات و خدماتش صحبت کند.

تنها چیزی که می‌تواند این مشکل را حل کند یکی از بهترین روش‌های تبلیغاتی به‌نام رپورتاژ آگهی است.

رپورتاژ هم آگاهی مد نظر مخاطب را بدون اتلاف وقت به او می‌دهد و هم برندها با خرید رپورتاژ فرصتی برای شناخته شدن دیده شدن و افزایش فروش را مهیا می‌کند. اما آگهی رپورتاژ چیست؟ با ما همراه باشید.

 

75

رپورتاژ  یعنی چه؟

تعریف رپورتاژ در ظاهر خود لغت هم دیده می‌شود؛ این کلمه (Reportage) که ریشه‌ای فرانسوی دارد و در انگلیسی هم استفاده می‌شود، از واژه‌ی گزارش دادن (Report) گرفته شده‌است. در واقع در یک مقاله‌‌ی رپورتاژ، لحنِ نوشته کاملا به شکل یک گزارشِ بی‌طرفانه است؛ متن، توضیحات کامل و جامعی در مورد یک کسب و کار ارائه می‌دهد و آن را از زوایای مختلف با بیانی ساده و خواندنی بررسی می‌کند؛ اما این ظاهر ماجراست! ما مقاله را می‌خوانیم و اطلاعات کارآمدی در زمینه‌ی مورد نظرمان کسب می‌کنیم، بی آنکه بدانیم نویسنده ما را نسبت به محصولی یا خدمتی متمایل و مشتاق کرده‌است!

71

تعریف تخصصی‌تر رپرتاژ آگهی

در این گونه مقالات و تبلیغاتِ نامحسوس (!)، تیم تولیدکننده‌ی رپورتاژ لازم است در زمینه‌های مختلفی مهارت کافی و کامل را داشته باشند؛ برای مثال باید به کسب و کاری که معرفی می‌کنند به طور کامل مسلط باشند تا تمامی زوایای آن را در نوشته بررسی کنند. همچنین مقاله باید از اصول سئو پیروی کند تا رتبه‌ی مناسبی در موتورهای جستجو مانند گوگل کسب به دست بیاورد.

رپرتاژ آگهی هدفی تجاری دارد، بنابراین علاوه بر تمامی اصول مقاله‌نویسی، نیاز است اصول تبلیغاتی نیز در آن رعایت شود؛ برای مثال، پرسونای مخاطب به خوبی تحلیل شود و متن آگهی بر اساس این تحلیل نوشته شود.

رپورتاژ آگهی چه مزایایی دارد؟

به طور خلاصه رپورتاژ چنین مزایایی دارد:

  1. روشی نوع و مدرن برای تبلیغات محسوب می‌شود که تاثیرگذاری آن با توجه به جذابیتش نسبت به روش‌های قبلی تبلیغات قابل توجه است.
  2. آگهی رپورتاژ شما برای همیشه در آرشیو سایت‌های انتخابی پربازدید باقی می‌مانند و حذف نخواهند شد. این ویژگی بر روی سئوی سایت شما تاثیری همیشگی خواهد داشت.
  3. این مقاله توسط افراد بسیاری دیده می‌شود؛ جمعیتی بسیار وسیع‌تر از مخاطبان سایت خودتان.
  4. رپورتاژ به برندسازی برای کسب و کارتان کمک قابل توجهی می‌کند و بخشی از دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود. همچنین به نوعی تضمین‌کننده‌ی فروش بهتر شماست.
  5. شما می‌توانید مزایای کسب و کارتان را به زبان مخاطب با او در میان بگذارید و بگویید که چرا به محصولات یا خدمات شما نیاز دارد.
  6. این سبک تبلیغات برای هر برندی با هر هدف و محصول و خدمتی مناسب است و همه‌ی کسب و کارها می‌توانند از آن استفاده کنند.


این سبک تبلیغات برای هر برندی با هر هدف و محصول و خدمتی مناسب است و همه‌ی کسب و کارها می‌توانند از آن استفاده کنند.

آگهی رپرتاژ در چند مرحله تولید می‌شود؟

 

72

در مرحله‌ی ابتدایی خدمات رپرتاژ، اطلاعات کاملی از کسب و کار یا محصول و خدمت شما توسط تیم تولیدکننده دریافت می‌شود.

مرحله‌ی دوم مرحله‌ی نوشتن آگهی است. در این مرحله لازم است اصول مقاله‌نویسی کاملاً رعایت شوند؛ مقاله باید تیتری مناسب و جذاب داشته باشد، اصول سئو در آن رعایت شود، از نظر نگارشی سالم و بدون ایراد باشد و در کنار همه‌ی این‌ها، انگیزه‌ی مطالعه و کنجکاوی مخاطب را جلب کند.

در مرحله‌ی سوم، یک تا سه (نهایتا پنج) کلمه‌ی کلیدیِ مقاله‌ی سئو شده‌ (مرتبط با موضوع رپورتاژ و زمینه‌ی فعالیت شما) به سایتتان لینک فالو می‌شوند. لینک فالو یعنی لینک مطالب سایت شما در سایت‌های دیگر خصوصا سایت‌های معتبر و قابل اعتماد قرار بگیرد تا از این طریق گوگل سایت شما و محتویات آن را به رسمیت بشمارد و آن را معتبر بداند؛ در نتیجه سایتتان در نتایج ابتدایی صفحه‌ی جستجوی گوگل نمایش داده شود. در رپورتاژ این کار با استفاده از کلمات کلیدی مقاله انجام می‌شود.

و مرحله‌ی آخر، قرار گرفتن آگهی رپورتاژتان، در سایت‌های معتبر مرتبط یا خبرگزاری‌های معروف و پربازدید است.

رسانه‌ها و موسسه‌هایی وجود دارند که به کمک تیمی متخصص، آگهی رپورتاژ شما را تهیه می‌کنند. می‌توانید آنچه مورد نیاز شماست را با آنها در میان بگذارید و به این روش نسبت به خرید آگهی رپورتاژ مخصوص برند و کسب و کار خودتان اقدام کنید. بقیه‌ی مسیر و آنالیزهای لازم توسط تیم انجام می‌گیرد و شما نگرانی دیگری نخواهید داشت.

73

بایدها و نبایدهای آگهی رپورتاژ چه هستند؟

برای نوشتن یک رپورتاژ معتبر و کامل نیاز به آموزش وجود دارد. در یک آگهی رپورتاژ خوب این نکات رعایت می‌شوند :

  1. مقاله نباید کپی باشد!

    نگذارید هرچه رشته‌اید پنبه شود! شما این آگهی را آماده می‌کنید تا از طریق موتورهای جستجو (مخصوصا گوگل) مخاطبان بیشتری را جذب کنید، در حالی‌که نوشته‌های کپی رتبه‌ی سایت شما را از آنچه بود هم پایین‌تر می‌برد! گوگل می‌تواند مقالات کپی را تشخیص بدهد و برای سایت‌های اینچنینی مجازات سنگینی در نظر گرفته است: حذف شدن از صفحه‌ی نتایج جستجوی مخاطبان!

  2. لحن تبلیغاتی نداشته باشد!

    مقاله‌ی شما باید ظاهری خبری و گزارشی داشته باشد؛ لحن تبلیغاتی اعتماد مخاطب را از بین خواهد برد و او از ادامه‌ی مطالعه منصرف خواهد شد.

  3. اصول مقاله‌نویسی باید در آگهی رعایت شده باشد.

    پارگراف‌های متناسب، تیترهای جذاب، مقدمه، نتیجه‌گیری و... از اصول مقاله‌نویسی هستند.

  4. انتشار آگهی رپورتاژ در سایت‌های مختلف نباید هم‌زمان صورت بگیرد.

    گوگل این مقالات را با توجه به زمان انتشارشان بررسی می‌کند و در صورتی که چند آدرس مختلف در یک فاصله‌ی زمانی کوتاه مطلب شما را ارسال کرده باشند آن را به عنوان مقاله‌ی کپی در نظر می‌گیرد. همچنین می‌توانید برای سایت‌های مختلف رپارتاژهای متفاوتی تهیه کنید.

 

  1. آگهی‌های رپورتاژ باید در فاصله‌های زمانی مناسب و یک برنامه‌ریزی منظم درازمدت بارگذاری شوند.

    انتخاب سایت مناسب بسیار مهم است. یک سایت خوب و مرتبط با فعالیت شما می‌تواند به محصول شما اعتبار بدهد و به‌عکس یک سایت نامناسب ممکن است اعتبار فعلی شما را هم تحت تاثیر قرار دهد.

  2. مخاطب را در نظر بگیرید.

    اگر رپورتاژ برای مادران باردار جهت تشویق آن‌ها به استفاده از محصولات بانوان در دوران بارداری تهیه می‌شود قطعا باید لحنی متفاوت با رپورتاژی برای خدمات عمرانی داشته باشد.

  3. کنجکاوی خواننده را تحریک کنید.

    این هنر نویسنده‌ی آگهی رپرتاژ است که خواننده را تا کجای نوشته به دنبال خود بکشد و چه رفتاری را در ادامه‌ی آن فراخوانی کند.

چرا باید آگهی رپرتاژ را انتخاب کنم؟

سوال خوبی است! چرا باید این روش را انتخاب کنیم؟ بگذارید به مقدمه‌ی مقاله برگردیم؛ ترجیح می‌دهید مخاطب شما همچنان تبلیغات و آگهی‌هایتان را پس بزند و نادیده بگیرد؟ یا می‌خواهید دیده و شناخته شوید و مخاطبتان از کسب و کار شما اطلاعات کاملی به دست بیاورد و اشتیاق و انگیزه‌ی کافی برای شناخت بیشتر و استفاده از آنچه ارائه می‌دهید پیدا کند؟ انتخاب با شماست.